iki deli bir akıllı etmez

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir insanın deliliğini bilip bilmemesi de çok önemlidir.Deliliğini bilmek erdemli bir kişi, bilmemek sizi meczup yapar…
Bir deli kuyuya bir taş atar, kırk akıllı çıkaramaz.

Yargıcın biri, ölüm döşeğinde iken yardımcı hâkimi çağırıp der ki:
- Ben artık ölüyorum; yargıçlığı sana bırakıyorum.
- Ben nasıl yapabilirim efendim?
- Hiç merak etme! Eğer bir akıllı ile bir deli arasında dava olursa, akıllıyı dinler ve kararını ona göre verirsin.
İki deli gelirse zaten mübaşir haberin olmadan onların işini hâlleder.
- Peki efendim. Ya iki akıllı gelirse ne yapayım?
- Olacak şey mi? Ben kırk yıllık yargıcım, daha hiç iki akıllının birden geldiğini görmedim

İki akıllı insan kavga etmez. Kavganın çözüm olmadığını bilirler.
-Bir akıllı ile bir deli kavga etmez. Çünkü akıllı insan kavgaya girmez.
-İki deli kavga ederler. Çünkü akıllarını kullanmayı bilmezler.Bunlardan Hangisi sizsiniz..?
sırıtık.:,

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm abla ben akıllı olmaya akıllı kalmaya çaba gösteriyorum. Çünkü deli olmak karşındaki insanda deliyse ne konuşulursa konuşulsun bir yere varılamıyor. Bu yüzden sakin aklı selim davranmazsam tartışma kavga son bulmuyor. Kavga ortamı yaratmaktan kaçınmaya gayret edip cümlelerimi dikkatli seçiyorum ki daha da içinden çıkılmaz hale gelmesin. Çünkü dediğin gibi karşındaki deliyse işin hayli zor. Aslında sen durumu gayet açık özetlemişsin ablacım. Benim cevabımda akıllı olmaya çalışmak...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir deli bir kuyuya bir taş atıyor. Bin akıllı O taşi cikartmak icin o kuyuya atlamasi..Taşlar başlarına yağıyor. Başlara yağan taşın aczi akılları başlara getirmesi..

Allah'ım! Lütfedeceğin nimette ,hidayette, akıl,vicdan, şuur, irade, idraka öyle muhtaç ki kalplerimiz!!Bize bir inayet gönder..meveddet ver! amin..

Üst Alt