Hünkar beğendi...

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
510443512a56670c563.jpg




Beşamel sos malzemesi:

3-4 patlıcan
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz


Et malzemesi:

1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
2 diş sarımsak,doğranmış
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
tuz
karabiber

Sosun hazırlanması:

Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
Un ve tereyağını kavurun.
Sütü azar azar yedirin.
Tuzu ekleyin.
Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.


Etin hazırlanması:
Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.
Unu ekleyin.
Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Etleri bir borcama koyun.

Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin
.
 
Üst Alt