- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
hürmeli tarifi, hürmeli yemeği, hürmeli nasıl pişirilir, hürmeli nedir, hürmeli yapılışı
malzemeler:
2sb bulgur
1 baş sarımsak
150gr tereyağ
haşlanmış tavuk(bütün tavuk daha lezzeti oluyor ama 2 adet göğüs eti de kullanabilirsiniz)
hazırlanışı:
1. bulgur pilavımızı pişirelim.
2. haşladığımız tavuğu didelim.
3.ezdiğimiz sarımsakları 1/2ç.b suyla karıştıralım.
4. tereyağını eritip, yakmadan iyice kızdıralım.
5.servis yapacağınız tabağa bir kat pilav,pilavın üzerine tavuk dizelim.
6.her katın üzerine bol tereyağ ve sarımsaklı su gezdirelim.
Hürmeli Isparta yöresinde davet yemeğinde sunulan bir bulgur pilavı türü..hem çok lezzetli hem de bir o kadar doyurucu!bulgur pilavını zaten çok severim ama böylesi bir başka..denemenizi kesinlikle öneririm..
hürmelinin tadını veren sarımsak ve tereyağ..bunun için bu kadar çok sarımsak çok fazla düşünmeyin..sarımsağı ve yağı az bir hürmeli hürmeli değildir..
malzemeler:
2sb bulgur
1 baş sarımsak
150gr tereyağ
haşlanmış tavuk(bütün tavuk daha lezzeti oluyor ama 2 adet göğüs eti de kullanabilirsiniz)
hazırlanışı:
1. bulgur pilavımızı pişirelim.
2. haşladığımız tavuğu didelim.
3.ezdiğimiz sarımsakları 1/2ç.b suyla karıştıralım.
4. tereyağını eritip, yakmadan iyice kızdıralım.
5.servis yapacağınız tabağa bir kat pilav,pilavın üzerine tavuk dizelim.
6.her katın üzerine bol tereyağ ve sarımsaklı su gezdirelim.
Hürmeli Isparta yöresinde davet yemeğinde sunulan bir bulgur pilavı türü..hem çok lezzetli hem de bir o kadar doyurucu!bulgur pilavını zaten çok severim ama böylesi bir başka..denemenizi kesinlikle öneririm..
hürmelinin tadını veren sarımsak ve tereyağ..bunun için bu kadar çok sarımsak çok fazla düşünmeyin..sarımsağı ve yağı az bir hürmeli hürmeli değildir..