Hünkar kayığı

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2011
Mesajlar
413
Tepkime puanı
6



Malzemeler;

4 adet sakızkabağı
Bir kahve fincanın rende kaşar
Bir kahve fincanın un
2 kaşık tereyağı
1,5 su bardağı süt
2 tavuk göğsü
Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

1-Kabakların sap bölümlerini kesip, tuzlu sıcak suda 5-6 dakika haşlayın ve süzün.
2-Soğuyan kabakları uzunlamasına ikiye kesin ve içlerini bir kaşıkla oyun.
3-Tavuk etini küçük küpler halinde kesip tavada soteleyin.

Beşamel sos için:
4-Küçük bir kapta tereyağını eritin, içine unu katıp rengi değişmeden kavurun ve azar azar sütü ilave edin, 5- 6 dakika karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip ocaktan alın. İçine tavukları ilave edin.
5-Kabakların içini bu karışımla doldurup üzerlerine kaşar rendesi serpin, fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
 
Üst Alt