insan sahip olduğu şeyi arar mı

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
masum-bakisli-erkek-cocuk.jpg

Selamün Aleyküm Gönül Dostlarım,bu Sabah Oğlumun okuluna (özel islami okul)una gittim...
okulla gitmiş iken fırsattan İstifade Ona sarılıp öpeyim dedim onun bir kere Anneciğim demesi benim bütün günümü mutlu ,huzurlu, neşeli olmama vesile oluyor...
neyse çocuklar,tenefüsde idi..baktım benim ki en yakın arkadaşı ile konuşuyorlar...
biraz hüzünlü görünüyordu bir şey mi olmuştu...hy..

neyse iyice yaklaştım artık onları duyabiliyordum..
Remzi ( arkadaşı ) diyordu ki
-biraz daha büyüyünce anneni yani seni doğuran anneni arayıp bulacakmısın...?:bilmemm:.
-Oğlum da hayır !dedi, insan halihazırda sahip olduğu bir şeyi arar mı ?
benim, beni çok seven bir annem var zaten...

neyse yanına gittim ve dedim ki evet seni gerçekten çok seven bir annen var ama seni doğuran annen de seni seviyor...
-Anne dedi insan,sevdiğini arar,sorar merak eder...dedi..
Çok kırgın idi...
Onun, hayatı boyunca stres ,deprasyon ile başa çıkabilmesi, mutlu ,huzurlu tam bir birey olması annesi ile olan ilişkisine bağlı olduğunu biliyorum ...
Ona dedim ki annenin bu seçimi, haal ve hareketi, davranışı sevgisizliğin değil cehalettinden dir...cehalletinden...Ah Cehalet Ah...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Gönül dostum sahip olduğu bir şeyi arar mı aramaz mı bilinmez ama senin gibi sevgi dolu bir annenin arandığı kesin...Benim annem bana hiç sevgi göstermedi ya da nasıl desem bebekken gösterdiysede hatırlayamam sadece ama şu bir gerçek...Insan sahip olduğu şeyi arar Allah var ama arıyoruz çünkü görmedik...Bence insan sahip oluo görmediği şeyleri arar sonundada mutlaka kavuşur.Ölüme kavuşmak nasıl kaçınılmazsa buda oyle bence.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gönül dostum Sen konuyu tam idrak edemedin sanki...
gerçek ,Hak, fıtrı olan Onun,ne olursa olsun Onu doğuran, karnında dokuz ay taşıyan biological mother ,onun DNA lerini ,doku, bağları var bunu hiç kimse değiştiremez var olan bir şeyi inkar etmek....

Görmediğim hiç bir şeye inanmam ve korkmam diyenlere
Yaratanı her yer ve her şeyde görüyorum ve korkuyorum diyorum...

Hz. İbrahim'in Allah'ı arayışı, Allah cc. bulunca arayışı bitmedi mi..?
Biz de gerçekten Allah'ı hz.İbrahim gibi bulsaydık inanin, bizim de arayışımı biterdi...
insan halihazırda sahip olduğu bir şeyi arar mı ?

The heart knows when the search is over.
Arama sona erdiğinde kalp bunu bilir,tasdik eder ve teslim olur...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Gönül dostum sevmiyor demedim ki göstermedi dedim...Göstermeyince ne işe yarar boşuna efendimiz dememiş:

"Seven sevdiğine sevdiğini söylesin..."

Hz.Peygamber (a.s)

Biz Hz.İbrahim gibi olamayız ki o bile istemiş mutmain olmayı hatta iki sahabe aralarında konuşmuşlar ya bu meseleyi bir bakalım kıssaya:

Iki sahabe birbirine sormuş Kuran’da seni en çok ümitlendiren ayet hangidir diye biri şöyle söylemiş:

Bakara 260.Ayet: Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”

Diğer ise:

Zümer 53.Ayet: De ki: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”

Hz.Ibrahim ve sahabeler bile bu konuda mutmain olamamışlar nasıl olsunlar ki nefis denen bir düşman var Cenab-ı Allah katından bir rahmet indirmezse insan ne yapar ki sonuçta Hz.Peygamber'in şu hadiside boşuna değildir:

Bismillahirrahmanirrahim

Resulullah (sav) şu duayı çok yapardı: "Ey kalbleri çeviren Allahım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!" Ben (bir gün kendisine): "Ey Allah'ın resulü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık. Sen bizim hakkımızda korkuyor musun?" dedim. Bana şöyle cevap verdi: "Evet! Kalpler, Rahman'ın iki parmağı arasındadır. Onları istediği gibi çevirir."

Hadis No: 3484-Buhari

Ne diyeceğimi bilemiyorum gönül dostum Cenab-ı Allah kalplerimizi mutmain kılsın

Selam ve dua ile...

Not:Rüya yazdım bakabilirsen mutlu olurum.Allah'a emanet ol.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İnsanda görecek göz işitecek kulak ,idrak edecek akıl varsa her zerre bizi Allah’a götüren bize gerçeği söyleyen Her zerre bir cebraildir..her damla deryada bir hu dur ...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
"Varsa" ama..! Önemli olan da burası zaten. "Varsa" problem yoktur. Yoksa da yapacak bir şey yoktur.
Gören, "O"nu göremiyorsa, duyan "O"nu duyamıyorsa, akıl var "O"nu akledemiyorsa, Kıyamet de kopmuştur zaten!
Ama Allah'ım! Düşünmek bile istemiyoruz!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
İnsanoğlu o kadar garip ki; hepimiz başka başka 'yız...

Şu da bir gerçek ki; İnsan bir şeye bu maddi veya manevi neye sahip değilse; sahip olduktan sonra, ona karşı olan merakı ve heyecanı bitiyor!
Kalp olması gerekeni, almasını gerekeni aldı mı, artık kabullenmiş ve alışmışlık başlıyor hayatında...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
İnsan, nefis olarak dünyaya meyillidir. İmtihanın bir boyutu da buraya havidir. Ve insanın nefsinde "durağanlık" yoktur! O hep ister, daha iyisini, daha güzelini, hayalinde var olan istekle kalmaz nefis, önce öyledir de sahip olunca daha iyisini ister.
Nefis hayalindeki ifade eder:
"Ahh! Bir arabam olsa daha bir şey istemem..!"
Nefis arabaya sahip olmuştur ama nefis devam eder:
"Neden bir PORSCHE" olmasındı arabam!?"
Değil mi?
Evet insan sahip olduğunu da arar ama daha iyisini.
:)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Abicim, sen işin maddi tarafından bakmışsın..:)

İnsanoğlunun iki dere dolusu altını olsa, üçüncüsünü isterdi. Onun gözünü ancak bir avuç toprak doyurur... [Buhari]

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sen de "manevi" tarafını yazıver. Hepsini beni mi yazacam?

:) :) :)

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Anneler birebir çocuklarının; çocuklar da annelerinin birebir parçalarıdırlar.
Dolayısıyla, birini diğerinden ayırmak imkansız gibidir. Siz "anne" denilecek çok ulvi şahsiyetler bulabilirsiniz, lakin, bu hal "fıtratın" parçasını aramasına mani değildir!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Sen de "manevi" tarafını yazıver. Hepsini beni mi yazacam?

Selamun aleyküm abi, senden sıra gelmiyor ki...dfgtn

Şaka, şaka.. sırıtık.: Ben senin mesajın üstüne iki, üç kelam manevi anlamda bir şeyler yazmıştım...Selametle.. :tamam:.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Burasi forum, yazi yazmak icin buradayiz. Ben de yaziyorum.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Evet haklısın! bilmukabele...:)

Üst Alt