yapmış olduğunuz beyin jimnastiği varmı ? internete Araştırdım ama hep aynı şeyler. B1, B12 ,Omega 3'ün eksikliğinden kaynaklı vs. vs.
beynin her bölgesinin görevi vardır, görme merkezi , duyma merkezi , hayal gücü, analitik düşünce vs. Ancak bizler ,öğrenme kapasitesinin kaçta kaçını kullanıyoruz ?,
bunun cevabını vermek mümkün değil zira, insan beyninin öğrenme sınırı net değildir, nöron sayısına göre tahmini rakamlar veriliyor ancak kesin birşey yok.
Yedi yaşında iken oğlumun Beynini zekâsını nasıl geliştirebilirim sorusu..geldi..
ancak Zekâ dediğimiz kavram ise öğrenme, algı,idrak,anlayiş, hafıza, probleme yönelik çözümler üretebilme gibi çeşitli kavramlardan oluşur.
Zeka gelişimini etkileyen en önemli faktörlerin başında genetik faktör gelir.
Ancak kalıtsallığın yanı sıra çevrede bulunan uyarıcılar, aile, inançlar, kültür ve çocuğun kendi çabaları da yetenekleri geliştirmede etkili olmaktadır.
Beyin gelişimine katkıda bulunacak egzersizler yaptırın
Yüzme, bisiklete binme, basketbol ,matematik problem cözme her gün yeni bir şeyler öğretiyorum bildiklerini tekrarliyorum...beyninin kapasitesini genişletmeye ,gelişletirmeye bakiyorum..bilgisayar oyun ve tv kısıtlı...Pratik ile çok bilgi ile de beyni çalıştırması için ona yol gösteriyorum.....
spor aktivitelerle vücuttan beyne giden sinyaller daha aktif hale gelmekte bunu da fark ettim...oğlum şimdi sekiz yaşında çok zeki :maasallah::maasallah: