Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Helva Kavurmanın Püf Noktaları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10700" data-attributes="member: 376"><p><strong>Helva dediğiniz zaman mutfakta yaptığımız irmik ve un helvalarıdır. </strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Helvayı iyi kavurabilirseniz iyi helva yapıyorsunuz demektir. </strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Çünkü en dikkat isteyen kısmı kavurma kısmıdır. </strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Ateşi biraz hızlandırsanız kehribar gibi sararması lâzımken kurşuni bir renk alır. </strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Bu bakımdan dikkatle ve ağır ateşte helvayı kavurmalısınız. </strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Helvada su yerine süt kullanmak daha iyidir. Yokluğu halinde yarı süt yarı su olabilir.</strong></p><p> </p><p> </p><p>alıntı</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10700, member: 376"] [B]Helva dediğiniz zaman mutfakta yaptığımız irmik ve un helvalarıdır. Helvayı iyi kavurabilirseniz iyi helva yapıyorsunuz demektir. Çünkü en dikkat isteyen kısmı kavurma kısmıdır. Ateşi biraz hızlandırsanız kehribar gibi sararması lâzımken kurşuni bir renk alır. Bu bakımdan dikkatle ve ağır ateşte helvayı kavurmalısınız. Helvada su yerine süt kullanmak daha iyidir. Yokluğu halinde yarı süt yarı su olabilir.[/B] alıntı [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Helva Kavurmanın Püf Noktaları
Üst
Alt