Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Edebi, fikri, duygusal yazılarımız
Herşeyde hayır görmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="The-Muslim" data-source="post: 33331" data-attributes="member: 1323"><p><span style="color: Magenta">uzun zaman önce okuduğum hayır hakkına geçen birkıssayı anlatmak istiyorum..hpsinden önce sabır insşallah..</span></p><p><span style="color: Magenta"></span></p><p><span style="color: Magenta">mümin bir ülkede yaşayan ve yanında bulunan vezirinin krala verdiği hayırlı birders inşallah..</span></p><p><span style="color: Magenta"><span style="color: Magenta"><span style="color: Red">Kral ne zaman sıkıntıya düşse veziri hep aynı cümlelerle kralı rahatlatırmış.''üzülmeyin kralım vardır bundada bir hayır zira mevla neylerse güzel eyler'' der hepde sonunda kötü gibi görünen işin sonunda hayır çıkınca kral vezire dönüp ewet vezir yine sonu hayır oldu der.bir gün sarayın bahçesinde kral ok talimi yaparken okun tutulan arka tarafı kralın parmağını sıyırıyor ve parmağı koparıyor.kral hayatında ilk defa bu denli büyük bi fiziksel acı tatmıştır veziri herzamanki vakarlı haliyle yaklaşıp kralım hemen tedavi edelim diyince kral acınında verdiği sinirle terslemiş veziri.vezir kralın kadere kazaya lanet içeen cümlelerine şahit olunca kralımüzülmeyin hezeyana kapılmayın zira bundada bi hayır vardır ''neylerse rahman eyler,o eylerse güzel eyler'' diyince kral bunda ne hayı olacak görmüyomusun parmağım gitti diyip veziri zindana attırmış.</span></span></span></p><p><span style="color: Magenta"><span style="color: Magenta"><span style="color: Red"></span></span>aradan bir zaman geçiyor kral tüm saray ekanı ile ülkenin ırak köşesinde bir ormana ava çıkıyor ilk kez geldikleri bu yerde onları etle beslenen bir kabile esir alıyor.kabile inancına göre her gün bir insanı taptıkları put için kurban edip yemek gerekiyordu.sırayla kralla beraber giden herkezi katlediyor kabile sıra krala geldiğinde parmağının kopuk olduğunu görüp kurban için uygun olmadığını söyleyip gönderiyolar.kral düşünceli ve korku içinde saraya ulaştığında hemen veziri çağırtıyor ve olayları anlatıyor sonundada ewet vezirin sen haklı çıktın bu kopuk parmak hayatımı kurtardı bundada büyük bi hayır varmış özür dilerim dedi ve ekledi benim anlamadığım şu peki sen bunca zaman zindanda kaldın snein için bu işin hayrı nerde vezir herzmanki vakarlı edasıyla tebessüm edip;kralım eğer o an sinirlenip beni zindana atmasaydınız bende sizinle beraber diğer tüm vezirleriniz ve size yakınların geldiği gibi ava gelecektim haliyle benide yakalayacaklardı,benimde sizin gibi kopuk bi parmağım olmadığı için bende şu an sizinle beraber nefes alıyo olmayacaktım.....ayet ile başlayan bu konuyu yine ayeti kerimyele devam etmek isterim inşallah..</span></p><p> <span style="color: Magenta">Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin içinhayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara :216)</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The-Muslim, post: 33331, member: 1323"] [COLOR="Magenta"]uzun zaman önce okuduğum hayır hakkına geçen birkıssayı anlatmak istiyorum..hpsinden önce sabır insşallah.. mümin bir ülkede yaşayan ve yanında bulunan vezirinin krala verdiği hayırlı birders inşallah.. [COLOR="Magenta"][COLOR="Red"]Kral ne zaman sıkıntıya düşse veziri hep aynı cümlelerle kralı rahatlatırmış.''üzülmeyin kralım vardır bundada bir hayır zira mevla neylerse güzel eyler'' der hepde sonunda kötü gibi görünen işin sonunda hayır çıkınca kral vezire dönüp ewet vezir yine sonu hayır oldu der.bir gün sarayın bahçesinde kral ok talimi yaparken okun tutulan arka tarafı kralın parmağını sıyırıyor ve parmağı koparıyor.kral hayatında ilk defa bu denli büyük bi fiziksel acı tatmıştır veziri herzamanki vakarlı haliyle yaklaşıp kralım hemen tedavi edelim diyince kral acınında verdiği sinirle terslemiş veziri.vezir kralın kadere kazaya lanet içeen cümlelerine şahit olunca kralımüzülmeyin hezeyana kapılmayın zira bundada bi hayır vardır ''neylerse rahman eyler,o eylerse güzel eyler'' diyince kral bunda ne hayı olacak görmüyomusun parmağım gitti diyip veziri zindana attırmış. [/COLOR][/COLOR]aradan bir zaman geçiyor kral tüm saray ekanı ile ülkenin ırak köşesinde bir ormana ava çıkıyor ilk kez geldikleri bu yerde onları etle beslenen bir kabile esir alıyor.kabile inancına göre her gün bir insanı taptıkları put için kurban edip yemek gerekiyordu.sırayla kralla beraber giden herkezi katlediyor kabile sıra krala geldiğinde parmağının kopuk olduğunu görüp kurban için uygun olmadığını söyleyip gönderiyolar.kral düşünceli ve korku içinde saraya ulaştığında hemen veziri çağırtıyor ve olayları anlatıyor sonundada ewet vezirin sen haklı çıktın bu kopuk parmak hayatımı kurtardı bundada büyük bi hayır varmış özür dilerim dedi ve ekledi benim anlamadığım şu peki sen bunca zaman zindanda kaldın snein için bu işin hayrı nerde vezir herzmanki vakarlı edasıyla tebessüm edip;kralım eğer o an sinirlenip beni zindana atmasaydınız bende sizinle beraber diğer tüm vezirleriniz ve size yakınların geldiği gibi ava gelecektim haliyle benide yakalayacaklardı,benimde sizin gibi kopuk bi parmağım olmadığı için bende şu an sizinle beraber nefes alıyo olmayacaktım.....ayet ile başlayan bu konuyu yine ayeti kerimyele devam etmek isterim inşallah.. Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin içinhayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara :216)[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Edebi, fikri, duygusal yazılarımız
Herşeyde hayır görmek
Alt