herkes okusun ve kendince kabınca doldursun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
insirah.jpg

Ben...
Benim en iyi...
Arkadaş...
Eskiden...
Dost...
Elimden gelse...
En korktugum şey...
Kurtulmak istedigim şey...
Yalnız kalınca...
Bazen babam...
Başkalarına göre ben..
Yaşamak istediginiz yer...
Annemi severim ama...
Canım sıkılınca...
Cezalar ve yasalar...
Sinirlerim...
Büyükler...
Beceremedigim şey...
Hayatım

BEN BAŞLIYORUM..

Ben...Bir Muhacirim..
Benim en iyi...Bildiğim İnsan Psikolojisi.
Arkadaş...İki arkadaş iki ele benzer. Biri diğerini nasıl yıkayıp temizler nasıl ki el ayak ve bütün uzuvlarımız
bize yük olmayıp bir hususta yardımcı ise Karşılık beklemeden yardımına koşmaktır..seni hayra çağıran olmasıdır..

Eskiden...içimdeki benle konuşmak icin yazardim..halen konuşmaya ve yazmaya devam ediyorum
DOST dediğin... Gidecek hiç bir yeri yokken sana sığınan değil, Gidecek çok yeri olmasına rağmen senin yanında olandır...!
Elimden gelse...hayatta ve Seni sevmeye yeniden başlardım...
En korktugum şey...Korkularım ile yüzleşmek...
Kurtulmak istedigim şey... kendi nefsim

Yalnız kalınca...beni rahatlatan hayaller kurar,mutlu hatiralarima döner ,Günlüğüme yazar..Cocuklardan bir rahat nefes alirim...
Bazen babam....'ın yerine koyar kendimi, Gurbette yalnız kalmanın ne kadar zor olduğunu düşünür duygulanırım...

Başkalarına göre ben...Sabırlı, komik, duygusal,ve çocuk ruhluyum...
Yaşamak istediginiz yer...doğduğum yer Huzur bulduğum istanbul sahillerinde

Annemi severim ama...Ona doyamadan kaybedigime yanarim...
Canım sıkılınca..kendi kabuğuma çekilirim..Boşyere canı sıkılmaz insanın.. Ya bir eksiklik vardır geleceğe dair, Yada bir fazlalık geçmişten gelen.

Cezalar ve yasalar...,... adil olduğu sürece,mutlu yaşanmasını,ahirete giden yolların daha ulaşılır olmasını sağlar.
Sinirlerim...hayatımı zorlaştırır,beni yıpratır ,pişmanliklar yaşatir ..ve etrafıma yaydığım enerjiyi negatife çevirir.

Büyükler...Küçüktüler bir zamanlar....

Beceremedigim şey...Zamansız kaybediğim sevdiklerimin yokluğuna alışmak...
Hayatim ın yüzde doksanı,Gurbette yanlizlik ile haksızlıkların altında ezilmekle geçiyor Elhamdulillah.
Yazı yazılmıyor,yazdırılıyor Herkes kabınca anlıyor ancak..

durgun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm

Ben ... anneyim

Benim en iyi bildiğim... ?

Arkadaş... geçici çıkar ilişkisi

Eskiden... ayaklarım yere basmadan ve Herkesi kendim gibi bilerek,yaşardım.

Dost dediğin... karşılıksız, içtenlikle kurulmuş kardeş sevgisi.

Elimden gelse... hayatımı yeniden başlatıp , yaptığım hataları yapmazdım.

En korktuğum şey... sevdiklerimi kaybetmek.

Kurtulmak istediğim şey... kendime olan güvensizliğim.

Yalnız kalınca.... kendimle ilgilenmeye , kitap okumaya, yada eksik kalan işlerimi bitirmeye çalışırım.

Bazen babamın... Daha hayattayken yaptığı hataların farkına varmasını ve hatalarını telafi etmesini çok isterdim.

Başkalarına göre ben... içine kapanık, insanlara mesafeli...

Yaşamak istediğiniz yer... her tarafı yeşillik olan , sessiz sakin ,huzurlu her yer.

Annemi severim ama... daha adaletli,sevecen,korumacı,yapıcı olsaydı.

Canım sıkılınca... saçlarımla oynarım.

cezalar ve yasalar... ölçülü olduğu sürece faydalı .kesinlikle olması gereken unsurlar.

Sinirlerim... beni gerçekten yıpratır. bir haksızlık karşısında kontrol edemem. son 6,7 aydır baş etme yolları deniyorum.

Büyükler... hayatım onları anlamakla geçti. her şeyi kendi pencerelerinden baktıkları gibi görüyorlar. Değişmezler...

Beceremediğim şey... doğru kararlar almak, iradeli olmak, en önemlisi kendine güvenen güçlü biri olmak.

Hayatım... başkaları için yaşamakla, arta kalan zamanda da kendimde bulduğum kusurları , düzelmeye ve mutlu olmayı öğrenmeye çalışmakla geçiyor.

