İçimde biriktirdiğim sorunlarım var

R

ramocan

Kayıtsız
Misafir
Merhabalar
Ben 1,5 yıldır evli bir erkeğim, içimde biriktirdiğim sorunlarım var ve biriktirdikçe bana dert oluyor o yüzden paylaşmak istedim.
Ailemin maddi durumu iyi olmadığından öğrencilik yıllarımda çok sıkıntı yaşadım fakat ailemin durumu birazcık da olsa düzeldiğinde beni düşünmediler adeta kendi başının çaresine bakıyorsun bize ihtiyacın yok der gibiydiler. Çalıştım çabaladım ve memur oldum, daha ilk aydan benden borç(hibe) istediler. Bu durum diğer aylar da devam etti ve varlık içinde yokluk çekmeye başladım, nişanım oldu, masrafları ben karşıladım, düğünüm oldu, sıfır destekle düğün yaptım yani anlayacağınız hiç yardım olmadı. Kız tarafından da destek gelmeyince yüklüce borcun altına girdim.
Bu yıl da eşimin ve benim öğrenim kredisi borçlarımız başladı dolayısıyla bedelli askerlik fırsatını da kaçırdım. Ailemden yardım istemedim ancak ima ettim onlar da keşke olsa da gönderebilsek dediler.
Bedellinin tarihi geçer geçmez ailem tarla aldı.
Yahu yazık değil mi bana ve hala daha benden para isteniyor, yok diyorum yine de imayla isteniyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
10980768_885666038162307_5263116397182733917_n.jpg

Herkesi ve her şeyi kendi değeri ile bırakıp, herkesi affedin ve yolunuza huzurla devam edin.. kendini bu olumsuz duygu ve Kötü düşüncelerden kurtarmaya çalışın..
İçinde biriktirdiğin sorunları halen biriktirmeye devam ederseniz kendinize de eşinize de gelecek olan bebeğinize de yazık edersiniz bu tip insanlar ,için değer mi....?

Kendi zamanlarını ,kendilerini, sevgilerini boşa harcayan insanları yargılayarak neden kendi zamanımızı da,kalbimizi de sevgimizi de hayatımızıda boşa harcayalım değer mi....?

herşeyi akışına bırakıp su yolunu bulmak içinde...Bırakmak,kabullenmek,huzur bulmak için olanları, kafadaki soru işaretleri bitmesi gerekiyor ........selametle..

acilangul1
https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/34527-let-go.html

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bir zamanlar hepimizin başından geçen hadiseler bunlar. Kazandığınız ailenizle sizlere yetmiyorsa bir diğerine nasıl para verecekseniz. Allah ne buyurdu: "İhtiyaçtan fazlasını ver." Sana yetmiyor ki bir başkasına yarım etmeye kalkacaksın madden.
Daralmana, sitemine gerek yoktur, yaşadığın hali açık bir şekilde kime anlatacaksan onlara anlatacaksın. Onlar da bunu kabullenmek zorundadır.
Borç demek, huzurun bir anlamda bozulması demektir.
Huzurun bozulması demek bir anlamda ailevi münasebetlerin bozulması demektir. Vs...
Bundan mütevellit, sitemden ziyade, kendinizi ifade edeceksiniz, kırılan olsa da Allah katında sorumlu değilsiniz, önemli olan budur.
Sabırlı ol, sanma ki sana nasihat edenler, ki ben kendi adıma konuşayım, tamı tamamına huzurluyum ve her şey istediğim gibi. Gülmek geldi içimden.
Sabıra devam. Göreceksin, muradına ereceksin.
Selamlar.

Emre3434

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sevgili Kardeşim bu gibi sorunlar maddi zorluk ve imkansızlıklar çeken her ailede mevcut. Bir insan okuyarak mı yoksa yaşayarak mı tecrübe sahibi olur tabiki yaşayarak. Durumunu anlıyorum sanıyorsun ki benim kazancımı elimdekini avucumdakini yemek istiyorlar. Hatta seni sevmediklerini bile düşünebilirsin. Yok canım kardeşim bunlar sadece Rabbimizin imtihanıdır sakın yardım etmekten vazgeçme, sakın kalbin incinmesin bir bak para verdiğin seni sömürdüğüne inandıgın insan kimler Annen ve Baban verdiğin hiç bir para hibe olmaz. Sen hibe etsen Allah sana onun karşılığını verir. Onlar seni çok seviyorlar sende onları, nerden mi biliyorum düşün ki annen şu an çok zor bir durumda ne hissedeceğini düşün.

Üst Alt