Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Duyurular Tebrik ve Kutlamalar
Cuma Mesajları
Hayırlı Cumalar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tijen" data-source="post: 7752" data-attributes="member: 148"><p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem) buyuruyor ki: </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">"Cebrail (aleyhisselam) bana geldi Elinde bembeyaz bir ayna vardı</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">"Bu Cum'adır Rabb'in onu Sana ve Senden sonra ümmetine bayram olsun diye farz kıldı" dedi </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">Ben ; </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">"Bizim için onda ne var" diye sordum Cebrail (aleyhisselam) dedi ki; </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">"Sizin için onda hayırlı bir an vardir ki; kim o anda hayırlı bir şey dilerse Allah Celle Celaluh dilediğini mutlaka verir Yahud bir şeyden korunmasını isterse Allah Celle Celaluh o korktuğu şeyden korur Bizce O, günlerin en kiymetlisidir Biz, ahirette ona "Yevm'ül Mezid"deriz </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">Ben; </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">" Rabbin neden kendisine Cennette miskten daha hoş kokulu olan bir ova seçmistir" dedim </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">"Cum'a Günü olunca yüceliklerden inerek Kürsi'sini şereflendirir ve oradakilere cemâlini gösterir de onlar da Onu görürler" dedi </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem) buyuruyor ki: </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen"><span style="color: red">" Cehennem her gün zevalden önce öğle vakti girmek üzere iken yeniden tutuşturulur Cum'â hariç, o sırada namaz kılmayınız Çünkü Cum'â Gününün tamamı namaz oldugu için cehennem o gün hiç tutuşturulmaz» </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">Söylendigine göre Cum'â günü, kusşar ve böcekler karşılaşınca «Selâm, selâm, ne iyi gün» derler </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem) buyuruyor ki: </span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen"><span style="color: red">" Cum'â Günü veya gecesi ölene Allah şehid mükâfati yazar ve onu kabir fitnesinden korur" </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen">CUMAMIZ MUBAREK OLSUN. ALLAH AZZE VE CELLE YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: limegreen"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tijen, post: 7752, member: 148"] [center][color=limegreen]Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem) buyuruyor ki: "Cebrail (aleyhisselam) bana geldi Elinde bembeyaz bir ayna vardı "Bu Cum'adır Rabb'in onu Sana ve Senden sonra ümmetine bayram olsun diye farz kıldı" dedi Ben ; "Bizim için onda ne var" diye sordum Cebrail (aleyhisselam) dedi ki; "Sizin için onda hayırlı bir an vardir ki; kim o anda hayırlı bir şey dilerse Allah Celle Celaluh dilediğini mutlaka verir Yahud bir şeyden korunmasını isterse Allah Celle Celaluh o korktuğu şeyden korur Bizce O, günlerin en kiymetlisidir Biz, ahirette ona "Yevm'ül Mezid"deriz Ben; " Rabbin neden kendisine Cennette miskten daha hoş kokulu olan bir ova seçmistir" dedim "Cum'a Günü olunca yüceliklerden inerek Kürsi'sini şereflendirir ve oradakilere cemâlini gösterir de onlar da Onu görürler" dedi Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem) buyuruyor ki: [color=red]" Cehennem her gün zevalden önce öğle vakti girmek üzere iken yeniden tutuşturulur Cum'â hariç, o sırada namaz kılmayınız Çünkü Cum'â Gününün tamamı namaz oldugu için cehennem o gün hiç tutuşturulmaz» [/color] Söylendigine göre Cum'â günü, kusşar ve böcekler karşılaşınca «Selâm, selâm, ne iyi gün» derler Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem) buyuruyor ki: [color=red]" Cum'â Günü veya gecesi ölene Allah şehid mükâfati yazar ve onu kabir fitnesinden korur" [/color] CUMAMIZ MUBAREK OLSUN. ALLAH AZZE VE CELLE YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN [/color][/center] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Duyurular Tebrik ve Kutlamalar
Cuma Mesajları
Hayırlı Cumalar
Alt