- Katılım
- 27 Şubat 2011
- Mesajlar
- 413
- Tepkime puanı
- 6
Malzemeler;
4 adet sakızkabağı
Bir kahve fincanın rende kaşar
Bir kahve fincanın un
2 kaşık tereyağı
1,5 su bardağı süt
2 tavuk göğsü
Tuz, karabiber
Hazırlanışı;
1-Kabakların sap bölümlerini kesip, tuzlu sıcak suda 5-6 dakika haşlayın ve süzün.
2-Soğuyan kabakları uzunlamasına ikiye kesin ve içlerini bir kaşıkla oyun.
3-Tavuk etini küçük küpler halinde kesip tavada soteleyin.
Beşamel sos için:
4-Küçük bir kapta tereyağını eritin, içine unu katıp rengi değişmeden kavurun ve azar azar sütü ilave edin, 5- 6 dakika karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip ocaktan alın. İçine tavukları ilave edin.
5-Kabakların içini bu karışımla doldurup üzerlerine kaşar rendesi serpin, fırında üstleri kızarana kadar pişirin.