- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

Malzemeler :
6 adet hazur yufka (günlük olsun)
250 – 300 gram yağlı peynir
yarım demet maydanoz
yarım litre süt
2 adet yumurta
sıvı yağ
susam veya çörek otu
Hazır Yufkadan Peynirli Börek Tarifi , Yapımı , Yapılışı , Nasıl Yapılır :
maydanozları yıkayalım, saplarını ince ince keselim ve bir kapta peynirle birlikte harman yapalım.
süt , yumurta ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım.
Börek yapacağımız tepsiyi yağlayalım.
Birinci kat yufkayı yaprakları kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye dizelim.
ikinci hazır yufkayı üzerine koyalım.
sütlü , yumurtalı ve sıvı yağlı sıvı karışımdan biraz alarak üzerinde gezdirelim. maydanozlu peynir karışımından biraz alarak üzerinde gezdirelim.
ikinci yufkayı serelim. ve bu işlemi beşinci yufkanın üzerine kadar yapalım. Beşinci yufkanın üzerine altıncı yufkayı serelim ve üzerine kalan sütlü , yumurtalı ve sıvı yağlı karışımı eşit bir şekilde gezdirelim. Hatta elimizle gezdirelim. susam veya çörek otu serperek 200 dereceli fırında pişirelim.