Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Hızır Hikayeleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 24404" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Her Gördüğünü Hızır, Her Geceyi Kadir Bil</span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bir gün annesi tarladan kaldırdığı buğdayları, biriyle Ubeydullah-ı Ahrâr'a gönderdi. Ubeydullah-ı Ahrâr buğdayları ambara koymakla meşgûlken, buğdayları getiren kimse, boş çuvallarını alıp gitti. Nereye gittiği ve hangi yoldan gittiği belli değildi. Ubeydullah-ı Ahrâr o anda neden bu zavallı ve garib kimseden duâ almadığına üzüldü. İçine garib bir ızdırap çöktü. </span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Buğdayı olduğu gibi bırakıp koşarak o kimsenin peşine düştü. Yanına vararak tevâzu ile kendisine duâ etmesini istedi ve; </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">-Beni gönlünüze alın. Hâlime biraz inâyet nazarıyla bakın. Belki duânız ve himmetiniz bereketiyle Allahü teâlâ beni bağışlar, merhâmet eder de yolum açılır, dedi. </span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Onun yüzüne şaşkın ve hayret dolu ifâdelerle bakan zât; </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">-Zannediyorum ki Türk şeyhlerinin söyledikleri; "Her geleni Hızır bil, her geceyi Kadir bil" sözüne göre hareket ediyorsun. Fakat ben hiçbir özelliği olmayan kendi hâline yaşayan bir kimseyim. Elimi yüzümü bile lâyıkı ile yıkamayı bilmem. Senin istediğin şeyden ben haberdâr değilim. O bende yoktur." dedi. </span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ubeydullah-ıAhrâr duâ etmesi için yalvarmaya devâm etti. O kimse, Ubeydullah-ı Ahrâr'ın yalvarışına dayanamayarak ellerini kaldırdı ve; </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">-Allahü teâlâ senin kalb gözünü açsın, diye duâ etti. Bu duâ bereketiyle Ubeydullah-ı Ahrâr'ın kalbinde açılmalar oldu. </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 24404, member: 1208"] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Her Gördüğünü Hızır, Her Geceyi Kadir Bil[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=3][COLOR=darkred] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred] [/COLOR][/SIZE] [FONT=Verdana][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=darkred]Bir gün annesi tarladan kaldırdığı buğdayları, biriyle Ubeydullah-ı Ahrâr'a gönderdi. Ubeydullah-ı Ahrâr buğdayları ambara koymakla meşgûlken, buğdayları getiren kimse, boş çuvallarını alıp gitti. Nereye gittiği ve hangi yoldan gittiği belli değildi. Ubeydullah-ı Ahrâr o anda neden bu zavallı ve garib kimseden duâ almadığına üzüldü. İçine garib bir ızdırap çöktü. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][COLOR=darkred] [/COLOR][/SIZE] [FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=darkred]Buğdayı olduğu gibi bırakıp koşarak o kimsenin peşine düştü. Yanına vararak tevâzu ile kendisine duâ etmesini istedi ve; [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=darkred]-Beni gönlünüze alın. Hâlime biraz inâyet nazarıyla bakın. Belki duânız ve himmetiniz bereketiyle Allahü teâlâ beni bağışlar, merhâmet eder de yolum açılır, dedi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][COLOR=darkred] [/COLOR][/SIZE] [FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=darkred]Onun yüzüne şaşkın ve hayret dolu ifâdelerle bakan zât; [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=darkred]-Zannediyorum ki Türk şeyhlerinin söyledikleri; "Her geleni Hızır bil, her geceyi Kadir bil" sözüne göre hareket ediyorsun. Fakat ben hiçbir özelliği olmayan kendi hâline yaşayan bir kimseyim. Elimi yüzümü bile lâyıkı ile yıkamayı bilmem. Senin istediğin şeyden ben haberdâr değilim. O bende yoktur." dedi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][COLOR=darkred] [/COLOR][/SIZE] [FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=darkred]Ubeydullah-ıAhrâr duâ etmesi için yalvarmaya devâm etti. O kimse, Ubeydullah-ı Ahrâr'ın yalvarışına dayanamayarak ellerini kaldırdı ve; [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=darkred]-Allahü teâlâ senin kalb gözünü açsın, diye duâ etti. Bu duâ bereketiyle Ubeydullah-ı Ahrâr'ın kalbinde açılmalar oldu. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Hızır Hikayeleri
Alt