• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Hesapsız cennete giren 70 bin kişi kimlerdir?

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
174
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Hesapsız cennete giren 70 bin kişi

Hadis-i Şerifte Buyuruldu ki:

Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): "Ümmetimden yetmişbin kişi (Mahşer'de) hesaba çekilmeden cennete girecektir!" buyurdular. Kendisine: "Ey Allah'ın Resulü! Bunlar kimlerdir?" diye sual edildi. "Onlar, kendilerini dağlatmayanlar, rukyeye başvurmayanlar, teşaüm'e (uğursuzluğa) inanmıyanlar ve Rabblerine tevekkül edenlerdir!" buyurdu. Ukkaşe Radıyallahu Anh kalkıp: "Ey Allah'ın Resulü! Dua buyur, Allah beni onlardan kılsın!" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Sen onlardansın" müjdesini verdi. Bir başkası daha kalkıp: "Ey Allah'ın Resulü! Beni de onlardan kılması için Allah'a dua ediver!" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "O hususta Ukkaşe senden önce davrandı!" cevabını verdi.

Kaynak : Müslim, İman, 371, (218)

( Sen de oku : bit.ly/Hadisiserif )
 

Ashab

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
7 Nisan 2021
Mesajlar
148
Tepkime puanı
43
Konum
İstanbul
Çok güzel bir hadis maalesef onlar Allah’a ve Resulü’ne mükemmel bir itaatleri vardı onların sözleri sadece işittik ve itaat ettik dediler’

ama bizler bugün tarihin altın harflerinden onların cesaretleri ve atılganları ve o günün zor şartlarda Tevhidi bayraklaştırarak dünyayı Fethedildiklerini görüyoruz onların örnekliği okuduğumuzda”

ya onlar sahabi idi bizler ise bugünün şartları ile sanayi devrimi yapay zeka uzaya gidiyor vb yapıyoruz ama hala Allah’ın dini izzetli değil batıl inançlar hakkın sesini bastırıyor ve batılın sesi gürleşiyor”
işte onları izzetli kılan şahsiyetleri değildi onların Allah’a ve ahiret gününe Resul’üne bağlı olmaları. Allah’ın değişmez yasasında helal ve haram konusunda ciddiyet sahibi olmaları idi onları o konuma getiren yani Tevbe suresinde 100’ncu ayetinde onları ahiret yurduna mamur kıldı Allah onlardan onlar da Allah’tan razı oldular”

Evet bir kişi Allah’a karşı nasıl kulluk yapılmasını istiyorsa Allah c.c hayatına ne kadar müdahale edebiliyor muhmmedun Resulullah dediğimizde her alanına girebiliyor mu acaba..
 
Üst Alt