İnsan vücudunun yaratılış özellikleri

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
59
Tepkime puanı
0
İnsan vücudunun bilimsel özellikleri, insan vücudundaki yaratılış özellikleri. İnsan vucudunun sırları. İnsan vücudu mucizesi.

insanvucudu.jpg


Yetişkin insan,7,000,000,000,000,000,000,000,000,000 (7 oktilyon) atomdan oluşur

kalp ise günde 103389 defa atar, durup dinlenmeden vücuda kan pompalar, günde toplam miktar 6000 litreye kadar ulaşır

insan beyni, 10 milyar sinir hücresini kapsar bu hücrelerin her biri diğer hücrelerle 25.000 bağlantı kurar

ayaklarda 500,000 ter bezi vardır ve günde yaklaşık 475 mililitre ter üretirler(erkeklerde kadınlara göre daha fazla)

bebekler 300 kemik ile doğar yetişkinlerde kemik sayısı 206’dır

her insan yarım saatini tek bir hücre olarak geçirmiştir döllenmenin gerçekleşmesi ve sperm ile yumurta hücrelerinin tek hücreyi oluşturmalarının ardından yarım saat kadar bir süre tek hücre olarak yaşamını sürdürür
daha sonra hızla bölünmeye başlayarak embriyonun minik parçalarını oluşturur

karaciğerin 500 üzerinde fonksiyonu vardır (safra üretimi, kırmızı kan hücrelerinin ayrıştırılması, plazma protein sentezi ve toksinlerden arındırma gibi)

insan kalbinin yarattığı basınç, kanı 10 metre yüksekliğe fışkırtmaya yeterlidir

beyne giden ve gelen sinir sinyallerinin hızı saatte 273.6 km’ye ulaşabiliyor

insan vücudundaki damarların toplam uzunluğunun yaklaşık 96,500 km olduğu tahmin ediliyor dünyanın çevresinin yaklaşık 40,200 km olduğunu düşünürsek, vücudunuzda dünyanın çevresini iki defadan fazla dönecek kadar damar var

bir adım attığınızda 200 kasınızı kullanmış olursunuz

normal bir insan vücudunda bulunan elektrik, 25 Wattlık bir lambayı dakikalarca yakabilir.

derinizin her 2.5 santimlik kısmında yaklaşık 32 milyon bakteri vardır bu bakterilerin çok büyük çoğunluğu zararsız ve hatta vücut sağlığı için faydalıdır derinizin tüm hücreleri her 27 günde bir yenilenir.

yetişkin bir insanın vücudu günde 300 milyar yeni hücre üretir.

bedeniniz her saniye 25 milyon yeni hücre üretir.

her insanın dil izi de benzersizdir her insanın dili diğerinden farklıdır ve parmak izi gibi benzersizdir.

gözlerimiz 10 milyon farklı rengi ayırt edebilir ve herhangi bir teleskoptan daha iyi bir odaklanma gücüne sahiptir. gözlerimiz o kadar hassastır ki, eğer dünya düz olsaydı bir mumu 30 mil uzaktan bile görebilirdik gözünüzdeki odaklanma kasları, her gün yaklaşık 100.000 kez hareket eder ayaklarınızla aynı egzersizi yapabilmeniz için ise 50 mil yürümeniz gerekir.

kırmızı kan hücreleri yaklaşık 20 saniyede can tüm vücüdunuzu dolaşabilir.

eğer beyin bir bilgisayar olsaydı, saniyede 38 bin trilyon işlem gerçekleştirebilirdi dünyanın en güçlü işlemciye sahip bilgisayarı BlueGene, bu gücün sadece %0.002’sini başarabiliyor.

beynimiz dakikada 1000 kelime okuyabilir.

kalbinize yer açmak amacı ile, sol akciğeriniz, sağ akciğerinizden daha küçüktür.

her bir ayağınızda yaklaşık bir tirilyon bakteri vardır.

bir sinir saniyede 2500 haber götürür yani sinir sistemindeki, beyindeki zerre, bir saniyede 2500 haber alır ve mükemmel bir şekilde hiç şaşırmayarak değerlendirir, cevabını da ilgili yere hemen gönderir.

beyinde 14 milyar hücre ve iki hücre arasında da 3000 bağlantı vardır. Eğer bu kadar bağlantı P.T.T santrallerinde olmuş olsaydı, bütün P.T.T?ciler ne yapacaklarını şaşırırlardı halbuki beyin şaşırmıyor.

insandaki sinirler uç uca eklense, 480.000 km. damarlar uç uca eklense 200.000 km. eder bu kadar dar bir sahaya, böyle geniş bir yer kaplayacak organlar nasıl sığdırılabiliyor?

yaşamınız süresince iki yüzme havuzunu dolduracak kadar tükürük üretirsiniz.


Allah'ın nimetlerini saymaya kalksanız, asla böyle bir işin altından kalkamazsınız! Gerçek şu ki, çok acıyan çok esirgeyen gerçek bağışlayıcı elbette Allah'tır;

insan kendi vücudunu seyretmeli, gözden geçirmelidir bu kadar nimet boşa verilmiş ve biz de bu dünyaya boşuna gelmiş olamayız yaratılışı tefekkür etmeliyiz insan kendini düşünüp ibret alırken 20'lik dişlerine geldiğinde, bundaki hikmeti anlayamayınca karamsarlığa da düşmemelidir :) birkaç yıl öncesine kadar apandisit denen barsak memesini fuzuli bir parça olarak değerlendiren bilim dünyası, şu anda onun da bir bademcik kadar önemli olduğunu kabul etmiştir
bir çok parçadan oluşan, bu parçaların birbiriyle bağlantılı ve ilişkili olduğu bir bütün olan insanoğlunun benzerini getirebilecek var mıdır?
 

fani kul

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2015
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Allah'ın bize verdiği bu kusursuz mekanizma için binlerce kere şükürler olsu.
 
Üst Alt