Her şeyin kâinatta İki yüzü vardır

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kainat.jpg

Her şeyin kâinatta İki yüzü vardır peki tek yüzü olan bir şey var mi..? bilenlerin cevap vermesini istirham ederim..
eşyanın iki yüzü,aynanın iki yüzüne benzetiriz..geçmiş bu aynanın arkasındaki sırdır. Gelecekse aynanın önündeki yüzdür..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Her şeyin kâinatta İki yüzü vardır peki tek yüzü olan bir şey var mi..? bilenlerin cevap vermesini istirham ederim..
eşyanın iki yüzü,aynanın iki yüzüne benzetiriz..geçmiş bu aynanın arkasındaki sırdır. Gelecekse aynanın önündeki yüzdür..
Beni aşar, tasavvufla ilgili olsa gerek..

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
ecel midir acaba:)

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Başkanim bu Yanliz Sizi değil!!Google da aşar....sırıtık.:,
Bilene hediyem var..

ilginç::.hmmm doğru valla googleyi aradım fos çıktı. Birde yandexe bakalım belki ruslar biliyordur::komik.. Hem ödül ne ki? Adını koyalımsırıtık.:,

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Eşyanın iki yüzü vardır, zahir batın..değişmeyene, tek yüzü olana gelecek olursak (değişmeyen tek şey değişim Hak her an yeni bir oluşta yaratmadadır).
Perde var arada seni beni konuşturan var. Perde kalkarsa kıyameti süra kopar. Fani olanlar yiter baki olan cemali mutlak kalır.
Böyle dökülüverdi gönlüme sözler desem.
Ama çok zor soruyosunuz olmaz ki böyle bilemedim :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ilginç::.hmmm doğru valla googleyi aradım fos çıktı. Birde yandexe bakalım belki ruslar biliyordur::komik.. Hem ödül ne ki? Adını koyalımsırıtık.:,

Başkanim oralari boşuna aramayin!!Bunun cevabini orda bulamazsiniz!!!
ödül ne diye sorarsaniz..?Bu sorunun cevabini bilen bir Adem bulunsun da Sonra da Hacı Bektaş-ı Veli gibi sormak isterim

-Himmet ,Hikmet mi mi istersin,yoksa Dünyalik mı?
Dünyalik derse sorun yok ö.mesaj ile adresini alip veya istediği yere göndereceğim yok Yook Himmet, Hikmet istiyorum derse
ALLAH'ın cc. izin verdiği, ömrüm yettiği sürece O himetti için vesile olmaya çalışacağım...Ya da O adem Bana himettim için vesile olmaya çalışacak...
benim gibi basit bir Muhacirin de elinden anca bu kadari gelir..gayrisi Allah kerim Ya Hayy cc.

bu konuyu anlamiyanlar aşağıda olan rüya yorumunu okuyabilirler..
Firariyim Bu duyguyu en iyi Siz anlarsiniz..himmet ve Dua almak her kese nasip olamaz!!Selametle...

duaa..

https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/28305-ruyada-himmet-istemek.html

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Niçin adem bulsun dediniz, havvalar bulamaz mı ki? Bedir abimizin ilmi derindir, yetişip cevaplar görürse inş,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Niçin adem bulsun dediniz, havvalar bulamaz mı ki? Bedir abimizin ilmi derindir, yetişip cevaplar görürse inş,

Selam güzel insan,Âdem bir cins,erkek olarak kasd etmedim!!aassd..
Adem dediğimiz zaman hep aklımıza erkekler gelir. Peki alem dedimiz zaman Kim gelmeli..? âdem de alem Alemde âdem vardir..
Günümüz modern insanını biraz zorlayan kelime ise “âdem”dir. Çünkü bu insanın daha çok meleki yönüyle ilgilidir.
Allah’ın cc.kendi ruhundan üflediği canlı: âdem,insandir...

