Herkes ve her şey sevgi bekler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
DSC_7347.jpg

Selamun Aleykum Gonul Dostlarim...
Dun Bayramin ilk gunu idi.. aslinda cook uzgundum.. Gurbette yetimligim yetimlerim ile.. basbasa yanlizligimi yasiyordum..
ve 3 sene once bir Kurban bayraminda Annemi kaybetmenin bir baska ACISINI yasiyordum..dun...
ama evladliklarim kucuk.. Onlara Bayrami zehir etmemeli idim.. Onlar kucuk.. Onlar Yetim..Onlar Bana Allah`in emaneti..
ve acilarimi.. rafa kaldirim.. Insan kerim dir deyip onlar icin her mutlulugu yasamaya karar verdim dun..
Bayram festivalinde onlarin mutluluk cigliklarini baktikca yuregim huzur mutluluk duydu..
nerden geldigini bilemedigim bir Ask..huzur.. nese geldi yuregime sanki...
insan sevinenle sevinecek; üzülenle üzülecek kadar engin bir ruhla yaratılmış..Hamd olsun...

Gerçekte mutluluk başkalarına verilebilecekler arasında en ucuzu ve en kolayı olduğu halde en değerlisi oldugunu dun yetimlerin yureginden anladim...

Ümidi öyle insanların gözlerinde bulur, şefkati onların sözlerinde tadarsınız...
Dun Kurban bayraminin ilk gunnu idi.. Herkes bir Nefsini.. kotulukleri kurban ederken bende Annemin ..cigerparelerimin ACI sini Yetimlerimin hurmetine kurban etmeye karar vermistim...
bayram di.. kaç kişiyi gülümsetmek..
Sevinçli selamınızı ruhundan okuyan kaç kişi sesinizi duyma bahtiyarlığına erişti?
Kaç kişiyi bir yığın dert arasından çekip huzura çıkardınız?

Bayram di kac yarali yuregi sevindirdiniz?Kac yetimi oksadiniz?Kac yuregi Yanik Anneye yarasina melhem oldunuz..
kac tane yasli nenem.. dedemin Hayir duasini aldiniz?
iste bunlari yaptiysaniz gercek bir bayram geciriyorsunuz demek tir...

Herkes ve her şey sevgi bekler...
Evrenin Yaratıcısı bile, sevgisine ve lütfuna karşılık sevgi bekliyor yarattıklarından.

Hz. Ali (ra) der ki, "İnsanlara öyle iyi davranınız ki, düşmanlarınız bile ölümünüze ağlasınlar."
ölümümüze dostlarimiz bile sevinmesin der bu fakir..muhacir..
ANLIYANA.....

kgüll..,

Üst Alt