Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
İnsanlar neden derin mana arayışına girdiler?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Hümeyra" data-source="post: 89459" data-attributes="member: 6397"><p>''birde kendine doğru yolculuğa çıkabilmeyi başarabilmekmi sır bilmem ama, kendi adıma konuşmam gerekirse normal bir günde, diğerlerinden farklı olmayan bir günde, birden bire başıma gelen bir olay (ki bazen bir müsibet de bin hayra sebep olabiliyor) her şeyi gözlerimin önüne serdi, benim anlamlandıramadığım olay, etrafta bunca ibretlik olay, bunca ispat ve bunca gerçek varken insanların gözü nasıl hala kapalı kalıyor? Onu anlayamıyorum. Râb sevgisinden, aşktan, teslimiyetten, hiçlikten ve birlikten uzak o kadar çok insan var ki bazen bunları konuşamamak beni yalnız hissettiriyor. İnsanlar bakıyor ama görmüyor,şükür ki derin mana arayışına girenlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor...''</p><p></p><p>Selamün aleyküm kardeşim bu konuyu aynı şekilde 2 saat önce tevafuktur ki ben de düşündüm bakıp da göremeyen insanların aklına dinin sadece hayatın belli parçalarında olmasına dair fikirler empoze edilmiş (ölümde,dini özel günlerde)hayatın kalan kısmı insanlar için dinin konusu değil insanlar nefislerine uyarak yaşayacakları bir düz mantıkla hareket etmek istiyorlar.</p><p>Burada konuya parantez açıp DİN Allah cc insanoğluna yaşamını kolaylaştıracak tüm konuları içine alan tüm hayata yayılması gereken rehber diyebiliriz ,kitabı,peygamberi,ve diğer tüm unsurlar ile...</p><p>Şimdi her yaşadığımızı Allah cc varlığını yok sayarak ki( dini dışlayarak yaşamış oluyoruz bu kritik noktada) nefsi ağır gelip dini hayatlarında kısıtlayarak yaşamaya başlayınca insanın hakikati olan kullukta kısıtlanıyor ''KENDİNİ BİLEN Allah'ı ve doğru yaşamayı da bilir,bilmiyor ise öğrenmeye çalışır''</p><p>Başka arayışların içine girmeye gerek duymaz çünkü onun için her şey mevcuttur dini kaidelerin içinde... Allah cc ona hayatın kolaylığını sunmuştur. Bir müsibetle insan uyanıyor demiş siniz Allah cc dilediği için sizi nasiplendirmiş bunun şükrünü eda etmeye çalışın nedenini biz bilemeyiz Allah cc irade ettiğiniz bir şey hoşuna gitmiş olabilir onun merhameti azabını geçmiştir nedensiz de size o lütfu yapmaya Kadir dir.Ne güzel dir ki sizde nasiplenenlerden olmuşsunuz.Bunun tam tersini yaşayanlar sizin bunları konuşamadığınız insanlar grubuna giriyor.Sizin uyanışınız ile görüp duyduklarınızı onlar görüp duyamadıklarından gözleri,kalpleri,kulakları perdeli olduğundan hissettiklerinizi yaşadıklarınızı bilginizi paylaşacak kimseyi bulamıyorsunuz.Ben de sizdenim ama bunun çözümünü çevremi değiştirerek buldum çünkü tamamıyla karamsar değiliz bizim yaşadığımızı yaşayıp paylaşacak insanları arayıp bulunca konu çözülüyor diğerleri için ancak dua edebiliyoruz çünkü hidayeti veren ancak Allah cc olduğunu biliyoruz. </p><p></p><p>Asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu şu derin mana arayışına girenler bu derin manayı nerede nasıl arıyorlar yine nefislerine uyarak nefsin istediğinde mi?Allah cc kulundan istediği ve öğrettiği doğrularda ve doğrultuda mı arıyorlar?</p><p>Gönül sızım kardeşimin söylediği bir nasihat vardır''Biz değişmedikçe şikayet ettiklerimiz de değişmiyor.'' Onlarda nefislerinin ardından dönüp Allah cc yönelmedikçe hiç bir şey değişmeyecektir,saplandıkları çukurda çırpınır durur insanoğlu...