Beşer nasıl ki insanın zahiri yönünü anlatıyorsa âdem de insanın iç yapısını, batınını ifade eder.
Eşya ve diğer tüm varlıklarla ilişkisi ve yaratılışının bir anlamı olması hasebiyle insan âdem olur....

selahattin

Kurallara Uymadı
Üyemiz
kainat.jpg

insandır. hz.insan.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Muhabbet muhabbeti celbeti müsadenizle:

"Ey insan!” (Yasin:1)
Hitabının muhatabı Muhammed Aleyhisselamdır. İnsan-ı kamil o dur.
"Biz insanı en güzel biçimde yarattık.” (Tin:4)
“Ayet-i kerime’sinde en güzel biçimde yaratıldığı belirtilen insan odur.
“Asluhu nur cismuhu adem,
Velekad kerremna beni adem”

Aslı nurdur, görünüşü beşerdir.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selam güzel insan,zamaninda bir âdeme aşık oldum..cismine ve cinsiyetine değil!!
Aşkın ve Ruhun Cinsiyeti Olmaz...ki âdem kadin ya da erkek olsun...

Ruh Allah’ın emrinden (hal-durumundan), zati sıfatından bir mukaddes Nuru Zatidir ve aslında şekli yoktur.
Girdiği kalıbın şeklini alır( su gibi suyunda şekli yoktur, girdiği kalıbın şeklini alır.) Ruhun (nuri ilahinin aslında cinsiyeti de yoktur.).
Allahın bu zati nurundan olan ruhu Adem’e üfürünce Adem’in şeklini almıştır. Havva’ya üfürünce Havva Anamızın şeklini almıştır ve ruhun aldığı bu şekli Allah kişileştirmiş (fiilden faile) özneye dönüştürmüştür.
Zira ruh-nur olarak, ışık gibidir. Soyuttan özneye dönüşüp şekil alınca kişiselleşmiş, öznele dönüşmüştür.
Rüyada gördüğümüz insanların cesedi değil, cesedi suretindeki ruhlarıdır. Onun için cesetten çıkmakla ruhlar yok olmazlar, ölen cesettir.

GELİR BİR BİR
GİDER BİR BİR
KALIR BİR.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
öyle mübarek Allah razı olsun.
Gönülde aşkın cinsiyeti yoktur.
Arif'an dan hale kelamdan gelirsen, senden güzeli yok.
Aşktır ariflerin derdi..
Baki kalan cemali mutlak..

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Bu satırları hatırlar gibiyim .levhi mahvuza çıkıp bir bakmam lazım .

Geçmiş aynanın arkasındaki sırdır. Doğru geliş yolunda geldiği yeri bilmeyene elbette sırdır.

Gelecekse aynanın önündeki yüzdür.burası önemli esmaül hüsnadaki allahın güzel isimleri bir hırkadır .

örnek el kadir esması . Tecelligahında bir kaderleri yazan birde yazılanı yaşanlar vardır.

Hak ile halka gidenler.

Yada halk ile hakka gidenler. Yolculuğa bağlı aeo

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selam üstadim "La havle vela kuvvete vela kudrete illa billa huvvel aliyül azim"
"Bu satırları hatırlar gibiyim "gibiyimi fazla bunlari ben Sizden öğrendim ..Siz Farkında Değilsiniz belki ama Sizin yazdiklarinizi;akıl idrak ile araştırmakta tefekkür, etmekteyim...

Bir deli bir kuyuya bir taş atıyor. Bin akıllı O taşi cikartmak icin o kuyuya atlamasi..Taşlar başlarına yağıyor. Başlara yağan taşın aczi akılları başlara getirmeye yetmesi için sordum...
Allah'ım! Lütfedeceğin nimette ,hidayette, akıl,vicdan, şuur, irade, idraka öyle muhtaç ki kalplerimiz!!Bize bir inayet gönder..meveddet ver! amin..

kâinatta Her şeyin İki yüzü vardır peki tek yüzü olan bir şey var midir gerçekten..var ise nedir! neden tek yüzündeki Hikmetti ne olabilir ki..

