Hemoroid Hastalığı Nedenleri

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Basur ve ya diğer ismi hemoroid insanların çoğunun basına gelen bir hastalıktır.Basuru ve ya hemoroidi olan insanların sayısını bilmek mümkün değil.Çünkü öyle bir yerde çıkıyorki doktora gitmekten çekindiği için insanlar hemoroidle yaşama zorunda kalıyor.Acaba bu hemoroid nedir neden çıkar?


Hemoroid Hastalığına Yakalanma Nedenleri Sağlıklı Bireylerde Hemoroid Oluşum Nedenleri Hemoroid Hastalığı Hangi İnsanlarda ve Durumlarda Görülür Bu Konuda Op. Dr Atilla KAYA Hemoroid Nedenlerini Özetliyor

Hemoroid sadece insanda görülen bir hastalıktır.Nedenleri için şu sebepler sayılabilir

1.Irsiyet
2.Meslek
3.Gebelik ve doğum
4.Beslenme alışkanlığı
5.Dışkılama düzeni ve tarzı

1-IRSİYET:
(Genetik yatkınlık) Anne veya babada hemoroid varsa çocuklarda hemoroid olma ihtimali normal toplumdan biraz daha yüksektir ama bu durumu anne babada varsa çocuklarındada mutlaka olacak diye değerlendirmemek gerekir çünkü bu yatkınlığın makat bölgesindeki farklılıktanmı yoksa ailenin beslenme ve dışkılama alışkanlığındanmı kaynaklandığı açık değildir.Genel olarak yatkınlık olsa dahi beslenme ve dışkılama alışkanlığı düzenlendiğinde hemoroid oluşma sıklığı genetik yatkınlığa rağmen azalmaktadır.
2-MESLEK: Berberlik,öğretmenlik,cerrahlık gibi uzun süreler ayakta durmayı gerektiren mesleklerin hemoroid oluşumunda etkili olduğu yaygın kanı olsada düşünüldüğü kadar etkili bir sebep değildir.Çünkü kalple makat bölgesindeki seviye farkı 40 cm kadardır ve bu seviye farkıda bağ dokusuna zarar veremeye veya damarları genişletmeye yetebilecek kadar bir basınç luşturmamaktadır.Ancak bu gibi sürek arzeden meslek erbapları diledikleri an dışkılamaya gidemeyeceklerinden ihtiyaçlarını erteleme eğilimindedirler.Dışkıyı erteleme alışkanlığı zamanla kabızlığa ve buna bağlı olarakta hemoroide sebep olabilir.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
İnsanlar genellikle basur şikâyetleri yaşadığında bu sorunu çevresindekiler ile paylaşmaktan utanır.
Basur hastalığı ile ilgili internetten bilgi aranmasının başlıca sebebi de, sorunların bir hastalık olarak görülmemesinden ve utanılmasından kaynaklanmasıdır.
Basur hastalığı için hangi doktora gidileceği de yaygın olarak internet üzerinden araştırılan konulardandır.
Basur hastalığına bağlı sorunlar görüldüğünde, tüm hastanelerin cerrahi bölümüne başvurulabilmektedir.
Basur hastalığı ilerleyen aşamalarda kanama ve şiddetli basur ağrılarına neden olabildiğinden, kişinin sorunlar başlar başlamaz vakit kaybetmeden uzman bir hekime başvurması gerekmektedir.

Başlangıç evresindeki basur hastalığının tedavisi için kişinin beslenmesine biraz özen göstermesi ve hekimin verdiği harici kullanılan basur kremlerini düzenli olarak kullanması yeterlidir. Ancak basur hastalığının ilerleyen aşamalarında hastanın tedavisi için tek yol basur ameliyatı olmaktadır.
Basur hastalığı iç Hemoroid ve dış hemoroid olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
İç hemoroid hastanın kalın bağırsağının içerisindeki damar tabakasının zarar görmesi nedeni ile genişlemesinden kaynaklanır. Dış Hemoroid hastalığında ise sorun anüs çevresinde gelişmektedir.
İç basur hastalığı kişinin kalın bağırsağında yani vücudunun içerisinde gelişmeye başladığından, ilk aşamada fark edilmesi genellikle oldukça güçtür.
Dış basur hastalığı anüs çevresinde basur memesi oluşumuna neden olduğundan, hasta tuvalet sonrası eli ile basur memelerini hissedebilir ve erken aşamada hastalığı fark edebilir.
İç basur hastalığı ilk aşamada dışkıda hafif kanlanma şeklinde seyreder ve kişi nispeten büyük bir acı hissetmez.
Dış basur hastalığında hastanın basur memeleri vücut dışarısında yer aldığından, dış etkilere karşı çok duyarlıdır.
Kolayca dış etkiler nedeni ile zarar görerek kanayabilen basur memeleri, hastanın çok şiddetli basur ağrıları hissetmesine neden olabilmektedir.
İç basur hastalığı da dış basur hastalığı da temel olarak aynı nedenden kaynaklandığından, tedavi için uygulanan yöntemler de aynıdır.
İç basur hastalığının tanımı için mutlaka uzman bir hekime başvurarak, muayene olunması gerekmektedir.
Kişinin basur olduğuna kendi kendine karar vermesi ve evde bitkisel ürünlerle tedavi olmaya çalışması son derece ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.
Bu nedenle hastalığın başlangıç aşamasında tedavisi çok daha kolayken uzman bir hekime başvurmak, ilerleyen aşamalarda tedavi için tek yolun cerrahi müdahale olmasını engelleyecektir.
 

urbaniser

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
13 Kasım 2012
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Arkadaslar bu konu hakkinda etrafta yuzlerce farkli aciklama var. Hastaliga bir cok farkli olay neden olabilir ve her hemoroid ayni degil. Basina gelmeyen bilemez ama benim onerim en dogru seyin bir uzmana danismak oldugu. Bilincsizce yapilan bitki tedavileriyle durum daha da kotulesebilir. Son donemlerde yapilan lazerle tedavi gayet net sonuclar veriyor.
 

sealıfe

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Ağustos 2012
Mesajlar
175
Tepkime puanı
0
es selamun aleykum verhmeturullahi
arkadaşlar ben 6 sene bu hastalığı çektim.kullanmadığın ne ilaç, nede büyüklerin tavsiye ettiği yollların hepsini kullandım. sonuç amaliyat.. Allah (c.c.) şükür kurtuldum.. 5 gün çekersin, ama ilaçlarla tedavi, o reklamlar para tuzağı. geçmiş olsun
 

mgunalp

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Katılım
6 Haziran 2016
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Herkese slm, hemoroid yani basur için ilaç ve bitkisel bir çözüm yok mutlaka bir operasyon geçirmelisiniz. Boşuna ilaçlara para vermeyin bir sonuç alamıyacaksınız. Benden söylemesi.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Herkese slm, hemoroid yani basur için ilaç ve bitkisel bir çözüm yok mutlaka bir operasyon geçirmelisiniz. Boşuna ilaçlara para vermeyin bir sonuç alamıyacaksınız. Benden söylemesi.
Sen güya yazıya link verip reklam yapmaya çalışıyorsun ama ancak havanı alırsın! kzgnn..Ayrıca yazdığın bilgi doğru değil. Hemoroidi olanlar çoban çantası ve tereyi denesinler bakalım faydası var mı yok mu! Bunun yanında başka birçok bitkisel kür mevcut. Öyle hemen kesip biçmekle para kazanmak istiyorsunuz...
 
Üst Alt