Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
İlmihal/Fıkıh
İmam-ı Azam hazretlerinden bir hikaye
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 4051" data-attributes="member: 3"><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"> Yzid b el-Leys Hazreti İmam irtihal ettikten sonra şahit olduğu bir hadiseyi şöyle nakletmiş tir:</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"> — Birgün mescitte yatsı namazını kılarken imam «Zilzal» süresini okuyordu Ebû Hanife de namaz kıldıran imamın arkasında idi Namaz bittikten sonra bütün cemaat çıktı İmam Ebu Hanife tefekkür halinde olduğu yerde kaldı Onu rahatsız etmemek için kandili söndürmeden çıkıp gittim Kandilin içindeki yağ çok azdı Sabah namazı için geldiğimde İmam Ebu Hanife'yi ayakta olduğu halde sakalını eline almış şöyle yalvarmakta olduğunu gördüm:</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"> — Ey zerre kadar hayra mükafat, şerre de ceza terettüp ettiren Allahım! Kulun Numan'ı Cehennem azabından ve ona yaklaştıran şeylerden koru! Ben aciz kulunu geniş rahmetine idhal et!</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"> Kandile baktım hâlâ yanıyordu Beni görünce kandili mi alacaksın? Dedi Ben:</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"> — Hayır! Sabah namazının ezanını okudum, dedim Hazreti İmam gözümün içine bakarak bana:</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"> — Gördüğünü gizle, kimseye söyleme, dedi Sabah namazının sünnetini kıldıktan sonra tekrar oturdu Daha sonra da bizimle beraber cemaatla akşam aldığı abdestle sabah namazını kıldı</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Blue"> Müezzin akşam abdestiyle İmam'ın sabah namazını kıldığını akşam çıkarken camii'nin kapısını kilitlediğinden anlamaktadır</span></span></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px">__________________</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px">"Ölüyü (kabre kadar) üç şey takip eder :</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px">1 Aile fertleri</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px">2 Malı</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px">3 Ameli</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px">Bunlardan ikisi geri döner, biri kalır:</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px">Aile fertleri ve malı geri döner, AMELİ kalır</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px">(Hadis-i Şrif, Muttefekun aleyh)</span></strong> </p> <p style="text-align: center">alıntı</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 4051, member: 3"] [SIZE=4] [/SIZE][CENTER][SIZE=4] Yzid b el-Leys Hazreti İmam irtihal ettikten sonra şahit olduğu bir hadiseyi şöyle nakletmiş tir:[/SIZE] [SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4] — Birgün mescitte yatsı namazını kılarken imam «Zilzal» süresini okuyordu Ebû Hanife de namaz kıldıran imamın arkasında idi Namaz bittikten sonra bütün cemaat çıktı İmam Ebu Hanife tefekkür halinde olduğu yerde kaldı Onu rahatsız etmemek için kandili söndürmeden çıkıp gittim Kandilin içindeki yağ çok azdı Sabah namazı için geldiğimde İmam Ebu Hanife'yi ayakta olduğu halde sakalını eline almış şöyle yalvarmakta olduğunu gördüm:[/SIZE] [SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4] — Ey zerre kadar hayra mükafat, şerre de ceza terettüp ettiren Allahım! Kulun Numan'ı Cehennem azabından ve ona yaklaştıran şeylerden koru! Ben aciz kulunu geniş rahmetine idhal et![/SIZE] [SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4] Kandile baktım hâlâ yanıyordu Beni görünce kandili mi alacaksın? Dedi Ben:[/SIZE] [SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4] — Hayır! Sabah namazının ezanını okudum, dedim Hazreti İmam gözümün içine bakarak bana:[/SIZE] [SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4] — Gördüğünü gizle, kimseye söyleme, dedi Sabah namazının sünnetini kıldıktan sonra tekrar oturdu Daha sonra da bizimle beraber cemaatla akşam aldığı abdestle sabah namazını kıldı[/SIZE] [SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=Blue] Müezzin akşam abdestiyle İmam'ın sabah namazını kıldığını akşam çıkarken camii'nin kapısını kilitlediğinden anlamaktadır[/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=3]__________________ "Ölüyü (kabre kadar) üç şey takip eder : 1 Aile fertleri 2 Malı 3 Ameli Bunlardan ikisi geri döner, biri kalır: Aile fertleri ve malı geri döner, AMELİ kalır (Hadis-i Şrif, Muttefekun aleyh)[/SIZE][/B] alıntı[/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
İlmihal/Fıkıh
İmam-ı Azam hazretlerinden bir hikaye
Alt