- Katılım
- 26 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 19,432
- Tepkime puanı
- 185

Bismillahir-Rahmanir-Rahim
“Sakın Allah’ın zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma, Allah onları cezalandırmayı korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor” (İbrahim Suresi 42. Ayet)
Yüce Allah (cc), ilahlık iddiasında bulunan Nemrutu sinekle yok etmiştir. Kabeyi yıkmaya gelen filleri ve fil sahiplerini küçücük kuşların attığı küçücük taşlarla yok etmiştir. Hz. Peygamber (sav) efendimiz, Mekke'den Medine’ye hicret ederken kendisini öldürmek isteyen müşriklerin planlarını güvercin yumurtası ve örümcek ağı ile bozmuştur.
İslam alimlerimiz bu hadiselerin bu şekilde sonuçlanmasının sebep ve hikmeti olarak; “Kendilerini güçlü sanan islam ve müslüman düşmanlarının; Sinekle baş edecek kadar güçlerinin olmadığını, kuş ile başa çıkacak kadar cesaretlerinin bulunmadığını, güvercinin yumurtası ve örümceğin ağı kadar dayanaklarının bulunmadığını Yüce Allah (cc) tüm dünyaya ve biz Müslümanlara göstermiştir” buyurmuşlardır.
“Ey Rabbimiz! Bizi o zalimler topluluğu için deneme konusu kılma” (Yunus Suresi 85. Ayet)
"Rabbimiz! Onların tehdit olundukları şeyi bize mutlaka göstereceksen, o zaman bizi zalim milletin içinde bulundurma"
(Mü’minun Suresi 93,94. Ayetler) amin