Hindistan cevizli lokum kek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
5d04d03730c9fe53b7add565142a5e04_1270567089.jpg



Malzemeler:
-4 adet yumurta
-11 su bardağı toz şeker[/COLOR]
[COLOR=olive]-1 çay bardağı su[/COLOR]
[COLOR=olive]-1 çay bardağı sıvıyağ[/COLOR]
[COLOR=olive]-3 su bardağı un[/COLOR]
[COLOR=olive]-1 paket kabartma tozu[/COLOR]
[COLOR=olive]-2 paket vanilin[/COLOR]
[COLOR=olive][B]Sos ıçin:[/B][/COLOR]
[COLOR=olive]-2 su bardağı süt[/COLOR]
[COLOR=olive]-1 su bardağı toz şeker[/COLOR]
[COLOR=olive]-2 çorba kaşığı margarin[/COLOR]
[COLOR=olive]-3 çorba kaşığı kakao[/COLOR]

[COLOR=olive][B]Üzeri için: 2 su bardağı hindistan cevizi[/B][/COLOR]
[COLOR=olive][B]Hazırlanışı:[/B]Sos için büyün malzemeyi karıştırıp orta ateşte 3dk kaynatıp soğutun...[/COLOR]
[COLOR=olive]Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın ve sırayla kalan malzemeleri ekleyin...[/COLOR]
[COLOR=olive]Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 150derecelik fırında yaklaşık 50dk pişirin...[/COLOR]
[COLOR=olive]Pişen keki soğumaya bırakın ve soğuyunca keki dilimleyip önce sosa daha sonra hindistan cevizine bulayın...[/COLOR]

[COLOR=#808000]Alıntı.[/COLOR]
 
Üst Alt