Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
İmanı Olmayanın Hayrı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 24106" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="color: black">İmanı Olmayanın Hayrı</span></strong></p><p><strong><span style="color: black"></span></strong><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Cüneyd-i Bağdadî (k.s.) bir kış gününde bir mecûsînin kuşlara yem dağıttığını görür ve aralarında şöyle bir konuşma geçer: </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-<strong> Sen hayır yapıyorum diye kendini boşuna aldatıyorsun. Allah evvelâ îmanı farz kılmış, geri kalan hayır-hasenatı ondan sonra emretmiştir. İman etmedikçe senin bu yaptığın iyilik Allah indinde makbule geçmez</strong>. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">-<strong> Ben de biliyorum kabul olunmıyacağını. Fakat Allah bu yaptığımı görmez, bilmez mi</strong>? dedi. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- <strong>Elbette görür ve bilir.</strong> </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- <strong>Öyleyse o da bana yeter</strong>, der ve bildiğine devam eder. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Aradan zaman geçer. Cüneyd-i Bağdadî Hazretler bir hac mevsiminde Mescid-i Haram'ı tavaf ederken bir adamın ellerini açmış Allaha yalvarmakta olduğunu, hatta gözlerinden sel gibi yaşlar akıttığını görür. İyice dikkat eder, o zatın karlı bir havada kuşlara yem veren mecûsî olduğunu anlar. Tavaftan sonra yanına yaklaşıp hemen kollarından yakalar. Mecûsîde onu tanır ve şöyle der: </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- <strong>İşte Allah gördü ve bildi,</strong> deyip kelime-i şehadet getirip ruhunu oracıkta teslim eder. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">O anda Cüneyd-i Bağdadî (k.s.) Allah tarafından şöyle hitap olunur: </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">- <strong>Ya Cüneyd! Sen Beytimi arzu ederek geldin ona kavuştun. O ise beni arzu ederek geldi bana kavuştu.</strong> </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Bir mecûsînin bile mubarek bir ayda Allah rızası için hayırda bulunması nelere vesile oluyor .... </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'">Allah cümlemizin sonunu hayreyleye!..</span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 24106, member: 1208"] [B][COLOR=black]İmanı Olmayanın Hayrı[COLOR=#FFFFFF][/COLOR] [/COLOR][/B][FONT=Verdana][/FONT][COLOR=black][FONT=Verdana]Cüneyd-i Bağdadî (k.s.) bir kış gününde bir mecûsînin kuşlara yem dağıttığını görür ve aralarında şöyle bir konuşma geçer: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]-[B] Sen hayır yapıyorum diye kendini boşuna aldatıyorsun. Allah evvelâ îmanı farz kılmış, geri kalan hayır-hasenatı ondan sonra emretmiştir. İman etmedikçe senin bu yaptığın iyilik Allah indinde makbule geçmez[/B]. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]-[B] Ben de biliyorum kabul olunmıyacağını. Fakat Allah bu yaptığımı görmez, bilmez mi[/B]? dedi. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- [B]Elbette görür ve bilir.[/B] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- [B]Öyleyse o da bana yeter[/B], der ve bildiğine devam eder. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Aradan zaman geçer. Cüneyd-i Bağdadî Hazretler bir hac mevsiminde Mescid-i Haram'ı tavaf ederken bir adamın ellerini açmış Allaha yalvarmakta olduğunu, hatta gözlerinden sel gibi yaşlar akıttığını görür. İyice dikkat eder, o zatın karlı bir havada kuşlara yem veren mecûsî olduğunu anlar. Tavaftan sonra yanına yaklaşıp hemen kollarından yakalar. Mecûsîde onu tanır ve şöyle der: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- [B]İşte Allah gördü ve bildi,[/B] deyip kelime-i şehadet getirip ruhunu oracıkta teslim eder. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]O anda Cüneyd-i Bağdadî (k.s.) Allah tarafından şöyle hitap olunur: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- [B]Ya Cüneyd! Sen Beytimi arzu ederek geldin ona kavuştun. O ise beni arzu ederek geldi bana kavuştu.[/B] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Bir mecûsînin bile mubarek bir ayda Allah rızası için hayırda bulunması nelere vesile oluyor .... [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Allah cümlemizin sonunu hayreyleye!.. [/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
İmanı Olmayanın Hayrı
Alt