Her İnsanın bir eşref saati, bir de eşşek saati vardır

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
esrefsaati.jpg

Her İnsanın bir,sakin olduğu ve olaylara pozitif baktığı eşref saati vardır...
Birde ters davranışlarda bulundukları eşşek saati vardır...
peki eşşek saatinin sebepleri ne olabilir ki?
Belki de Fiziksel.. Ruhsal veya O gun onu acitan bir hazin An-i kendi icinde yasamaktadir...
O yuzden insanlar ile onemli bir Konu konusmak istedigimizde karsimizdakinin eşref mi yoksa eşşek saati icinde olduguna dikkat etmeliyiz..
Ilmi..Fikhi..bu konuda yazmak isteyenler buyursun ben Insan Ruh ve psikolojisi yonunden yazmaktayim..
Her insan dogustan hem melek hem Seytan..hem disi hem erkek olarak dogdugunu biliyormuydunuz?

o yuzden insan fitratini melek..seytan.. kadin erkek diye ayirmadan insan Fitratinin yaradilisini goz onune alalim..
Nasihat ederken insanlarin “insanın bir eşref, bir de eşek saati vardır”, sozunu unutmiyalim..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
“insanın bir eşref, bir de eşek saati vardır”, sozunu unutmiyalim..
süperrbir konuya parmak basmışsın kardeşim eyvallah,

siz bu konuda uzmansınız ohalde size eşref saati hakkında bir soru?
Örneğin ben çok uzaktaki bir arkadaşımla tlf,da veya maille konuşuyorum,ken o malum arkadaşımız benim birsözüme karşı hemen terspaçaya döndüyse demekki oanda eşref saatinde değilmiş, peki ben müneccim olmadığıma göre o arkadaşımın ai saatinde olduğunu nasıl anlayacamxxzzl.. Saygılarımla...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
süperrbir konuya parmak basmışsın kardeşim eyvallah,

siz bu konuda uzmansınız ohalde size eşref saati hakkında bir soru?
Örneğin ben çok uzaktaki bir arkadaşımla tlf,da veya maille konuşuyorum,ken o malum arkadaşımız benim birsözüme karşı hemen terspaçaya döndüyse demekki oanda eşref saatinde değilmiş, peki ben müneccim olmadığıma göre o arkadaşımın ai saatinde olduğunu nasıl anlayacamxxzzl.. Saygılarımla...

İnsan kompleksli bir varlıktir..
bir O Can birde o nun icinde ki Canan dedigi hic kimsenin kolayca cozemedigi bir de ic dunyasi vardir...
birde Duygu, Düşünce ve Davranış üçlemesi içinde anlaşılması, tanımlanması ve öngörülmesi zor bir varlıktir..
yani duygusu farkli O An ki Davranışi tamamen farkli olabilir..
o uzaktaki arkadasinizi iyice..yakindan taniyorsaniz..hangi konularda Hangi zamanlarda hassas oldugunu bilmeniz gerekli...

insani çözmede en zorlandığımız sorunlar insanlarla olan iletişim, anlama, anlatma sorunlarıdır...
İletişim sorunları bizi yıpratır, mutsuz eder, strese sokar...
o yuzden İletişim sorunları oldugunda hatlarin duzeltilmesi gerekli..bunu da anca karsimizdakini cook iyi bilerek..Sevgi..Sabir..hosgoru ile sagliyabiliriz..
bir insani cozdugunuzde aslinda kendinizi de kesf etmis olursunuz...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Allah razı olsun hocam güzel açıklama yaptınız ama,
ama o beni, ben onu çok iyi tanıyorum benim dobracı olduğumu ve isteyerek kimseyi kırmıyacağımıda çok iyi bilmesine & her sırrımızı paylaşmamıza rağmen beni baya üzdü, mesela benim ona gönderdiğim mail,e cevap olarak, bugün hiç havamda değilim nolur üstüme gelme başka zaman konuşuruk, deseydi bukadar çok kırılmazdım hele sonyazdığı mail sonrası arkadaşlığımı tamamen bitirdim, iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum ama o kırgınlıkla msn, ve tlf, nosunuda sildim Uzgunnn
ama neyse hocam teşekkür ederim, kırılan bardağı tekrar yapıştırsanızda eski halini almıyacağına göre benim yazdığımı unutun gitsin, belki başka kardeşlerimizde bişeyler sormak isterler onları cevaplarsınız inşallah,
sizede zahmet verdim yordum, hakkınızı helal edinacilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kalp kırılsada sever sözüne kırık bardaktan su içilir mi diye cevap verenlere sesleniyorum...
Bardak kırık diye sudan vazgeçilir mi?

bir arkadasligi..dostlugu bitirmek..gitmek..kalmak.. bunlar hepsi birer sectigimiz tercihlerdir..
dogru veya yanlis mi buna vicdanimiz karar veririr..
kisilere ozel konularda nasihat vermek dogru,adil ve durust degildir..
cunku her insan en cook kendi kendini en iyi bilendir...
verdigimiz karar ve tercihlerin sonucuna da kendimiz katlanacagimiza gore de secim ve tercih de bizim-dir..

‎''İnsanlar seni yanlış anladığında dert etme,duydukları senin sesin,
Fakat aklından geçirdikleri kendi düşünceleridir.''
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ya insanın hep eşref saati mi olur, hiç eşek saati olmaz mı Ya Hu..?
eşref saati ve eşek saati ? Bir insanin iyi bir ruh halinde bulunduğu, olumlu ,pozitif ,insani duyguların bizi sardığı, eşref saati ve bunun tam tersi olan eşek saatimiz?

Şimdi eşref saatlerimiz azalıyorken, eşek saatlerimiz fazlalaşmakta…yoksa biz mi bizden ,Bizi Yaradandan, insanliktan mi uzaklaşınca
İçimizdeki ,ego,nefs,hiddet ve şehvet hayvanlık vasfı olan tarafimiz mi bkontrolü tamamen eline alıyor..
her insanın içinde derinlerde saklanan bir hayvan vardır..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Her İnsanın bir,sakin olduu ve olaylara pozitif baktığı eşref saati vardır...
Birde ters davranışlarda bulundukları eşşek saati vardır...
bir işe başlamanın,konuşmanin uygun zamanını eşref saatini bekle”yin...

astrolojiye göre insanların ,hormonlarin, cinselliğin ve kainatın hareket ve tavırlarında Ay-ın etkisi daima hissedilmektedir. insanlar, hayvanlar, bitkiler ve madenlerden her biri gezegenin ,enerji akımının etkisi altında hareket eder. duygular, ahlak, huylar,haal ve davranış sağlık vb. bakımdan, insan değişik zamanlarda değişik etkiler gösterir ve bazen olumlu, bazen olumsuz sonuçlara sebep olurlar.

Gezegenin ilk hareket noktasına dönüşünü, onun kutlu zamanı kabul edip buna zaman–ı şeref (veya şeref–i şems, şeref–i kamer) demişlerdir.
eski şairlerin eşref saatlerinin, sevgiliye vuslat ânı olduğunu enderunlu fazıl’ın şu beytinden anlıyoruz:

bir gün elbet ola eşref sâati
bu dil-i şikestemi ben sağlarım

bir gün elbet sevgilinin eşref saatine rastlarım da şu kırık gönlüm yapılır.

acilangul1

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Tamamen doğrudur. Eşref saatiyle tüm yaşamı kuşanmak isterim velakin ne mümkün! Saat-i eşşek bizleri de buluverir iyi mi..?
İmtihan dünyası..!

Üst Alt