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Kainat derken konu sanırım 7 kat gök, 7 kat yeri bile kapsıyor. İnsan bu 7 katlar arası dünya (yer) semasında zaman ve mekanda ruhu cismine giydirilmiş olarak yaşabilecek şekilde imtihan dünyasına indirilmiş.Cennet ve cehennem bile zıtlıklanmış. Her şey arşı azamın içine zıtlıklarla dürülmüş.
Levhi mahfuz, kalem bile arşın içinde değil mi? Kainatın dışına mı bakmalıyız? Arştan yukarı baksak Hakkın Cemali var.Tüm ruhlarda, gönüllerde Hakkın cemali tekdir mi? Tüm kainatın küçültülmüş modeli ise insanda sırlanmış mevcut.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
allah1486x537.jpg

Sevgili sen tüm Gönüllere bakansın,
Hani gecenin üçte birinde, en yakın semadan seslenirsinya,
melik benim yok mu benden isteyen vereyim diyen.
Belkide Aşk gizli gizli dua dua buluşmaktır senle...

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
kâinatta Her şeyin İki yüzü vardır peki tek yüzü olan bir şey var midir gerçekten..var ise nedir! neden tek yüzündeki Hikmetti ne olabilir ki..

İNSAN AZALARIYLA HALKİYETİ .CEMALİ İLE TEKLİĞİ TEMSİL EDER.

ALLAH TEKTİR O BİRLİĞİN HAKİKATIDIR .GÖNÜL SIZIM KARDEŞİM RAHİM OLARAK ÇOKLUĞUN İÇİNDE .RAHMAN OLARAK RUHANİYET KONUSUNDA KENDİSİNE LÜTFEDİLEN CEMALİ OLARAK İSE SABİTİ AYAN OLAN TEKLİĞİN İÇİNDEDİR.

ONUN CEMALİ KAİNATTA RUHANİYET OLARAK ONA LÜTFEDİLMİŞ TEKTİR. ALLAH GANİDİR VERİLENİ GERİ ALMAZ. RUHUMDAN RUH ÜFLEDİM DENİLEN NOKTANIN ANLAMI BÜTÜN RUHLAR RAHİM NOKTASINDA HALKİYETTE ÇOKLUKTA OLMALARININ SEBEBİ TEK OLAN ZATININ HAKİKATINDA HAYAT BULDUKLARI İÇİNDİR.

BU KONUYU BİRAZ DAHA AÇACAK OLURSAK. ALLAH CEMALİ NOKTASINDA TEKTİR .

ESMAÜL HÜSNAYA BAKTIĞIMIZDA ALLAH 99 GÜZEL İSMİNİN İÇİNDE 99 KAPI VE HAL İÇİNDEDİR .ALLAHIN BESMELEYE OLAN TECELLİSİ
İLE 99 HAL KAPISINA BAKILDIĞINDA. ZATININ TEKLİĞİNİ VE 99 ESMASI İLE HALKİYETE TECELLİ OLUŞUNU VE SALTANATINI SEYRİ SÜLÜK EDER. İNSAN ÖZ OLARAK ASLİYETİNDE RAHMANDA CEMALİYLE TEK RAHİMİYETİ İLE AZALARI YANİ MELEKÜTÜL ALEMİ İLE ÇOKLUKTUR..

RAHİM ESMASI ZAHİRE BÜTÜN RUHLARIN GELİŞ KAPISIDIR. AMA ANNELER CEMALLERİ İLE TEKTİR.

ŞİMDİ SORU EĞER BURASI EVREN İSE TEKTİR.

YOK AHİRET İSE RUHLARIN HESAP VERMEK İÇİN TOPLANDIĞI TEKLİĞİN İÇİNDE ÇOKLUĞUN TOPLANDIĞI SILAYI RAHİM ADI VERİLEN YURTTUR.

ALLAHIN CEMALİ TEKTİR BURADAKİ HİKMET İSE YARATILANLAR TEKLİĞİN İÇİNDE ANCAK HALKİYETLERİ İLE HAYAT BULURLAR. BU BÜTÜN HAYATIN ANLAMININ ÖZÜDÜR BÜTÜN YARATILMIŞLAR İÇİN.AEO

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah cc.razı olsun Üstadım ama sorum tek yada ikili mi değil idi..
"ALLAHIN CEMALİ TEKTİR BURADAKİ HİKMET İSE YARATILANLAR TEKLİĞİN İÇİNDE ANCAK HALKİYETLERİ İLE HAYAT BULURLAR"Amenna ve Sadakna

