Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İnsan olabilmek için nefsi terbiye etmek lâzımdır.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kalpteniman" data-source="post: 75819" data-attributes="member: 5842"><p>İnsan olabilmek için nefsi terbiye etmek lâzımdır.</p><p></p><p>Kimse kusuru bakmasın, nefsi terbiye görmemiş kişi insan suretinde</p><p>hayvandır.</p><p></p><p>Nedenini biraz sabrederseniz anlatacağım.</p><p></p><p>Geçen gün işim icabı çarşıya çıktım önümde birisi köpek gezdiriyordu.</p><p>Köpek hayvan olduğu için, daha evvel idrar dökülü yerlere gidip onları</p><p></p><p>kokluyor nerede bir pislik görse oraya koşuyordu.</p><p></p><p>Fakat sahibi onun ipini sıkı tutuyor onu gittiği yönden temiz</p><p>tarafa çekiyordu.</p><p></p><p>Köpek yine gitmek istiyor sahibi onu engelliyordu.</p><p></p><p>Biraz ileride ise gençlerin topluluğuna rastladım alkollüydüler,</p><p></p><p>genç bir kızla bir erkek yol ortasında birbirlerine hakaret içeren sözler</p><p>söylüyorlardı. genç kız fırsat bulsa onu tutmasalar karşısındaki genci</p><p>öldürebilirdi.</p><p>Agzına gelen en ağır cümleleri sarfediyor akla gelmeyecek sözler sarfediyordu.</p><p></p><p>Oradan hızla uzaklaştım kendi kendime düşündüm köpek hayvandır ipi ile</p><p>kontrol altına alabilirsin.</p><p>Fakat nefs azmış alkolu da almış bağlı ipi de yok bu tip insan</p><p>hayvandan daha beter oluyor hemde akıllı hayvan, çünkü hayvanı iple yola</p><p>çekersin,fakat İçindeki nefsi azan insanı nasıl yola çekeceksin .</p><p></p><p>Üstelik akıl ve nefs birlikte hareket ettiği için her bir çılgınlığı yapabilir.</p><p>alkolü veya esrarı da çekmiş irade deye birşey kalmamış insan kılığında hayvan.</p><p>Onun için diyoruz ki her insanın içinde her pisliğe</p><p>gitmeye meyilli hayvan var bu hayvan hepimizin bildiği nefsimizdir.</p><p></p><p>Yabani hayvanların terbiye ile ne hale geldiğini sirklerde seyretmişizdir.</p><p>Otur diyor oturuyor kalk diyor kalkıyor hayvan terbiye olurda nefs terbiye</p><p>olmaz mı.</p><p></p><p>Biz de içimizdeki hayvanı kontrol altına almazsak, onu takva ipi ile</p><p>bağlamazsak onun her dediğini yaparsak bizi nerede pis kokulu işler,var çeker oraya</p><p>götürür.</p><p></p><p>Çünkü ruhumuzu onun ipine bağlamış olduğumuzdan ona uyum sağlamağa mecbur</p><p>kalırız insan suretinde hayvan oluruz olay bundan ibaret.</p><p></p><p>Kıyas edin bu durumda olan insanları, bu tip insanlar helâlı bırakıp harama</p><p>koşarlar</p><p>Tıpkı ipini koparmış köpek gibi hep pis necis işlere koşarlar içki kumar zina</p><p>vs.</p><p></p><p>Fakat h.z Allaha inanan, nefsi tanıyan onu her zaman göz ve akıl kontrolunda</p><p>tutan</p><p>böyle yapar mı?</p><p>Bu durumdaki kişi insandır nefsinin ipini eline almıştır. </p><p>İnternette şehvetini azdırabilecek sitelerden uzak durur onlara gözünü ve </p><p>gönlünü kapar.</p><p></p><p>Kumanda elinde zaten, daha evvel yazmıştım bilgisayarı besmeleyle açın çünkü</p><p>bu makina ile imtihan olmaktasınız, </p><p>şeytan tarafına basarsan belânı bulur bir sürü</p><p>günaha girer imtihanı kaybetmiş hayvani sıfata bürünmüş olursun.</p><p>Yaptığın ibadetleri boşa çıkarır boşa kürek çekersin yazık değil mi?</p><p></p><p>H.z Allah c,c, cümlemizi insan sıfatı ile yaşatsın insan sıfatı ile</p><p>canımızı alsın.