- Katılım
- 22 Şubat 2011
- Mesajlar
- 7,021
- Tepkime puanı
- 425
Hindistan cevizi yağı faydaları, hindistan cevizi yağı saç için nasıl kullanılır?
Hindistan cevizi yağı saçlara nasıl uygulanır? Başka hangi alanlarda kullanabiliriz?
- Saçlar için en iyi doğal besleyicilerden biridir.
- Cilt için mükemmel bir masaj yağıdır.
- Antibakteriyel ve antiseptik özelliği vardır.
- Hindistan cevizi yağında bulunan kısa ve orta zincirli yağ asitleri vücut metabolizmasını hızlandırıp daha çok kalori yakılmasını sağlayan yağ asitleri olarak bilinir. Sindirime yardımcı olur, mide ve sindirim ile ilgili birçok rahatsızlığı engeller, bağışıklık sistemini güçlendirir.
- İçerdiği lipitler, ürik asit, kaprik asit ve kaprilik asit, antifungal (mantar önleyici), antibakteriyel, Antiviral (virüs) önleyici özellik özelliktedir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. içerdiği lipidler,laurik asit, kaprik asit ve kaprilik asit muhtelif mantar hastalıklarını yok edici gücü ile bilinir.
- Gribal enfeksiyon, kızamık, Herpes, hepatit, sars ve diğer birçok hastalığın nedeni olan virüslere karşı direnç sağlar, ayakta oluşan mantar hastalıklarına karşı kullanıldığında kaşıntıyı önler.

Hindistan cevizi yağı saçlara nasıl uygulanır? Başka hangi alanlarda kullanabiliriz?
- Hindistan cevizi yağı, saçları nemlendirir, kepeğe karşı oldukça etkilidir, saç köklerini besler.
- Saç diplerine friksiyon ile uygulanır, kurumaya karşı saçları besler, masaj ve aromaterapi uygulamaları ile cilt altında biriken toksik maddelerin ter ile dışarı atılmasını sağlar.
- Çok faydalı özelliklerinden biri daha, bu yağı dudaklarınıza sürerek dudak nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.
- Cilt için mükemmel bir nemlendirici ve besleyicidir. Bütün vücut için güvenle kullanılabilir.
- Özellikle yazın kuruyan cilt için ve çatlayan topuklar için kullanılabilir.
- Hindistan cevizi yağının donmuş halini diş beyazlatmak ve ağızda hoş koku için kullanabilirsiniz. Bir miktar katı yağ ile dişlerinizi fırçalayın ve farkı görün.
- Hindistan cevizi yağı genel olarak tereyağının kullanıldığı tüm alanlarda kullanılabilir. Pastalarda aroma olarak kullanılabildiği gibi börek, kek ve benzeri yiyecekler ile diğer yemeklerin yapımında da kullanılabilir. Kakao ve tereyağına eşdeğer olarak tatlı bisküviler ve şekerlemelerde kullanılabilir.