Hayırlısını istemek

B

bussse

Kayıtsız
Misafir
HAYIRLISINI İSTEMEK.
Merhabalar ben şu anda üniversite sınavına hazırlanıyorum. Tıp istiyorum. Geçen günlerde namaz kıldıktan sonra çok içten bir dua ettim. ALLAH'ım tıpa gitmem benim için hayırlı olmayacaksa gitmeyeyim, bana hayırlı olanı ver diye dua ettim. Anneme sen de böyle dua et dediğimde bana çok kızdı.. Tıpa gitmem hayırlı değilse hayra çevir diye dua edeceksin dedi. Çok pişman oldum, hayırlı değilse kazanamayım diye yalvardım resmen. Deli gibi çalışıyorken bunu istemek nefsime çok ağır geldiyse de ALLAH'a teslimiyetimi ifade etmek istedim. Annemin istediği gibi dua ediyorum şimdi ama Korkuyorum ya duam kabul olduysa?

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim, bu hayatta kendi irademizden daha büyük bir irade sahibi ALLAH var! ve bunun yanında Allah'ın bizim için çizdiği bir kader ve kaza var!

Tamam Allah bizim dua etmemizi istiyor, lakin kader kısmet, nasipten öte köy yok! eğer nasibinde varsa olur zaten...
Şunu da ifade edeyim, bazen nefsimize yenilir illa ki olsun diye tuttururuz bir şeyleri, ya bizim için hayırlı değilse o illa olsun dediğimiz şey??

Bu noktada annenin sana; şöyle şöyle de, dua ederken demesi yanlış! senin kendi duan daha mantıklı....

Allah hakkında her şeyin hayırlısını versin kardeşim..
Sen hayırlı olanı istemeye devam et, Ancak Allah bilir bizim için hayırlı olanı da şer olanı da......Allah'a emanet ol..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sadece tıp için değil, her "an"ın hayırlı olması noktasında dua etmemiz gerekir. Lakin bu da yeterli değildir, o "an" içersinde fiili ve yaşamı İslam merkezli kullanmak önemlidir. Yani, istediğiniz bir bölüm de olabilir sevinirsiniz lakin, İslam eksenli lakayt kalır istediğiniz bölüm sizlerin yarınlarda "zehiri" de olabilir Allah korusun. Aman!
Yani Tıp Fakültesi'ni kazandınız, o ilmi ve o ilmi talep ederken etrafın kendinize hayırlı kılmak da mümkün şer de kılmak mümkündür!
Yani Tıp İlmi sizi kötülüğe yönlendirmez, onun öyle bir tılsımı yoktur, lakin sizler amel, fiil ve davranışlarınızla Tıp İlmini kendinize zehir kılabilirsiniz.
İlm-i Tıp'tan ziyade kendinizi sorgulamak durumundasınız.
Allah yardımcınız olsun, çalışın ikinci elemelere az kaldı, tıp'pı kazanmak zordur, en kötü fakülte dahi 10.000'nin altında (sıralamada) öğrenci almıyor.
Sizler derslerinize yoğunlaşın ve bu ilmi talep edin ve muhataplarınıza karşı da bu ilmi "hayırlı" bir şekilde kullanan olunuz.
Başarılar dilerim.

Üst Alt