</p><p></p><p>Resulullah s.a.v. Efendimiz ne buyurmuştu:</p><p>Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz.</p><p></p><p></p><p>H.Z Allah c.c nefsimizi mağlup Ruhumuzu galip getirsin insan olarak yaşatsın</p><p>inşaAllah.</p><p></p><p>Kalpteniman.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kalpteniman, post: 75819, member: 5842"] İnsan olabilmek için nefsi terbiye etmek lâzımdır. Kimse kusuru bakmasın, nefsi terbiye görmemiş kişi insan suretinde hayvandır. Nedenini biraz sabrederseniz anlatacağım. Geçen gün işim icabı çarşıya çıktım önümde birisi köpek gezdiriyordu. Köpek hayvan olduğu için, daha evvel idrar dökülü yerlere gidip onları kokluyor nerede bir pislik görse oraya koşuyordu. Fakat sahibi onun ipini sıkı tutuyor onu gittiği yönden temiz tarafa çekiyordu. Köpek yine gitmek istiyor sahibi onu engelliyordu. Biraz ileride ise gençlerin topluluğuna rastladım alkollüydüler, genç bir kızla bir erkek yol ortasında birbirlerine hakaret içeren sözler söylüyorlardı. genç kız fırsat bulsa onu tutmasalar karşısındaki genci öldürebilirdi. Agzına gelen en ağır cümleleri sarfediyor akla gelmeyecek sözler sarfediyordu. Oradan hızla uzaklaştım kendi kendime düşündüm köpek hayvandır ipi ile kontrol altına alabilirsin. Fakat nefs azmış alkolu da almış bağlı ipi de yok bu tip insan hayvandan daha beter oluyor hemde akıllı hayvan, çünkü hayvanı iple yola çekersin,fakat İçindeki nefsi azan insanı nasıl yola çekeceksin . Üstelik akıl ve nefs birlikte hareket ettiği için her bir çılgınlığı yapabilir. alkolü veya esrarı da çekmiş irade deye birşey kalmamış insan kılığında hayvan. Onun için diyoruz ki her insanın içinde her pisliğe gitmeye meyilli hayvan var bu hayvan hepimizin bildiği nefsimizdir. Yabani hayvanların terbiye ile ne hale geldiğini sirklerde seyretmişizdir. Otur diyor oturuyor kalk diyor kalkıyor hayvan terbiye olurda nefs terbiye olmaz mı. Biz de içimizdeki hayvanı kontrol altına almazsak, onu takva ipi ile bağlamazsak onun her dediğini yaparsak bizi nerede pis kokulu işler,var çeker oraya götürür. Çünkü ruhumuzu onun ipine bağlamış olduğumuzdan ona uyum sağlamağa mecbur kalırız insan suretinde hayvan oluruz olay bundan ibaret. Kıyas edin bu durumda olan insanları, bu tip insanlar helâlı bırakıp harama koşarlar Tıpkı ipini koparmış köpek gibi hep pis necis işlere koşarlar içki kumar zina vs. Fakat h.z Allaha inanan, nefsi tanıyan onu her zaman göz ve akıl kontrolunda tutan böyle yapar mı? Bu durumdaki kişi insandır nefsinin ipini eline almıştır. İnternette şehvetini azdırabilecek sitelerden uzak durur onlara gözünü ve gönlünü kapar. Kumanda elinde zaten, daha evvel yazmıştım bilgisayarı besmeleyle açın çünkü bu makina ile imtihan olmaktasınız, şeytan tarafına basarsan belânı bulur bir sürü günaha girer imtihanı kaybetmiş hayvani sıfata bürünmüş olursun. Yaptığın ibadetleri boşa çıkarır boşa kürek çekersin yazık değil mi? H.z Allah c,c, cümlemizi insan sıfatı ile yaşatsın insan sıfatı ile canımızı alsın. Resulullah s.a.v. Efendimiz ne buyurmuştu: Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. H.Z Allah c.c nefsimizi mağlup Ruhumuzu galip getirsin insan olarak yaşatsın inşaAllah. Kalpteniman. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İnsan olabilmek için nefsi terbiye etmek lâzımdır.
Alt