Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Hazır yufka mantısı..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 34316" data-attributes="member: 1043"><p><strong>Malzemeler: </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>4 adet yufka </strong></p><p><strong>350gr. Kıyma </strong></p><p><strong>2 adet soğanın rendesi </strong></p><p><strong>tuz, karabiber, kırmızı tozbiber </strong></p><p><strong>yarım su bardağı sıvı yağ </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Sosu için; </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1 litre et suyu </strong></p><p><strong>1 çay bardağı sıvıyağ </strong></p><p><strong>1 tatlı kaşığı salça </strong></p><p><strong>1 çay kaşığı kırmızı toz biber </strong></p><p><strong>500gr yoğurt </strong></p><p><strong>3-4 diş sarımsak </strong></p><p><strong>tuz </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Yapılışı:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın. </strong></p><p><strong>Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün. </strong></p><p><strong>Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sürün. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin. </strong></p><p><strong>Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz </strong></p><p><strong>Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber </strong></p><p><strong>Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Alıntı..</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 34316, member: 1043"] [B]Malzemeler: 4 adet yufka 350gr. Kıyma 2 adet soğanın rendesi tuz, karabiber, kırmızı tozbiber yarım su bardağı sıvı yağ Sosu için; 1 litre et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500gr yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz Yapılışı: İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sürün. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin. Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız. Alıntı..[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Hazır yufka mantısı..
Üst
Alt