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hümeyra, post: 89459, member: 6397"] ''birde kendine doğru yolculuğa çıkabilmeyi başarabilmekmi sır bilmem ama, kendi adıma konuşmam gerekirse normal bir günde, diğerlerinden farklı olmayan bir günde, birden bire başıma gelen bir olay (ki bazen bir müsibet de bin hayra sebep olabiliyor) her şeyi gözlerimin önüne serdi, benim anlamlandıramadığım olay, etrafta bunca ibretlik olay, bunca ispat ve bunca gerçek varken insanların gözü nasıl hala kapalı kalıyor? Onu anlayamıyorum. Râb sevgisinden, aşktan, teslimiyetten, hiçlikten ve birlikten uzak o kadar çok insan var ki bazen bunları konuşamamak beni yalnız hissettiriyor. İnsanlar bakıyor ama görmüyor,şükür ki derin mana arayışına girenlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor...'' Selamün aleyküm kardeşim bu konuyu aynı şekilde 2 saat önce tevafuktur ki ben de düşündüm bakıp da göremeyen insanların aklına dinin sadece hayatın belli parçalarında olmasına dair fikirler empoze edilmiş (ölümde,dini özel günlerde)hayatın kalan kısmı insanlar için dinin konusu değil insanlar nefislerine uyarak yaşayacakları bir düz mantıkla hareket etmek istiyorlar. Burada konuya parantez açıp DİN Allah cc insanoğluna yaşamını kolaylaştıracak tüm konuları içine alan tüm hayata yayılması gereken rehber diyebiliriz ,kitabı,peygamberi,ve diğer tüm unsurlar ile... Şimdi her yaşadığımızı Allah cc varlığını yok sayarak ki( dini dışlayarak yaşamış oluyoruz bu kritik noktada) nefsi ağır gelip dini hayatlarında kısıtlayarak yaşamaya başlayınca insanın hakikati olan kullukta kısıtlanıyor ''KENDİNİ BİLEN Allah'ı ve doğru yaşamayı da bilir,bilmiyor ise öğrenmeye çalışır'' Başka arayışların içine girmeye gerek duymaz çünkü onun için her şey mevcuttur dini kaidelerin içinde... Allah cc ona hayatın kolaylığını sunmuştur. Bir müsibetle insan uyanıyor demiş siniz Allah cc dilediği için sizi nasiplendirmiş bunun şükrünü eda etmeye çalışın nedenini biz bilemeyiz Allah cc irade ettiğiniz bir şey hoşuna gitmiş olabilir onun merhameti azabını geçmiştir nedensiz de size o lütfu yapmaya Kadir dir.Ne güzel dir ki sizde nasiplenenlerden olmuşsunuz.Bunun tam tersini yaşayanlar sizin bunları konuşamadığınız insanlar grubuna giriyor.Sizin uyanışınız ile görüp duyduklarınızı onlar görüp duyamadıklarından gözleri,kalpleri,kulakları perdeli olduğundan hissettiklerinizi yaşadıklarınızı bilginizi paylaşacak kimseyi bulamıyorsunuz.Ben de sizdenim ama bunun çözümünü çevremi değiştirerek buldum çünkü tamamıyla karamsar değiliz bizim yaşadığımızı yaşayıp paylaşacak insanları arayıp bulunca konu çözülüyor diğerleri için ancak dua edebiliyoruz çünkü hidayeti veren ancak Allah cc olduğunu biliyoruz. Asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu şu derin mana arayışına girenler bu derin manayı nerede nasıl arıyorlar yine nefislerine uyarak nefsin istediğinde mi?Allah cc kulundan istediği ve öğrettiği doğrularda ve doğrultuda mı arıyorlar? Gönül sızım kardeşimin söylediği bir nasihat vardır''Biz değişmedikçe şikayet ettiklerimiz de değişmiyor.'' Onlarda nefislerinin ardından dönüp Allah cc yönelmedikçe hiç bir şey değişmeyecektir,saplandıkları çukurda çırpınır durur insanoğlu... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
İnsanlar neden derin mana arayışına girdiler?
Alt