Floral

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben... aşığım
Benim en iyi bildiğim...ALLAHa sığınmaktır
Arkadaş...her zaman yanımda olan bir tanecik Lalemdir
Eskiden...her kesi kendim gibi sanırdım
Dost...bir tanecik Lalem
Elimden gelse...gidip ona sarılırdım
En korktuğum şey...onu kaybetmek
Kurtulmak istediğim şey...bazen içim daraltan vesveseler
Yalnız kalınca...hayaller kurarım ya da ALLAHımla dertleşirim
Bazen babam...'a sinirlenirim, ama sonra onu çok sevdiğimi fark ederim
Başkalarına göre ben...iyilikdever, saf, dertli, normalde yüzü gülmeyen (Benim normalde gülmeme sebebimin yapımın öyle olduğunu anlatamıyorum ki)
Yaşamak istediğim yer...onun yanı
Annemi severim ama...sıkca kavga ederiz
Canım sıkılınca...odama çekilir, yalnız kalır, onu düşünürüm ve dua ederim
cezalar ve yasalar...aslında, ne kadar sinir bozucu görünse de gerekli şeyler
Sinirlerim...en çok annemle kavga ederken harakete geçiyor
Büyükler...bir çoğu iyidir
Beceremediğim şey...kendi sırrımı içimde tutmak. Yani en az en yakın dostuma söylerim eninde-sonunda
Hayatım...Okumak, sevmek ve ibadet etmekle geçiyor

ruyamruya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben... Kulum
Benim en iyi...Penceremden dışarı bakıp Tefekkür etmek.
Arkadaş...Sohbet Allah sohbeti olmadığı sürece.Kurmak istemediğim ilişkidir.
Eskiden...Çok sakindim,çok iyiniyetliydim,hiçbirşeyin farkında değildim.
Dost dediğin...Allah'la benim arama girmeyecek beni dünyaya çekmeyecek kul,Allah sohbeti yapabileceğim insandır.
Elimden gelse..Zaman makinesi yapar Peygamber Efendimizin zamanına gider onu görmek sohbet etmek isterdim.Onun zamanında yaşamak ondan eğitim almak isterdim.
En korktugum şey...Ölüm anında son nefeste imansız gitmek,Annemi kaybetmek
Kurtulmak istedigim şey...Nefsim,Dünya eğlencesi, Allah (C.C) ile arama giren İnsanlar,Olmayacak Hayal kurmak.
Yalnız kalınca.. Yalnızsam Allahla dertleşirim onu düşünürüm. Veya kitap okurum
Bazen babam...ın hatalarında tamamen sıyrılması tekrarlamaktan vazgeçmesini isterdim.
Başkalarına göre ben..Deli dolu,kendi halinde,sıcak kanlı,ilgisiz,duygusal,cömert,Adeletsizlik karşısında Koruyan
Yaşamak istediginiz yer...Mekke
Annemi severim ama...Onu Kaybetmekten çok korkuyorum
Canım sıkılınca...Canım sıkıldığına göre aklıma hatalarım gelmiştir.Düzeltmek değişmek için heveslenirim,düşünürüm,dudaklarımı ısırırım
Cezalar ve yasalar...Adil olduğu sürece.
Sinirlerim...Kendimi kaybetttiğimde,çok üzüntü halinde..
Büyükler...Küçüklükleri onları büyük haline getirdi.Oldukları hale getirdi;Zaman,duruş,karakter,yaptığı davranışları.
Beceremedigim şey...Karar vermek,İnsanlara derdimi,sorunumu anlatmak
Hayatım;Allah'ın sevdiği işler yapmaya çalışmak.İbadet yapmak.Mevlana sözleri okumak mesnevi okumak..kitap okumak resim yapmak ilahi veya şarkı dinlemek

Esra1992

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben...Allah'ın garip bir kuluyum..

Benim en iyi... bildigim insanlara iyilik yapmak sonucunda kötülük gördügümde üzülmekk..

Arkadaş...karşılık beklemeden herşeyini anlatabilecegin kimseyle paylaşamayacagın.. kaybetmeye korkcagın anlatılmaz yaşanır..

Eskiden...yazar yazar okumaya korkardım yine aynıyım..

DOST dediğin... cananımm.. tripcanım.. gibi olmalı..

Elimden gelse...herşeye yeniden başlar eskiden yaptıgım hataların hiçbirini yapmaz sana istedigim huzurlu mutlu hayatı verirdim...

En korktugum şey...umudumu kaybetmek..

Kurtulmak istedigim şey... kafamdaki düşünceler

Yalnız kalınca...huzur doluyumdur her daim yasin-i şerifimi okurum.. namazımı kılar ve bol boll dua ederim.. en büyük huzurum o seccade başı..kitaplarıma bakarım.. okurum.. ayetler araştırırımm..

Başkalarına göre ben...hiç büyümemiş çocuk ruhlu.. havalı.. sinirli..

Yaşamak istediginiz yer...hiç kimsenin olmadıgı sadece o ben kur'an'ımız ve Rabbimizi hissettigimiz bir sahil kasabasında olmak isterdim.. o kuşların cıvıltısıyla namazımı kılıp ona kahvesini yapıp huzurlu bir şekilde içmesini saglamakk.. denizin oldugu yeşilliklerin oldugu huzur dolu kücücük bir evde sadece onunla olmak..

