Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="sükut76" data-source="post: 51018" data-attributes="member: 2641"><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">''Güzel kardeşim "bu daveti yapanların sadece gerçek basiret ehlinin davete ehil ve memur edildiğini" de nereden çıkarıyorsunuz? Basiret ehli olduğunu iddia ettiğiniz kimselerin kalplerine mi muttali oluyorsunuz? Münafıklığı nasıl izah edeceksiniz o halde? ''</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Siz beni yanlış anlıyorsunuz;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Ben insanların kalbine muttaliyim demedim ki, böyle bir iddam da yok.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Ben ayette '' Ben ve bana tabi olanlar...'' kısmında bu var dedim.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Misalen, ResulAllah efendimize tabi olan Hz Ali efendimiz Allah'a davet etmiştir hem de tam bir ilim ve basiretle. Bugün de Allah'ın ilim ve basiret üzere Veli kulları vardır ve davet edebilecek olanlar herkes değil aslında onlardır demek istedim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Şimdi Allah'ın bir Veli kulu bugün insanların siretten görse dahi fiil olmadığı için bu münafıktır bu şudur demez ki. Çünki Halk delil ister. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Ben ehli için dedim. Bugün mesela Allah Teala birisine bir Veli kulunu tanıtsa o Veli kula o kişi tabi olursa kendi kazanır, tabi olmazsa müslümanlıktan çıkmaz ama o Velinin ilim ve terbiyesinden mahrum kalmış olur. Bu Velilere gayb ta denir. Çünki tanıması ve bilinmesi çok zordur, nasip işidir.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sükut76, post: 51018, member: 2641"] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]''Güzel kardeşim "bu daveti yapanların sadece gerçek basiret ehlinin davete ehil ve memur edildiğini" de nereden çıkarıyorsunuz? Basiret ehli olduğunu iddia ettiğiniz kimselerin kalplerine mi muttali oluyorsunuz? Münafıklığı nasıl izah edeceksiniz o halde? ''[/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Siz beni yanlış anlıyorsunuz;[/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Ben insanların kalbine muttaliyim demedim ki, böyle bir iddam da yok.[/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Ben ayette '' Ben ve bana tabi olanlar...'' kısmında bu var dedim.[/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Misalen, ResulAllah efendimize tabi olan Hz Ali efendimiz Allah'a davet etmiştir hem de tam bir ilim ve basiretle. Bugün de Allah'ın ilim ve basiret üzere Veli kulları vardır ve davet edebilecek olanlar herkes değil aslında onlardır demek istedim.[/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Şimdi Allah'ın bir Veli kulu bugün insanların siretten görse dahi fiil olmadığı için bu münafıktır bu şudur demez ki. Çünki Halk delil ister. [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Ben ehli için dedim. Bugün mesela Allah Teala birisine bir Veli kulunu tanıtsa o Veli kula o kişi tabi olursa kendi kazanır, tabi olmazsa müslümanlıktan çıkmaz ama o Velinin ilim ve terbiyesinden mahrum kalmış olur. Bu Velilere gayb ta denir. Çünki tanıması ve bilinmesi çok zordur, nasip işidir.[/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
Alt