Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="sükut76" data-source="post: 51010" data-attributes="member: 2641"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">‘’ Güzel kardeşim bu yazıda ilmin önemine vurgu vardı. Elbette sadece ilim ile herşey bitmiyor sadece burada İman'ın önemli bir boyutu zikredildi . Müslümanlar önce neye ve ne şekilde iman edeceğini ilim elde ederek öğrenir. </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">"La" </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">derken neyi reddetmesi gerektiği </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">"İllallah"</span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"> derken de neyi kabul etmesi nelerin altına imza atması gerektiğini öğrenir. Ha bu yeterli mi elbette yeterli değil. İman edecek aynı zamanda salih amellerle 'a yakınlaşacak. ‘’</span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Yanlış anlamayın,</span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">O kadar hızlı konular değişiyor ki yakalıyamıyorum. Şimdi yazınız da her şey başlı başına bir konu, </span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Mesela ne ye La diyecek bunu öğrenir demişsiniz. Ben konuya biraz farklı bakıyorum Bu Kelime-i Tevhidi kim bildirmiş. ‘’La İlahe İllallah’’ kelime-i tevhidini kelam eden Allah Teala dır. Resullerin dilinden insanlara tebliğ edilmiştir.</span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">La ilahe İlla Allah kelamın da Allah Teala neye La buyurdu. Asıl tefekkür edilecek konu budur benim tefekkürümce ? Yani insan aslında ‘’La ilahe illallah’’ dediğinde ‘’Allah doğruyu söyler’’ kabul ettim demek anlamına gelir. Yoksa kişi La diyemez. </span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Beşeri yönden bakıldığında insan kendisindeki istek ve arzuları güç ve kuvvet verdiği her şeyi neyh ettiği varsayımı ile kendisine telkinde bulunur. La dediğini Zan eder. Kul’da güç ve kudret nedir ki La diyebilsin ? Yoksa hakikatında La diyebilecek tek güç ve kudret sahibi Allah’tır. </span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">‘’Demek ki önce İmanı sağlayacak olan bilgiyi elde etmek sonra bunu muhafaza etmek için de salih ameller işlemek gerekiyor.’’</span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Benim tefekkürümce sıralama böyle değil, Kuran da Kelime-i şehadet getirenlere hitaben ‘’İman ettik demeyin İslam olduk deyin.’’ Buyuruyor.</span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Kişi ilk önce teslimiyetini ve acziyetini idrak edicek bilgiler ve sonrasında Salih amellerle kendisinde İmanın tahakkuk etmesi için çabalaması gerekir. İman’ın kendisi bilgi ile elde edilmez bu sebeple, anca bu gayretler neticesinde nasibinde varsa Allah Teala tarafından verilir.</span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">‘’Buradaki </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: red"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">"Nur" </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">dan maksadın Peygamberimiz olduğunu söyleyen alimler olduğu gibi Kuran olduğunu söyleyenler de vardır. Yani size doğru yolu gösteren sizi karanlıktan </span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: red"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">NUR</span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">'a çıkaran bir Peygamber geldi. Tereddütlerinizi kafa karışıklığınızı şaşkınlığınızı ortadan kaldıracak olan Kuran ile size bunu açıklayan Peygamber geldi. Ayetin cümle yapısından da bunun Peygamber olduğu görüşü -u alem daha doğrudur bana göre.’’</span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Kuran’ı Kerimde peygamer kelimesi geçmez, ya Resul ya da Nebi isimleri kullanır. Nur kelimesi de kuranda vardır. Allah Teala Resul, Nebi kelimelri yerine yanlışlıkla Nur dedi anlamı doğar ki asıl Zan budur.</span></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> <span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'">Tabi ki benim tefekkürümce, Saygılar.