Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
iki asker okumaya değer bir hikaye...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="süreyya58" data-source="post: 32215" data-attributes="member: 1065"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkRed">"İKİ ASKER "OKUMAYA DEĞER BİR HİKAYE...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Kocadere köyünde büyük bir sargı yeri kuruluyor. Kimi Urfalı, kimi Bosnalı, kimi Adıyamanlı, kimi Gürünlü, kimi Halepli çok sayıda yaralı getiriliyor...</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Bunlardan biri Lapseki'nin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça ağırdır. Zor nefes alıp vermektedir. Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek için komutanının elbisesine yapışır. Nefes alıp vermesi oldukça zorlaşır ama tane tane kelimele...r dökülür dudaklarından.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: SeaGreen"><strong>"Ölme ihtimalim çok fazla. Ben bir pusula yazdım arkadaşıma ulaştırın..."</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Tekrar derin nefes alıp, defalarca yutkunur: "Ben... Ben köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşıdan 1 Mecid borç aldıydım... Kendisini göremedim. Belki ölürüm. Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin."</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple"><strong>"Sen merak etme evladım" der komutanı, kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar. Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözü de</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: DarkRed">"Söyleyin hakkını helal etsin"</span></strong> olur...</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor. Bunlardan çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor. Şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">İşte yine bir künye ve yine bir pusula. Komutan göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştır. Pusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yıkılır kalır. Ellerini yüzüne kapatır, ne titremesine ne de gözyaşlarına engel olamaz...</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Pusuladaki not:</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkRed"><strong>"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 Mecid borç</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkRed"><strong>verdiydim. Kendisi beni göremedi. Biraz sonra taarruza kalkacağız. Belki ben dönemem. Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim."</strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="süreyya58, post: 32215, member: 1065"] [SIZE=3][COLOR=DarkRed]"İKİ ASKER "OKUMAYA DEĞER BİR HİKAYE...[/COLOR] Kocadere köyünde büyük bir sargı yeri kuruluyor. Kimi Urfalı, kimi Bosnalı, kimi Adıyamanlı, kimi Gürünlü, kimi Halepli çok sayıda yaralı getiriliyor... Bunlardan biri Lapseki'nin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça ağırdır. Zor nefes alıp vermektedir. Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek için komutanının elbisesine yapışır. Nefes alıp vermesi oldukça zorlaşır ama tane tane kelimele...r dökülür dudaklarından. [COLOR=SeaGreen][B]"Ölme ihtimalim çok fazla. Ben bir pusula yazdım arkadaşıma ulaştırın..."[/B][/COLOR] Tekrar derin nefes alıp, defalarca yutkunur: "Ben... Ben köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşıdan 1 Mecid borç aldıydım... Kendisini göremedim. Belki ölürüm. Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin." [COLOR=Purple][B]"Sen merak etme evladım" der komutanı, kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar. Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözü de[/B][/COLOR] [B][COLOR=DarkRed]"Söyleyin hakkını helal etsin"[/COLOR][/B] olur... Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor. Bunlardan çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor. Şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor. İşte yine bir künye ve yine bir pusula. Komutan göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştır. Pusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yıkılır kalır. Ellerini yüzüne kapatır, ne titremesine ne de gözyaşlarına engel olamaz... Pusuladaki not: [COLOR=DarkRed][B]"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 Mecid borç verdiydim. Kendisi beni göremedi. Biraz sonra taarruza kalkacağız. Belki ben dönemem. Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim."[/B][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
iki asker okumaya değer bir hikaye...
Alt