Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
İki Ekmek Eksik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 24128" data-attributes="member: 1208"><p><strong>İki Ekmek Eksik</strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><strong><span style="font-family: 'verdana'">Bir gün iki kişi, Râbia-tül Adeviyye'yi ziyârete geldiler. İkisi de açtı. "Yemeği helâldir" diye içlerinden yemek yemek geçti. O anda kapıya biri gelerek, Allah rızâsı için bir şeyler istedi. Râbia hazretleri evdeki iki ekmeğini buna verdi. Gelen sevinerek gitti. Bir saat kadar sonra bir kişi kucağında bir yığın ekmekle geldi. Râbia hazretleri ekmekleri saydı. On sekiz ekmek vardı. Dedi ki: </span></strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><strong><span style="font-family: 'verdana'">-Ekmekler yirmi olsa gerektir. </span></strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><strong><span style="font-family: 'verdana'">Ekmeği getiren, ikisini saklamıştı. Çıkarıp iki ekmeği de verdi. Oradakiler hayretle sordular. </span></strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><strong><span style="font-family: 'verdana'">-Bu ne sırdır? Biz senin ekmeğini yemeye gelmiştik. Önümüze koyacağın ekmekleri kapıya gelene verdin. Ardından ekmek geldi. Eksik olduğunu söyledin.</span></strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><strong><span style="font-family: 'verdana'">Cevâbında şöyle buyurdu:</span></strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><strong><span style="font-family: 'verdana'">-Siz ikiniz gelince karnınızın aç olduğunu anladım. Önünüze koyacağım o iki ekmeği kapıya gelene verdim. Allahü teâlâdan bu ekmeklerin misâfirlerin karnını doyuramayacağını, bunun için bir yerine on vermesini istedim. Çünkü Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde (En'âm sûresi 160. ayet-i kerîmesinde) bire on vereceğini bildiriyor. Ben O'nun bu vâdine güvendim. İki ekmek yerine yirmi ekmek geleceğini bildiğim için de ekmeklerin noksan olduğunu söyledim</span>.</strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 24128, member: 1208"] [B]İki Ekmek Eksik[/B][SIZE=3][FONT=arial narrow][B][FONT=verdana]Bir gün iki kişi, Râbia-tül Adeviyye'yi ziyârete geldiler. İkisi de açtı. "Yemeği helâldir" diye içlerinden yemek yemek geçti. O anda kapıya biri gelerek, Allah rızâsı için bir şeyler istedi. Râbia hazretleri evdeki iki ekmeğini buna verdi. Gelen sevinerek gitti. Bir saat kadar sonra bir kişi kucağında bir yığın ekmekle geldi. Râbia hazretleri ekmekleri saydı. On sekiz ekmek vardı. Dedi ki: [/FONT][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial narrow][B][FONT=verdana][/FONT][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial narrow][B][FONT=verdana]-Ekmekler yirmi olsa gerektir. [/FONT][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial narrow][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial narrow][B][FONT=verdana]Ekmeği getiren, ikisini saklamıştı. Çıkarıp iki ekmeği de verdi. Oradakiler hayretle sordular. [/FONT][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial narrow][B][FONT=verdana][/FONT][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial narrow][B][FONT=verdana]-Bu ne sırdır? Biz senin ekmeğini yemeye gelmiştik. Önümüze koyacağın ekmekleri kapıya gelene verdin. Ardından ekmek geldi. Eksik olduğunu söyledin.[/FONT][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial narrow][B][FONT=verdana][/FONT][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial narrow][B][FONT=verdana]Cevâbında şöyle buyurdu:[/FONT][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial narrow][B][FONT=verdana][/FONT][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=arial narrow][B][FONT=verdana][/FONT][FONT=verdana]-Siz ikiniz gelince karnınızın aç olduğunu anladım. Önünüze koyacağım o iki ekmeği kapıya gelene verdim. Allahü teâlâdan bu ekmeklerin misâfirlerin karnını doyuramayacağını, bunun için bir yerine on vermesini istedim. Çünkü Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde (En'âm sûresi 160. ayet-i kerîmesinde) bire on vereceğini bildiriyor. Ben O'nun bu vâdine güvendim. İki ekmek yerine yirmi ekmek geleceğini bildiğim için de ekmeklerin noksan olduğunu söyledim[/FONT].[/B][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
İki Ekmek Eksik
Alt