Hayırlısı için dua etmek

B

buket3

Kayıtsız
Misafir
Selamın aleykum benim bir sorum olacaktı size... benim bir erkek arkadaşım var son zamanlarda gereğinden fazla tartışıyoruz. bugun yine tartıştık ve namazdan sonra dua ederken Allahım eğer o kişi benim için hayırlı ise beni bugün arasın, yok değil ise aramasın dedim ve aramadı. kısacası aramadığı için hayırsız olduğuna inanmalımıyım? sonuçta öyle dua ettim ve rabbime sığındım o yanlış yol göstermez diye düşünüyorum ama bilmiyorum bir de size sormak istedim aramadığı için hayırsızmıdır?

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleyküm'üs-Selam.

Allahu Teala tarafından hoş görülmeyen sevgililik hususunda Allahu Teala'ya hayırlı ise arasın hayırlı değil ise aramasın diye dua edersen elbetteki duanın kabulu aramaması yönünde daha kuvvetli olur!

B

buket3

Kayıtsız
Misafir
Tamam ben bunu biliyorum ama sizce buna göre hareket etmelimiyim bunu soruyorum.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Tamam ben bunu biliyorum ama sizce buna göre hareket etmelimiyim bunu soruyorum.

Allah ile arandaki bağın ne kadar sağlam olduğuna bağlı bu karar. Madem olayı ona havale ettin teslim olsan güzel olur Allah ile arandaki bağ pekişir... Yok ben kararsızım diyorsan başta hiç dua etmeyecektin hmmnn

Bu iş şuna benzer: Allahım şu kişi ile evlenmem hayırlıysa evlendir der bir kardeşimiz!
Adam seni istemeye gelir...
İşler rayında ilerliyordur.
Ve kardeşimiz de bilmiyorum kararsızım diyor.

Önce dua ettiği Allah'a güvenmeli bir kul sırıtık.:,

Üst Alt