Neyi Fark ettim biliyormusunuz..Herşeyin bâtını zâhirinden daha âlî, daha kâmil, daha latif, daha güzel,daha hissedilir olduğunu..
meğerse bizim beş duyu organımız yokmuş!!!
Neyse benim sorum kâinatta Her şeyin (eşya, madde,nesne)İki yüzü vardır !!Her zahirin bir bâtını vardır ...
kâinatta zahir olan, görünen her şeyin bir de bâtını, herkes tarafından görülüp bilinmeyen özü, gizli bir yanı vardır...
mesela biz insanlarin olduğu gibi.. sadece Allah cc. görebilir...
Her şeyin kâinatta İki yüzü vardır peki tek yüzü olan bir şey madde, cisim, nesne var midir...?

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Her şeyin kâinatta İki yüzü vardır peki tek yüzü olan bir şey madde, cisim, nesne var midir...?

SENİNLE BU SORDUĞUN SORUYU ARZDAMI SOHBET EDELİM YOKSA ARŞTAMI .

BAK ŞİMDİ ESMAÜL HÜSNADA ALLAHIN 99 İSMİ VAR .BİZE TEBLİĞ EDİLEN .ALLAHIN 1001 İSMİ BURADAKİ KONU O DEĞİL .ŞİMDİ SENİN
SORUN ALLAH,IN 100CÜ İSMİ ALASI.

SENİN VARLIK VE MEVCUDATINA HAK BİR PERDE ÇEKSİN. BU PERDENİN ADINA ESMAÜL HÜSNA ALLAHIN GÜZEL İSİMLERİ OLSUN

PERDENİN ÖN YÜZÜNDE BEŞERİ MAHLUKAT VE EN ŞEREFLİSİ İNSAN YARATILMIŞTIR. PERDENİN ÖN YÜZÜNDE YARATILAN HER ZERRENİN İKİ YÜZÜ VARDIR .

ŞİMDİ SENİN SORUN PERDENİN ARKA YÜZÜNE GEÇEP HAKİKATI SOHBET ETMEMİZ.

TAMAM AMA BENİMDE SANA BİR SORUM VAR.

PERDENİN ARKA BAHÇESİNDE ALLAHIN ZATI--AZAZİL YANİ ŞEYTAN TALEBELERİ CEBRAİL ,İSRAFİL, MİKAİL VE AZRAİLİN RUHANİYETLERİ BİNLERCE YIL -LA İLAHE İLLALLAHI - ZİKRETMİŞLER BU NOKTADA ZAHİR VEYA BATİN VEYA NESNE YADA CİSİM YOK İKEN HAYAL ALEMİNDE------- BİR -----------OLAN ALLAHIN CEMALİNİ GÖREN RUHANİ MELEK VAR MIDIR.

O NOKTADA İLK ALLAH KELAMI HAKİKATI EHADİYETİNDE RAHMANMI YOKSA RAHİM MİDİR

İNSANIN HAYATI ALLAHIN BESMELEYE TECELLİSİ İLE BAŞLAR RAHMAN ESMASI İLE FITRAT VE HİLKATINA KAVUŞMUŞTUR . RAHMAN ESMASI İLE RAHİM ESMASININ ARSINDAKİ MEKANA VE ZAMANA NE AD VERİLİR.

ES SABIR ESMASI, ESMALARIN SONUNCUSU. YÜZÜNCÜ ESMASININDA İDRAK VE İRADESİDİR. O NOKTADAKİ AKIL ZATI İLAHİYESİNDE VE HAKİKATINDE TEK BİR CEMALİ VARDIR .VE YARATILAN HİÇ BİR ŞEYE BENZEMEZ.EŞİ VE ORTAĞI YOKTUR.

SATIRLARI HERKİM OKURSA KENDİNE ŞU SORUYU SORSUN BEN KİMİM BURASI NERESİ YARABBİ. AEO YA HAYY

EVVELDE ,AHİRDE ZAHİRDE , BATİNDE CEM OLDUĞUNDA ZATININ TEKLİĞİNİ İNSAN İDRAK EDEBİLİR.

Üst Alt