İhtilama nasıl engel olabilirim?

emoboy07

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Üniversite sınavına hazırlanıyorum.1. basamak günü ihtilam olmuşum, sabah korktuğum başıma geldi yatmadan önce o kadar ayetel kürsi okumuştum, buna nasıl engel olabilirim? Beyni etkiliyor tabiki bu olay emeğimin karşılığını tam olarak alamıyorum. hy..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Üniversite sınavına hazırlanıyorum.1. basamak günü ihtilam olmuşum, sabah korktuğum başıma geldi yatmadan önce o kadar ayetel kürsi okumuştum, buna nasıl engel olabilirim? Beyni etkiliyor tabiki bu olay emeğimin karşılığını tam olarak alamıyorum. hy..

İhtilam olmak günah değildir. Allah'ın bir lütfudur, buna fıtri bir olay olarak bakmaK lazım. İhtilam olduysan, güzelce gusul abdestini alırsın olur biter. Bunda beyni etkileyecek, huzursuz olacak bir durum yok. Aşırı derecede, sık sık ihtilam oluyorsan, bazı tavsiyeler var istersen onları uygulayabilirsin.

1-Sağ tarafına yatmak yüz üstü yatmamak.

2-Ayet el-kürsi Felak ve Nas surelerini okuyup avuç içine üfleyerek tüm vücuda sürmek.

3-"Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından sana sığınırım! Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım, Rabbim!" Müminun 23/97-98

Bu ayetlerle dua edip şeytanın her türlü vesvesesinden Allah'a (c.c.) sığınarak bu hususta yardım etmesi için Allah'a dua etmek.

4- Karşı cinsle alakalı hususlarda oluşan düşünceleri terketmek.

5- Gün içinde mahrem kadınlara bakmamak ve müstehcen resim, video vb. haram şeylerden gözü uzak tutmak. Çünkü insan en çok neyi zihninde kurarsa gece rüyasında genellikle onu görür.

Üst Alt