İçindeki Sese Kulak ver

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
penceredecicek.jpg

Cevrenizdekiler ne diyorsa desinler;Siz İçinizdeki Sese Kulak verin!!Ancak O sana en doğruyu gösterir!!
Hak; Sana güven ,huzur veren kalbini her yönden mutmain eden..
batıl;ise her an icini kurcaliyan, kemiren bir şeyin doğru yerli yerinde olmadığını,hissetiren!!seni rahatsiz eden bir Histir...

iradeni zorliyarak yaptığın iş Seni Yorar.. yıldırır.. tüketir..bitirir..

Her zaman mutlaka kalbini dinle. Hayatta senin için neyin doğru olduğunu bir tek içindeki ses söyleyebilir...cunku O ses Hak-tan gelen bir ilahi sestir!!
Dolayısıyla içindeki sesle konuşmayı öğren. Her gün kendinle kalmak için zaman ayır ve kalbini dinle.
gerçekten ne hissettiğini bulabilmek için dinlemeye çalış. Bazen içindeki ses sana çok zor geleni yapmanı söyleyebilir yada duymak istemediklerini söyleyebilir…Korkma
ve içindeki sesi dinlemeye devam et...

O SES SANA DUYMAK ISTEDIKLERINI DEGIL DUYMAYA IHTIYACIN OLANLARI HEP FISILDAR!!
Dünya ve kendinizle barışık olmak. Bu görkemli anda hiç bir şey canınızı sıkmaz ne insanlar ne dünya nede KENDİNİZ...
kENDIN OL yeter...

Severek Yaptığınız iş,Bizi ilahi Kudrette temasa getirir..Onun ile kendimizi aşariz!!
Bedenimiz nasil;yemede, icmede, çalışmada ,dinlenmede, uyumada bize yol gösteriyorsa..İçimizdeki Ses de bize huzura ermenin yollunu gösteriyor..

Hayatta her şeyin bir bedeli olduğunu asla unutma ve bedel ödemek istemediğin için kendini boşlukta bırakma.
Örneğin bir insanı incitmişsen, ödeyeceğin bedel o insanın güvenini yitirmektir.
Eğer seni sevmeyen biriyle birlikteysen, yalnız kalmaktan korkup ilişkide kalma, çünkü kalmanın bedeli sevgisiz bir hapiste yaşamaktır.
Eğer farklı olmaktan korkuyorsan ve başka insanları taklit edip onlar gibi olmaya çalışıyorsan, ödeyeceğin bedel kendine olan saygını yitirmek olacaktır.
Diğer taraftan bazen kendin gibi olmanın bedelinin de yalnız kalmak olduğunu unutma.
O halde yaşamda her zaman bir bedel ödeyeceğini hatırla.
Bir adım atmadan önce mutlaka ödeyeceğin bedeli bil ve kazanacaklarına değip değmedine bakarak kararlarını ver.
Hayatta en büyük dostun sen olabileceğin gibi hayattaki en büyük düşmanın gene sen olabilirsin.
Seçimini yap ve kendin için dostu mu yoksa düşmanı mı olacağına karar ver.
Yaşamdaki tüm acıları atlatabilirsin, her şeye rağmen mutlu olmayı başarabilirsin,
istersen kötü alışkanlıklarını bırakabilir ve her zaman yeniden başlayabilirsin.
İstersen kendine yeni bir hayat kurabilirsin. Eğer kendinin dostu olabilirsen….

Dıştan gelen ve sizi yıpratan etkenler BÖLÜNMEYE sebep verir. Ama en zararlı bölünme insanin kendi kendimize yarattığımız bölünmedir.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sadece kendin ol,Ve kendine yakışanı yap!
Onların hayat sayfalarında,
Onların istekleri doğrultusunda,
Sana yakıştırdıklarını değil !kENDIN OL yeter
...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Eğer kul yapıyorsa;
Kalem de şaşar, kelam da... Ama hesap şaşmaz!!
Şaşmayan tek şey; Allah'ın bizim için planladığı hesaplar!...

Allah sana bir hür irade, bir de kalp ve vicdan vermiş..

Genellikle bir işe başlamadan, düşünürken, bir ses dile gelir içimden ve bana her zaman doğruyu fısıldar...

Senin kendi hesabın ne olursa olsun, Allah'ın hesabı nemli olan..

O SES SANA DUYMAK ISTEDIKLERINI DEĞIL! DUYMAYA IHTIYACIN OLANLARI HEP FISILDAR!!

Evet ablamın dediği gibi duymaya ihtiyacımız olan seslere; lütfen! kendimiz, ahiretimiz için kulak verelim kardeşlerim....

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah razı olsun abla, gönül gözümle, gönlümün sesiyle hareket ettim bu bayram...Bana, vicdanıma, bedenimin içinde yaşayan o küçücük ama manası dünyalardan büyük olan kalbimin bir kösesinde gizli kalmış olan, o insani vicdani duygularımla yönlendirdim hayatımı...:)

Ve bu bayram kırgın olduklarımla kendi adıma iyileştim, şu an vicdanen çok rahatım...Herkes kendi yaptığından utansın!
Asıl benim için önemli olan onların rızası değil, rabbimin rızasıdır....:)

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Bu ikilemde kaldığımda kendime düstur ettiğim şey;''Kimsenin yanlışı arkasından gidemem ben kendi nefsimle zor mücadele ediyorum,bana Allah cc doğruları gerek.''

Üst Alt