Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Duyurular Tebrik ve Kutlamalar
Üyelerimizden istekler - duyurular ve sorular
İçimdeki tedirginlik ve korku
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 61495" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Aleykümselam Ali Arslan kardeşim Ben Dün gece yatağıma yattığımda önce duamı ettim sonra düşündüm. </span></p><p><span style="color: Black">Ben Rabb'imi çok seviyorum ama acaba O da beni seviyor mu? Beni biliyo mu Benden RAZI mi?</span></p><p><span style="color: Black">Ya beni sevmiyorsa? O zaman beni sevmesi için ne yapmam gerekir diye sizin gibi dusunmeye basladim...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Ali kardesim ne mutlu size bu genc yasinizda bu gibi onemli bir konuda teffekur ediyorsunuz....</span></p><p><span style="color: Black">Sizin yasinizda bazı arkadaşların film kahramanları ve ünlü şarkıcıları örnek alır onlardan etkilenir, değil mi?</span></p><p><span style="color: Black">hep onlar gibi olma hayalini kurarlar...</span></p><p><span style="color: Black">ama size bakin Salih bir insan Hak Dostu olma telasindasiniz....</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">İşte aslında örnek almamız gereken insanlar onlar değil, Allah'ın elçileri ve peygamberlerdir. </span></p><p><span style="color: Black">Özenmemiz gereken ahlak da onların güzel ahlakıdır. </span></p><p><span style="color: Black">Bu ahlak, en güzel, en hayırlı, en iyi ahlaktır. </span></p><p><span style="color: Black">Allah'ın sevgisini kazanabilmek için iyi bir insan olmamız gerekiyor...</span></p><p><span style="color: Black">Ayrıca iyi insan hem yaptığı iyiliği bir karşılık beklemeden yapar. Yoksullara atacaklarımızı değil güzel şeyleri hatta sevdiğimiz şeyleri vermemizi ister Allah. </span></p><p><span style="color: Black">Sinirlendiğimizde öfkemizi yenmemizi, bağışlayıcı ve sabırlı olmamızı.""Bak Peygamberimiz (aleyhissalatu vesselam) nasıl buyuruyor: </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">"Eğer Allah'ın sizi sevip sevmediğini düşünüyorsanız sizi ne ile meşgul ettiğine bakın</span></p><p><span style="color: Black">Evet bir yararı olmayan boş işlerle uğraşmamalı. Yaptığımız şeyi acaba böyle davranırsak Allah beğenir mi? diye düşünerek yapmalı. İşte o zaman Allah bizi sever...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Allah benden razı mı değil mi, bilmem mümkün mü? </span></p><p><span style="color: Black">Mümkündür. İbadet etmek tatlı ve kolay, günah işlemek acı ve sıkıntılı geliyorsa, o kimseden Allahü teâlâ razıdır...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Eğer Allah'ın sizi sevip sevmediğini düşünüyorsanız sizi ne ile meşgul ettiğine bakın" </span></p><p><span style="color: Black">Bu hadisin açıklaması şu şekilde; eğer günlük hayatta malayani yani boş işlerle meşgul değilseniz hayatınız O'nun istediği şekilde geçiriyorsanız bilinki Allah sizi seviyordur...</span></p><p><span style="color: Black">Allah sevdiği insanın aklından hiç çıkmaz. Eğer bir insan sürekli Allah'ı düşünüyorsa aklı sürekli Allah'la irtibat halinde ise bu insanın </span></p><p><span style="color: Black">'Acaba Allah beni seviyor mu?' diye sorması abes olur... </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Sevgisini her şeyiyle göstermiş olan Yüce Sahibimize, bizim ne kadar sevgi göstereceğimizdir.. </span></p><p><span style="color: Black">Hamd ve şükre ne kadar sadakat göstereceğimizdedir, bu imtihanın sırrı.. Allah c.c bu sevgi imtihanımızı kazananlardan eylesin inşallah bizleri.. </span></p><p><span style="color: Black">Rabbimize emanetimsin Selam ve Baki dua ile..</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 61495, member: 1049"] [COLOR="Black"]Aleykümselam Ali Arslan kardeşim Ben Dün gece yatağıma yattığımda önce duamı ettim sonra düşündüm. Ben Rabb'imi çok seviyorum ama acaba O da beni seviyor mu? Beni biliyo mu Benden RAZI mi? Ya beni sevmiyorsa? O zaman beni sevmesi için ne yapmam gerekir diye sizin gibi dusunmeye basladim... Ali kardesim ne mutlu size bu genc yasinizda bu gibi onemli bir konuda teffekur ediyorsunuz.... Sizin yasinizda bazı arkadaşların film kahramanları ve ünlü şarkıcıları örnek alır onlardan etkilenir, değil mi? hep onlar gibi olma hayalini kurarlar... ama size bakin Salih bir insan Hak Dostu olma telasindasiniz.... İşte aslında örnek almamız gereken insanlar onlar değil, Allah'ın elçileri ve peygamberlerdir. Özenmemiz gereken ahlak da onların güzel ahlakıdır. Bu ahlak, en güzel, en hayırlı, en iyi ahlaktır. Allah'ın sevgisini kazanabilmek için iyi bir insan olmamız gerekiyor... Ayrıca iyi insan hem yaptığı iyiliği bir karşılık beklemeden yapar. Yoksullara atacaklarımızı değil güzel şeyleri hatta sevdiğimiz şeyleri vermemizi ister Allah. Sinirlendiğimizde öfkemizi yenmemizi, bağışlayıcı ve sabırlı olmamızı.""Bak Peygamberimiz (aleyhissalatu vesselam) nasıl buyuruyor: "Eğer Allah'ın sizi sevip sevmediğini düşünüyorsanız sizi ne ile meşgul ettiğine bakın Evet bir yararı olmayan boş işlerle uğraşmamalı. Yaptığımız şeyi acaba böyle davranırsak Allah beğenir mi? diye düşünerek yapmalı. İşte o zaman Allah bizi sever... Allah benden razı mı değil mi, bilmem mümkün mü? Mümkündür. İbadet etmek tatlı ve kolay, günah işlemek acı ve sıkıntılı geliyorsa, o kimseden Allahü teâlâ razıdır... Eğer Allah'ın sizi sevip sevmediğini düşünüyorsanız sizi ne ile meşgul ettiğine bakın" Bu hadisin açıklaması şu şekilde; eğer günlük hayatta malayani yani boş işlerle meşgul değilseniz hayatınız O'nun istediği şekilde geçiriyorsanız bilinki Allah sizi seviyordur... Allah sevdiği insanın aklından hiç çıkmaz. Eğer bir insan sürekli Allah'ı düşünüyorsa aklı sürekli Allah'la irtibat halinde ise bu insanın 'Acaba Allah beni seviyor mu?' diye sorması abes olur... Sevgisini her şeyiyle göstermiş olan Yüce Sahibimize, bizim ne kadar sevgi göstereceğimizdir.. Hamd ve şükre ne kadar sadakat göstereceğimizdedir, bu imtihanın sırrı.. Allah c.c bu sevgi imtihanımızı kazananlardan eylesin inşallah bizleri.. Rabbimize emanetimsin Selam ve Baki dua ile..[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Duyurular Tebrik ve Kutlamalar
Üyelerimizden istekler - duyurular ve sorular
İçimdeki tedirginlik ve korku
Alt