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sükut76, post: 51010, member: 2641"] [SIZE=4][COLOR=black][FONT=Palatino Linotype]‘’ Güzel kardeşim bu yazıda ilmin önemine vurgu vardı. Elbette sadece ilim ile herşey bitmiyor sadece burada İman'ın önemli bir boyutu zikredildi . Müslümanlar önce neye ve ne şekilde iman edeceğini ilim elde ederek öğrenir. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=blue][FONT=Palatino Linotype]"La" [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=black][FONT=Palatino Linotype]derken neyi reddetmesi gerektiği [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=blue][FONT=Palatino Linotype]"İllallah"[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=black][FONT=Palatino Linotype] derken de neyi kabul etmesi nelerin altına imza atması gerektiğini öğrenir. Ha bu yeterli mi elbette yeterli değil. İman edecek aynı zamanda salih amellerle 'a yakınlaşacak. ‘’[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy][FONT=Palatino Linotype]Yanlış anlamayın,[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy][FONT=Palatino Linotype]O kadar hızlı konular değişiyor ki yakalıyamıyorum. Şimdi yazınız da her şey başlı başına bir konu, [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy][FONT=Palatino Linotype]Mesela ne ye La diyecek bunu öğrenir demişsiniz. Ben konuya biraz farklı bakıyorum Bu Kelime-i Tevhidi kim bildirmiş. ‘’La İlahe İllallah’’ kelime-i tevhidini kelam eden Allah Teala dır. Resullerin dilinden insanlara tebliğ edilmiştir.[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy][FONT=Palatino Linotype]La ilahe İlla Allah kelamın da Allah Teala neye La buyurdu. Asıl tefekkür edilecek konu budur benim tefekkürümce ? Yani insan aslında ‘’La ilahe illallah’’ dediğinde ‘’Allah doğruyu söyler’’ kabul ettim demek anlamına gelir. Yoksa kişi La diyemez. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy][FONT=Palatino Linotype]Beşeri yönden bakıldığında insan kendisindeki istek ve arzuları güç ve kuvvet verdiği her şeyi neyh ettiği varsayımı ile kendisine telkinde bulunur. La dediğini Zan eder. Kul’da güç ve kudret nedir ki La diyebilsin ? Yoksa hakikatında La diyebilecek tek güç ve kudret sahibi Allah’tır. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black][FONT=Palatino Linotype]‘’Demek ki önce İmanı sağlayacak olan bilgiyi elde etmek sonra bunu muhafaza etmek için de salih ameller işlemek gerekiyor.’’[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy][FONT=Palatino Linotype]Benim tefekkürümce sıralama böyle değil, Kuran da Kelime-i şehadet getirenlere hitaben ‘’İman ettik demeyin İslam olduk deyin.’’ Buyuruyor.[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy][FONT=Palatino Linotype]Kişi ilk önce teslimiyetini ve acziyetini idrak edicek bilgiler ve sonrasında Salih amellerle kendisinde İmanın tahakkuk etmesi için çabalaması gerekir. İman’ın kendisi bilgi ile elde edilmez bu sebeple, anca bu gayretler neticesinde nasibinde varsa Allah Teala tarafından verilir.[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black][FONT=Palatino Linotype]‘’Buradaki [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=red][FONT=Palatino Linotype]"Nur" [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=black][FONT=Palatino Linotype]dan maksadın Peygamberimiz olduğunu söyleyen alimler olduğu gibi Kuran olduğunu söyleyenler de vardır. Yani size doğru yolu gösteren sizi karanlıktan [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=red][FONT=Palatino Linotype]NUR[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=black][FONT=Palatino Linotype]'a çıkaran bir Peygamber geldi. Tereddütlerinizi kafa karışıklığınızı şaşkınlığınızı ortadan kaldıracak olan Kuran ile size bunu açıklayan Peygamber geldi. Ayetin cümle yapısından da bunun Peygamber olduğu görüşü -u alem daha doğrudur bana göre.’’[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy][FONT=Palatino Linotype]Kuran’ı Kerimde peygamer kelimesi geçmez, ya Resul ya da Nebi isimleri kullanır. Nur kelimesi de kuranda vardır. Allah Teala Resul, Nebi kelimelri yerine yanlışlıkla Nur dedi anlamı doğar ki asıl Zan budur.[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=navy][FONT=Palatino Linotype]Tabi ki benim tefekkürümce, Saygılar.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
İmanı Ağaca Benzetirsek!
Alt