İmam nikahı hangi durumda düşer

gülsümy

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İmam nikahı hangi durumlarda düşer?
Selamün aleyküm hayırlı sabahlar inşaAllah. Ben imam nikahı hangi şartlarda düşer onu öğrenmek istiyorum. Daha doğrusu konuyu biraz açmak gerekirse. Ben bir sene önce eşimden boşanmak üzere evi ayırdım. Ama eşim boşol kelimesini bu güne kadar hiç kullanmadı. Ve biz 1 sene boyunca birbirimizin sesini dahi duymadık. 1 senenin sonunda hem boşanma davasını açıyorum ve öğreniyorum ki eşim başka bir kadınla imam nikahı ile aynı evde oturmaya başlamış bile. Bu durumda eşimin illa bana boşol demesi gerekir mi yoksa imam nikahı düşmüş olur mu. Bu vereceğiniz cevap benm için cok önmli. Kimisi illa boş ol demesi gerekiyor diyor. Kimisi ise zaten amacınız boşanmak olduğu için ve eşinizin başka biriyle imam nikahı ile oturmaya başlaması zaten nikahınızın düşme sebebidir diyor. Ve benimde kafam çok karıştı. Ne yapacağımı şaşırdım. Şimdiden teşekkür ederim hayırlı günler dilerim.

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Eşinizin hayatından çıkmanız gerekiyor.

Boşanmak üzere evinizi ayırdığınızdan bahsedip, geçmişte kalan imam nikahınızın geçerliliğini sorgulamanın bir anlamı var mı?

Belli ki eşinizin hayatında yeni biri var, imam nikahınız geçerli olsa, ikinci kadın olmayı kabul edecek misiniz...

gülsümy

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Tabi ki böyle bir şeyi kabul etmem edemem ...Hiç kimse kabul etmez ..

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. Biz daha mahkemeye çıkmadık hala evliyiz. Tabi ki bazı şeyleri sorgulamam gerekecek.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Kocanizin bir baska hanimla nikahlanmasi sizin nikahinizi dusurmez.

Siz ondan o da sizden ayri olarak dursaniz da gene de nikahlariniz dusmez. Halan devam eder.

Eger bosanmak istiyorsaniz o da istiyorsa, aile buyuklerinin de sahitliginde kocaniz sizleri bosadigini acik acik ifade etsin.

Ya da bu mümkün olmuyorsa kocaniz sizin huzurunuzda (erkek kadin sahitler huzurunda) sizleri bosadigini acik acik ifade etsin.

Bunu yapmak zorundasiniz. Bunu yaparsaniz kalben de mutmain olursunuz.

Kocaniz size:

"Ben seni sahitler huzurunda üc (3) talakla bosadim" desin!

Anlasildi insallah.

NOT

Talakinizi da sahitlendiriniz. Aile büyükleri olmasa da akrabalarinizdan erkek ya da kadinlari talakiniza sahit tutun. Burasi önemlidir.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bir erkek ayni anda 4 kadini nikahinda tutabilir, caizdir, siz kabul etmeyebilirsiniz edenlere de saygili olunuz insallah.

Her bir kardesimiz kendi adina konusuversin.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Eşinizin hayatından çıkmanız gerekiyor.

Boşanmak üzere evinizi ayırdığınızdan bahsedip, geçmişte kalan imam nikahınızın geçerliliğini sorgulamanın bir anlamı var mı?

Belli ki eşinizin hayatında yeni biri var, imam nikahınız geçerli olsa, ikinci kadın olmayı kabul edecek misiniz...

Yukarıda üç parağrafa yaymış olduğunuz yorumlarınızın "talak"la bir alakası yoktur. Evlilik devam etmektedir.

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Talak beni ilgilendirmiyor açıkcası, referansım modern hukuk'tur. ;)

Üst Alt