Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Sahabe,Tabiin ve Evliyalar
Hz.Ebu Bekir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hüzün" data-source="post: 2467" data-attributes="member: 15"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Bu ümmetin en üstünü Hz. Ebu Bekir ve ondan sonra Hz. Ömer olduğunu, Eshab-ı kiram ve Tabiin-i izam sözbirliği ile bildirmişlerdir. Hz. Ebu Bekir halife seçildikten sonra, Eshab-ı kiramdan hiçbiri buna karşı bir şey söylemedi. Hz. Ebu Bekir, kendisinden sonra Hz. Ömer’in halife olmasını vasiyet ettiği zaman, Eshab-ı kiramdan hiçbiri buna karşı bir şey söylemedi. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Hz. Ali halife iken çeşitli yerlerde, Şeyhayn’ın kendinden üstün olduklarını çok söylerdi. Bu sözüne karşı şüpheye düşenleri azarlardı. Eshab-ı kiramın büyükleri bunu işitirlerdi. Hiçbiri karşı gelmezdi. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Nizal bin Sebre diyor ki:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Hz. Ali’ye, neşeli bir zamanında, kimleri arkadaş edindin dedim. “Resulullahın Eshabının hepsi benim arkadaşlarımdır” buyurdu. Ebu Bekir için ne dersin dedim. “O, öyle bir insandır ki, Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselam vasıtası ile ve Peygamberi Muhammed aleyhisselam vasıtası ile ona (Sıddık) ismini vermiştir” dedi. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">Hz. Ali, “Allahü teâlâ Ebu Bekir’e rahmet eylesin. Kur’an-ı kerimi o topladı. Resulullah hicret ederken, o hizmet eyledi. Ömer mescidlerimizi aydınlattığı gibi, Allahü teâlâ, Ömer’in kabrini nur ile aydınlatsın” diye dua etti. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">“Ya Eba Bekir, meleklerden Mikail gibisin, o rahmetle iner. Enbiyadan ise İbrahim gibisin, o inkârcı kavmine, “Bana uyan bendendir, isyan edene ise Allah gafur rahimdir” dedi. Ya Ömer, sen de meleklerden Cibril gibisin, o, kâfirlere şiddetle iner. Enbiyadan da Nuh gibisin, o “Ya Rabbi, yeryüzünde hiç kâfir bırakma” dedi.” (Taberani, Ebu Nuaym, İ.Asakir)</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">“Ya Ali, müşrik olan bazı kimseler sana aşırı bağlılık gösterecek, sende olmayan şeyleri, sana söyleyecekler ve Ebu Bekir ile Ömer’i kötüleyecekler. Allah onlara lanet etsin.” (Dare Kutni)</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">“Ebu Bekir ve Ömer’e buğz etmek küfürdür.” (İ.Neccar)</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">“Ebu Bekir ve Ömer’i kötüleyen bana ve İslam’a kastetmiş demektir.” (Ebu Nuaym)</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">“Ebu Bekir ve Ömer’i sevmek, iman, bunlara düşmanlık küfürdür.” (İ. Adiy, İmam-ı Münavi, İ.Neccar)</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Teal">“Ehl-i beyte, Ensara, Ebu Bekir ve Ömer’e ancak münafık buğzeder.” (İ.Asakir)</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hüzün, post: 2467, member: 15"] [SIZE=3][COLOR=Teal]Bu ümmetin en üstünü Hz. Ebu Bekir ve ondan sonra Hz. Ömer olduğunu, Eshab-ı kiram ve Tabiin-i izam sözbirliği ile bildirmişlerdir. Hz. Ebu Bekir halife seçildikten sonra, Eshab-ı kiramdan hiçbiri buna karşı bir şey söylemedi. Hz. Ebu Bekir, kendisinden sonra Hz. Ömer’in halife olmasını vasiyet ettiği zaman, Eshab-ı kiramdan hiçbiri buna karşı bir şey söylemedi. Hz. Ali halife iken çeşitli yerlerde, Şeyhayn’ın kendinden üstün olduklarını çok söylerdi. Bu sözüne karşı şüpheye düşenleri azarlardı. Eshab-ı kiramın büyükleri bunu işitirlerdi. Hiçbiri karşı gelmezdi. Nizal bin Sebre diyor ki: Hz. Ali’ye, neşeli bir zamanında, kimleri arkadaş edindin dedim. “Resulullahın Eshabının hepsi benim arkadaşlarımdır” buyurdu. Ebu Bekir için ne dersin dedim. “O, öyle bir insandır ki, Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselam vasıtası ile ve Peygamberi Muhammed aleyhisselam vasıtası ile ona (Sıddık) ismini vermiştir” dedi. Hz. Ali, “Allahü teâlâ Ebu Bekir’e rahmet eylesin. Kur’an-ı kerimi o topladı. Resulullah hicret ederken, o hizmet eyledi. Ömer mescidlerimizi aydınlattığı gibi, Allahü teâlâ, Ömer’in kabrini nur ile aydınlatsın” diye dua etti. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: “Ya Eba Bekir, meleklerden Mikail gibisin, o rahmetle iner. Enbiyadan ise İbrahim gibisin, o inkârcı kavmine, “Bana uyan bendendir, isyan edene ise Allah gafur rahimdir” dedi. Ya Ömer, sen de meleklerden Cibril gibisin, o, kâfirlere şiddetle iner. Enbiyadan da Nuh gibisin, o “Ya Rabbi, yeryüzünde hiç kâfir bırakma” dedi.” (Taberani, Ebu Nuaym, İ.Asakir) “Ya Ali, müşrik olan bazı kimseler sana aşırı bağlılık gösterecek, sende olmayan şeyleri, sana söyleyecekler ve Ebu Bekir ile Ömer’i kötüleyecekler. Allah onlara lanet etsin.” (Dare Kutni) “Ebu Bekir ve Ömer’e buğz etmek küfürdür.” (İ.Neccar) “Ebu Bekir ve Ömer’i kötüleyen bana ve İslam’a kastetmiş demektir.” (Ebu Nuaym) “Ebu Bekir ve Ömer’i sevmek, iman, bunlara düşmanlık küfürdür.” (İ. Adiy, İmam-ı Münavi, İ.Neccar) “Ehl-i beyte, Ensara, Ebu Bekir ve Ömer’e ancak münafık buğzeder.” (İ.Asakir)[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Sahabe,Tabiin ve Evliyalar
Hz.Ebu Bekir
Alt