İnsanlar neden kalp kırar ?

raneya

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İnsanlar neden kalp kırar insanlar sürekli kırıyorlar kalbimi insanlar neden ısrarla kalp kırmaya devam eder?
Selamun aleyküm din kardeşlerim..
Ne kadar çok paylaşırsam içimdeki sızının o kadar azalacağını düşünüp yazmaya karar verdim, umarım yanlış bir kelam etmem ve başka kardeşlerimizin de derdine tercüman olabilirim. 6 gün önce benim için çok ama gerçekten değerli olan birini çıkardım hayatımdan. Hemde tamamen. Bir daha belki onu göremeyeceğim, görüşemeyeceğiz... Bu benim için çok kötü bir durum gibi gözüksede onun için birşey ifade edeceğini sanmıyorum. Çünkü artık aynı duyguları paylaşmıyoruz.. Bana onca umut verdi ve sonrasında çekip gitti. Sorarım size, insanlar neden ısrarla kalp kırmaya devam eder? Hiç mi korkmazlar yukardakinin şerrinden? Anlamıyorum gerçekten. Bir gün hepimiz tek tek hesap vereceğiz. Duyduğumda başımdan aşağı kaynar sular dökülmesine ve beni 9 aydır hiç ağlamadığım şekilde ağlatmasına sebep olan sözler hiç aklımdan çıkmıyor... O böyle biri de değildi ne oldu ki ona askerde? Genelde bir şeye üzüldüğüm zaman kendimi perşan eden biri değilim ama bu sefer çok doluyum... Çok soru sordum kendime, nerede hata yapıyorum acaba da insanlar sürekli kırıyorlar kalbimi? Uzgunnn

Zehan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleyküm selam,
Bizim kalbimiz kırılsa da, kıran biz olmayalım;
Üzülsek de üzmeyelim,
Daima Allah bizimle ya, O bize yeter, gerçek ve hiç terketmeyecek
Dost O'dur zaten.
Naçizane tavsiyem; insanlardan bir şey bekleme, o zaman daha mutlu olursun.
Allah'ına sığın, dua et, huzur bulursun .Hele ki kırık kalple yapılan dualar kabule daha şayandır inşallah...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
10599299_921764294505595_6453828295337322670_n.jpg

Ve Aleyküm selam "korkmazlar yukardakinin şerrinden '"
acaba yukarida ki kim ki ..?saskn..

incittigin yerden incinir, kırdığın yerden kırılırsın...
İnsanlar devamli kalbini kırıyorlarsa demek ki;bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz ya da yanlış insani yanlış yerden seçiyorsun...ilginç::.

İncinme incitenden!! Kemalatta zayıftır.İncinen incitenden..
kırılacak,bir kalbim vardı;onuda Allaha cc.verdim.
Elimde sadece beyaz bir gül var,al oda senin olsun
onu hüzünlü akşamlarında gözlerinden süzülen göz yaşının içine sakla
ne zaman ağlarsan kirpiklerinden süzülüp avuçlarına düşeyim..

acilangul1

Zehan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yalnız insan incitmezse de incinebiliyor,
Kırmazsa da kırılabiliyor...
Mazlumların kaderi öyle değil midir genellikle?
Bu onlar için, ve onları inciten zalim ruhlular için bir imtihan demekki,
Belki de yüce Rabbimiz; mazlumların ah-u zarları arş-ı alayı titretsin diye böyle imtihanlar veriyor kim bilir?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
5001938350_f5a8931903.jpg

Aslında hiç kimseyi umursamadan yüzümüzü sadece Allah'a dönmek gerekir. Ama yapamıyoruz, tevekkül edemiyoruz ve hala insanlardan Sevgi bekliyoruz.
Oysa ki ayette Rabbim bütün açıklığıyla ne güzel buyurmuş:"İnsanoğlu nankördür."
O halde niye hala, niye ve neyi bekliyor ve inciniyoruz ki..
en çok Rabbini sevmediğinde, imtihanın en sevdiklerinle olacaktır her daim..en çok Rabbini sevene kadar, kalp kırılacaktır...ANLASANA.

Allah de Allah ve ötesini bırak!! Aslinda dünyevi şeyler için kalp kırılmaz! kırılan egomuzdur.
Rabbimin Rızası olunca ortada kalp kırılmıyor...
önemli olan şu fani hayatta birini kaybetmemek değil kendini kaybetmemek.. unutmayın dönüş muhakkak Allah'a...

Üst Alt