İçki neden birden yasaklanmadı? madde bağımlılığı Nedir?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
maddebagimliligi.jpg

Herhangi bir maddeye olan düşkünlüğün madde bağımlılığı olarak tanımlanabilmesi için, o madde alınmadığında insanda fiziksel ya da psikolojik belirtiler gözlemlenmesi gerekir..
madde bağımlılığı, madde yoksunluğunda insanın hayatına istediği gibi devam edebilmesini engelleyen durumlara yol açan düşkünlüktür...
Bir maddeye olan bağımlılık; insanın hayatını olumsuz yönde etkileyebilecek en önemli sorundur..
Bağımlı olan insanların tedavisini zorlaştıran ilk ve en zorlayıcı etken, kişinin bağımlı olduğunu kabullenmemesidir.
kişinin madde bağımlılığından kurtulmak için öncelikle bağımlı olduğunu kendisine itiraf etmesi gerektiğidir...

en cok sorulan sorulardan birisi de Allah İçkiyi neden birden yasaklamadı?
Cunku Alemlerin Rabbi yaradigi Kullun fiz.duygusal kapasitesini bilmezmi idi sanirsiniz?
Allah cc. hic kimseye kaldırabileceğinden fazlasını yüklemez...

İslamiyet gelir gelmez, Arap Yarımadası’ndaki insanlardan, uzun senelerden beri dem ve damarlarına yerleşmiş olan alışkanlıklarını birden bire söküp atmak, elbette zor olacaktı.

Hele alkollü içkiler gibi, kullanıldıkça adeta insanı kendine esir eden maddelerden vazgeçmek, daha da zordur..
içki birdenbire haram edilseydi, içkiye müptela olmuş o asrın insanları İslamiyet’i kabulde nazlanabilirlerdi. Alışkanlıklarını bırakmak istemeyebilirlerdi...
SIZ HIC Madde bağımlısi olan bir insan ve tedavisine sahit oldunuz mu?
isterseniz..ibretlik olan ve her dakkikasini beraber yasadigim bir Madde bağımlısi olan sokak cocugunun dogum ve bebegini nasil unutugunu yazayim..
okuyan kardeslerim ibret hisseden KISSA alabiliriz belki....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum bildiginiz gibi Bati Aleminde Cocuk koruma servisinde calisan bir Muhacirim...
Ve seneler once 14 yasinda uyusturucuya yani madde bağımlılığı olan bir sokak cocugu ile ilgilenmem icin gorev vermislerdi.. cunku 14 yasinda halen cocuk hukmunde ve 9 aylik hamile idi ve isin kotusu uyusturucu aldigindan akli gidip geliyor karnindaki cocugu bile hatirliyamiyordu..
iste bizim gorevimiz bebek dogdugu an bu cocugun bebegini herhangi bir cop kutusuna atmadan hastahaneye goturup bebegi cocuk koruma servisine teslim etmektir...
her gun pesinden kuyruk gibi onu takip ediyor akli basinda oldugunda sohbet ediyordum...
maddeye ihtiyac hissediginde yalan soyluyor.. hirsizlik yapiyor kendini gunluk satiyordu...
daha cocuktu..Allahim!
akli basinda oldugunda Batida her kosede seyar arabalar gibi yardim dagitan kisiler vardir..
yani seyar arabalar icinde sandivic..sut..meyve veriyorlar..
Bu cocuk gunde iki kez bu arabalara ugrayip sandivic ve sut alip orda yerken ben de yaninda oldugum icin bana da soruyorlardi..Ne isterseniz efendim diye..
Bende yagsiz sut icme ve gunde 2,3 elma yeme bagimlisiyim..
neyse bana da verirlerdi cunku orada duran herkese veriyorlardi..
Bu 14 yasindaki cocuk ile o zaman konusurdum bak ne guzel saglikli yeyip iciyorsun bebegine zarar vermiyorsun dedikce..
karnindaki bebegi cook sevdigini ve iyi bir Anne olacagini merhamet ile anlatirdi...
o elleri kilik kiyafeti pislikten aylarca yikanmamis mor ve siyahlamis haline bakar..Musliman oldugum icin cook ca sukr ederdim..
cunku islamda Fikih kitaplarinda ilk konu taharettir temizlik..sularin temizligi bile sayfalarca anlatilir....
birde bu insana bakiyordum.. aciyordum.. insan gibi yasamak var iken lagim fareleri gibi yasiyorlardi...
neyse gunler gunleri kovalar iken bayagi bir yakinlasma oldu..
Belki de bir Anne oldugum icin Ona evladim gozu ile bakiyor..
merhamet ediyordum...
her gun onunla oluyor geceleri evime gidiyordum...
bir sabah tekrar yanina gittigimde kaldigi yer bir harape yer idi...fark ettim karni yoktu...
aman Allahim! Bebek nerde?benim emanettime verilmisti..
ona sordum.. kizgindim.. yeni madde uyusturucu almisti.. hatirliyamiyordu...
hava cook soguktu.. bebegi nerde dogurup nerde birakmisti..
yalvariyordum bebek nerde?
guluyordu.. uctu diye dalga geciyordu.. hatirliyamiyordu.. ucuyordu.. baska bir Alemde idi.. kim oldugunu hatirliyamiyordu...
Allahim deli olacam.. cocuk koruma servisi bebegi bekliyor ..
bu cocuk hic bir sey hatirlamiyordu...
onu orda birakip gittigi yerleri tek tek aramaya basladim..
yeni dogmus bir bebek ne kadar zaman bu sogukta yasiyabilirdi ki...?
cildiracam..Allahim ben bunun vebalini nasil tasirim diye dua ede ede agliyarak bebegi ariyordum...
ve Hamd olsun.. sandivic aldigi yere yakin dogurmus ve birisi yolda bulup hastahaneye goturulmus oldugu haberi gelmisti...
rahatlamistim.. tekrar 14 yasinda Anne olan cocugun yanina dondum.. onu alip kendi evime getirdim..
kendisine gelmesi saatler almis ve kendine ilk geldiginde bebegini sormustu...
ona hem aciyarak hem kizginlik ile ne yaptigini anlattim..kizdim ..bagirdim.. hani anne olacaktin kendi evladini sokaga atmissin..
ben de kizinca biraz ileri gidenlerdenim..
hakkim olsa onu bir guzel doverdim bile..ya beni cildirti bu insan...
ama Madde bağımlılığıni bilmedigim icin konusmak kolay di sanirim...
onu tedavi rehabilitasyon merkezine goturdum!cunku O da bebegini sokakta biraktigi icin vicdanen rahatsiz olmus ve tedavi gormek istedigini belirtmisti..
serde bile HAYIR vardir diye buna derler sanirim...
ve tedavi suresince yaninda olmam icin yalvarinca kabul ettim.. ve ilk 48 saat baslamisti...
daha dogrusu kabus dolu anlar..bos bir odada bagli tuluyordu..titriyordu.. terliyordu.. usuyordu.. avazi ciktigi kadar bagiriyordu her taraf da akrepler.. yilan.. yirtici hayvanlar beni isiriyor diye gozleri korkudan disari firliyordu...
sanki can cekisiyordu..yahu bu bukadar mi zor idi ilk kez bu olaya sahit oluyordum..
korkuyordum..urkuyordum.. dua ediyordum..
LA HAVLE VELA KUVVETE ILLAH BILLAH..
MUSLIMAN DEGIL DI AMA ZAVALLI BIR COCUKTU KARSIMDA CAN CEKISEN YARALI BIR KUZUCUK GIBI KIVRANIYORDU...
tam 48 saat kabus dolu bir ruyada yasadi sanki.. 48 saat sonra kendine geldi ve 6 ay sureli tedavi icin o rehabilitasyon merkezinde kaldi.. tam 6 ay..surdu..
ve daha sonra temizlendikten sonra okula gitti hemsire oldu ve su an kendi KIZI ile normal bir hayat yasamakta..
demekki en iyisi baslamamak.. cunku birakmak cook zor..
Allah cc. cocuklarimizi..genclerimizi uyusturucu belasindan korusun.. amin..
sakin benim cocugum yapmaz demeyin.. bir Anne baba olarak cocuklarinizin ergenlik caginda kimler ile arkadaslik yaptigina son derece dikkat edin der bu muhacir..
Selamet Ile Hayra kalin..