Annemi severim ama...aması yok o naparsa yapsın bi üzülmesine benımde içimde fırtınalar kopar.. naparsa yapsın severim..

Canım sıkılınca..canı sıkılmaz bir insanın durduk yere.. sadece yatarım onu düşünürüm olmayacak hayaller kurar olacagını ümit ederim..

Cezalar ve yasalar...,... bu zamanda ceza ve yasa mı kalmışş..

Beceremedigim şey...yokluguna alışamamak her daim onu istemek onun için dualar etmek ve Allahdan dilemek. :(

'Hayatim ın yüzde doksanı,Gurbette yanlizlik ile haksızlıkların altında ezilmekle geçiyor Elhamdulillah.'

Demişsin gönül sızım ama yalnız degılsın ki biz burdayız ve seni çok seviyoruz.. bir insanı sevmek için tanımak gerekmez.. görmek gerekmez.. önemli olanda görmeden sevmektir..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Ben... Laf aramızda, C.C. bağışlarsa torun torba sahibi, tavuk börek, acılı adana, acılı lahmacun, acılı saç kavurma gibi yemek seçmeyen ne bulursa yiyen, çocukla çocuk, yaşlıyla yaşlı olan, ağlanacak halimize gülen, beni düşman bilen kişiye dahi gerektiği anda elini uzatan, ihtiyacı olana cebindeki 10 liranın 5 lirasını veren ve sonrasında hakarete uğrayan, hiç ummadığı kişiler tarafından sırtından hançerlenen ve her haline şükreden acizane bir kul'um.

Benim en iyi... bildiğim kendi işimi kendim yapmak.

Arkadaş... Allah'u merapbana hep bana cılar.

Eskiden... Günün 24 saati altımdan rüzgar geçerdi, şimdi evde minder illAllah diyor.

Dost... Kapıyı çalmadan giren, zor günümde yanımda olan, karnı aç olduğunda önüme sofra koysalarda karnımı doyursam diye beklemeyen mutfağa girip karnını doyuran kişi dir

Elimden gelse... Birilerini bir kaşık suda boğacam.

En korktugum şey... Otobanda 160 la giderken gerektiği anda paraşütün açılmaması.

Kurtulmak istedigim şey... Her sene finduk toplamak.

Yalnız kalınca... Hiç yalnız kalamıyorum, ne zaman oh bee bugün kafamı dinleyecem desem çat kapı torunlar burada.

Bazen babam... I çok arıyorum çünkü bazen yapmaya çalıştığım işi yapamayınca, 'bu böyle olmuyor bunu nasıl yapmalı' diye danışacak kimse yok.

Başkalarına göre ben.. Cebimde param varsa en iyi insan, yoksa en kötü insanım.(Bu soruyu; akraba ve köyümdeki insanlara kısacası çıkarcılara göre cevapladım, allah sizi inandırsın eğer biri benden birşey istediği zaman verdiysem ona göre ben; ooo yere göğe sığdıramaz, çok iyi biriyim, eğer vermediysem yeryüzünde benden kötü insan yoktur)

Yaşamak istediginiz yer... deyim.

Annemi severim ama... sı falan yok, anneme canım feda.

Canım sıkılınca... Ve moralim bozulunca evin altına iner kendime iş ararım, yapacak hiç birşey bulamazsam demlerim çayımı çıkarım balkona denize karşı çay içerim.

Cezalar ve yasalar... Ceza: Trafik cezasıysa, Eskisi kadar trafiğe çıkmadığım için beni bağlamaz. Vergi cezasıysa: illallah dedim. Allah c.c'ın verdiği ceza ise: katlanırım. Yasalar ı ise getirmek değil, adil şekilde uygulamak önemli.

Sinirlerim... Çok saygılıdır, bazılarını görünce ayağa kalkar.

Büyükler... ime saygım ve sevgim sonsuzdur, gerektiğinde hürmet,de sınır tanımam.

Beceremedigim şey... Evin önü ne (girişe) raylı kapı takılacak, raylı kapının tutturulacağı beton direkleri nin demirini + beton kalıbını dahi ben yapıyor ve betonunu dökebiliyorsam beceremediğim birşey yok denecek kadar az demektir.

Hayatım... Bir roman oku oku bitmez.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
bilgisayarım bozuldu tam üç defa son satıra geldim sayfa silindi hevesim kursağımda kaldı:(sorular çok güzeldi nasip kısa yazıp yollayayım yine kapanmadan selametle dostlar

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Her kes kaderindekini yaşar nasibi kadar rızıklanır.
Levhi kaderde yazılanlar .levh-ve kalem-bunun adı besmele ayın 14 gibi aşikar. Allahın kalemi hz adem allahın levhi hz havva .nuru ise alak idrakların açılıp tabihat cehenneminden ruhların alınıp getirildiği ilk sema alak.. Aeo.

Üst Alt