Her şey değişir....

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Belki de öyle düşünmemiştim belki kendimi kandırıp her şeyin merkezini sen yaptığımdan bu haldeyim.... bildiğim çok emin olduğum bir şey var ki; gerçekten hayatta her şeye hazırlıklı olmak lazımmış.... Artık anlıyorum anne senin her sözünün altında mutlaka bir hikmet vardı... sen benim için her zaman doğruyu söylersin senin hislerine hala anlam veremiyorum sanki kendi başına gelecekmiş gibi aynısını bana söylerdin şu da oldu mu? diye hala düşününce şok oluyorum....bu dünyada elimden geldiğince kıymetini bilmeye seni üzmemeye gayret ediyorum inşallah rabbim de razı oluyordur.....ama bazen çok çaresiz kaldığımda oluyor hemen aklıma senin sözlerin geliyor; "sen doğruluktan ayrılma, varsın sevmesinler doğru söylüyorsun diye sen yine Allah'ın sevdiği kul olmaya bak" canım anam sen benim ilk öğretmenimsin ilk olarak bana "ihlas" suresini en doğru ilk bilinmesi gerekeni öğrettin...

Ben kendimi bildim bileli benim annem hep aynı hiç bir zaman dışarıya çıkıp ta dedikodu edeyim herkesin eksiğini araştırayım gibi bir derdi yok, yattığı yerden bile elindeki tesphi hiç düşürmeden devamlı Allah Allah dertlerime çareler ver çekebileceğim kadar ver diye devamlı zikir halinde.... (bunları övünmek için söylemiyorum kesinlikle) annemin bir çok hastalığı var çok dua ettiği için mi Allaha çok yalvardığı için mi bilmiyorum ama o kadar hastalığın içinde bile güzel yüzü hiç solmaz bembeyaz parlar demek ki derdi veren dermanını da iç huzuru olarak veriyor....ne yazıcaktım nereye geldim.... değişiyor dünya her şey bir değişim içinde küçüklüğüme gidiyorum o zamanlar çok başkaydı şimdi her seyimiz var ama içimizde çok az sayıda iyi niyetli insanlar vicdanlı kardeşlerimiz var... burada zor durumda olan kardeşlerimize üzülüyorum eminim siz de çok üzülüyorsunuz artık dualarımın içinde buradaki kardeşlerimi de katıyorum.

Her şeye rağmen başımıza ne gelirse gelsin yine de ALLAH diyebiliyorsak ona sığınıyorsak bu sıkıntılar elbet bizim lehimize dönüşecek... dünya ne kadar ahlaken bozuk olsa da sen doğru olursan rabbim çaresiz bırakmaz.... Bu değişime ayak uydurun diyenlerde çıkıyor tamam uyduralım ama dine uyarak peygamberimizin sünnetine uyarak değişelim değişeceksek batıya özenerek değil tek temennim inşallah bizim gibi düşünen kardeşlerimize Allah yardım eder(ki ediyor zaten) ve manen çok daha iyi durumda oluruz... Allah'ım hatalarımızdan ders çıkarıp,maneviyatımızı daha da güçlendirmeyi, sana LAYIK kul olarak ölmeyi nasip eyle (AMİN)....hayırlı günler kardeşlerim.

Üst Alt