Turkiyedeki tinerci cocuklari da unutmiyalim..
evet burasi islamiForumlar.. ama genclerimiz neden uyusturucu kullaniyor meselesi uzerinde her birimiz dusunup dikkatli olmaliyiz..benden soylemesi...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
evet burasi islamiForumlar.. ama genclerimiz neden uyusturucu kullaniyor meselesi uzerinde her birimiz dusunup dikkatli olmaliyiz..benden soylemesi...
Emeğine sağlık kardeşim evet burası islamiforumlar ama burada böyle alkol, uyuşturucu ile ilgili konular paylaşamazsınız diye bir kısıtlama yok kardeşim, tam tersi bugibi konuları nekadar çok paylaşırsak bilgilenen kardeşlerimizde okadar çok olacaktır.
Durmak yok paylaşıma devamharikaa

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Emeğine sağlık kardeşim evet burası islamiforumlar ama burada böyle alkol, uyuşturucu ile ilgili konular paylaşamazsınız diye bir kısıtlama yok kardeşim, tam tersi bugibi konuları nekadar çok paylaşırsak bilgilenen kardeşlerimizde okadar çok olacaktır.
Durmak yok paylaşıma devamharikaa
Tessekurler cunku bazi Dindar kardeslerim cocuklarimizin yaninda boyle konusmayin diye uyarirlar.. oysaki her genc cocuk ister musliman ister gayri musllim olsun bu hataya dusebilirler..
2008 de Turkiyeye geldigimde her taraf tinerci cocuklari ile Dolu idi.. bunlarda Musliman evladi degil mi?
Sokak cocuklari ve kimsesizler biz butun Muslimanlara Allah-in emanettidir bunu unutmiyalim..
boyle bir cocuga elini uzatmayip ahhhh bana neee YAAA benim degil Ya.. annesi babasi dusunsun dersek korkarim ki Rabbim bizleri de Ayni imtihan ile sinamazsin.....
her buyuk konustugumuzda o buyuk konusmamiz ile Rabbim bizleri sinamadan Canimizi almaz derdi rah. Annem.. o yuzden evladi olan hiic buyuk konusup benim basima gelmez demesin...
Nuh as. bir peygamber iken evladi ile sinanmadi mi?
O islamiforumlarda uye degil idi ama bir Peygamber idi..kendi oz oglunu bile Allah dilemedikce kurtaramamisti.. ki bizler kim oluyoruz da benim cocugum oyle olmaz diye garanti verebilsin..
Anliyana..

Üst Alt