hayatın ve ölümün Sahibi

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayatveolum.jpg

Selamun Aleyküm Gönül Dostlarım, Allahın rahmeti üzerimize olsun.
Dün Akşam beklenmedik bir şekilde cerrah Doktor olan bir arkadaşım evime ziyarette geldi..Allah, Allah Hayırdır İnşallah.
neyse ben bir çaykolik olarak çayım hazır idi birlikte çay içip sohbet etmeye başladık.daha doğrusu ben konuşuyor O sadece ; Çığlık ata ata susuyordu...
neyse hayrola niye hüzünlüsün diye sordum...?

-Hüzünlü olduğumu nereden biliyorsun ..diye sordu..
-hüzünlü olduğunu ta içimde hissettim dedim..

-hissettin!!
-evet hissettim...2 dk kapat gözlerini, dedim ve O gözlerini kapattı elini aldim avuçunu açarak üzerinde parmağımı gezdirdim
ben Şimdi ne yapıyorum diye sordum..
-Bana dokunuyorsun dedi..

-peki görmediğin halde sana dokunduğumu nerden biliyorsun diye sordum..?
-hissettim!!dedi..
- demek ki her şeyi görmek gerekmiyormuş!!bazen göremediğin şeyleri sadece hissederek orda olduğunu hissedebilirsin mesela
Enerji akımını kesinlikle üzerinizde hissedebilirsiniz...

-Biliyormusun dedi "dün ameliyat masasında bir hastam öldü."
- olabilir dedim insanlar, doğar, ölür ...Sen bir doktor olarak elinden geleni yaptıktan sonra, gerisi Allah'ın takdiri...

-ama ameliyat masasında ölen benim kardeşimdi..!! Onu kurtaracağıma, yaşatacağıma dair anneme söz vermiştim..
Nasıl Ölür? Ameliyat başarılı geçmişti !!nasıl ,nasıl öldü aklım almıyor ...Onu kurtarmaya çalışırken,sanki bir güç vardı..kalp makinaya bağlı idi..
ama makine de sanki O güç-e karşı direnemiyordu...neydi, kim di O güç O ameliyat odasi içinde kendimi kaybolmuş ,Kendimi nokta kadar küçük aciz hissediyordum..
O ameliyat odasinda ben kim yada Ne ile mücadele ediyordum..?

-Hasta olana doktor değil, ilaç değil, Allah şifayı verir. Çünkü hastalığı yaratan da Allah, ilacı yaratan da Allah’tır.
Ayette, “Hastalandığım zaman bana şifa veren O’dur;” (Şuara Suresi, 80) -hayatın ve ölümün sahibi olan Allah cc. dir...

Doktor kendisini ,Allah ile hasta arasında şifa aracısı ,vesile olarak görmeli, İnşallah iyileşir diyebilmek Allah cc. istemedikçe siz isteyemezsiniz bunu idrak edebilmeli..
Şüphesiz yaşatan da öldüren de Allah'tırSize ait olmiyan ,Gücünüzü aşan sözler vermeyin verirseniz korkarim ki O sözleriniz ile imtihan edilebilirsiniz...

-Kardeşim,benim elimde Öldü ..
- hayır Kardeşiniz ölmedi !!Ölüm sadece boyut değiştirmektir..

Ne yazık ki günümüzde “ÖLÜM” olayı gerçeğine uygun bir biçimde bilinmemekte, genelde ÖLÜM`ün bir “son” olduğu zannedilmektedir!..
Oysa, “ÖLÜM, bir son” olmayıp; madde âlemden, maddeötesi âleme geçişten başka bir şey değildir!..
Yani ÖLÜM, Madde bedenle yaşamın sona erip, RUH bedenle devam etmesidir....

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Bu günlerde kendime en çok sorduğum soru: ötelere gitmeye hazır mısın ???? hazır mısın rabbinin emanetini vermeye hazır mısın hesaba, sorulara hazır mısın.?
Hazır değilim rabbim, üzerimdeki kul hakkını demeden, günahlarımdan temizlenmeden senin razı olacağın kul olarak devam etmeden hazır değilim... Benden yardımını esirgeme senden daha büyük yardımcım yok beni de razı olduklarından eyle, burada ki kardeşlerimi de. Her birimize hayırlı faydalı bir ömür sermayesi nasip eder inşallah ....
ALLAHIM rahmetini bereketini merhametini ve muhabbetini üzerimizden eksik etme AMİNN...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bazen gidecek hiç bir yerim olmuyor benim, ben de Rabbimin huzurunda dikilip duruyorum.........

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamınaleyküm allah rahmet eylesin allah sabır versin,bence kardeşiniz yeni uyanmış bence bu dünya insanın uyku hali ve uyanış kabire girince olucak diye düşünüyorum ben...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Bazen gidecek hiç bir yerim olmuyor benim, ben de Rabbimin huzurunda dikilip duruyorum.........
alkis:;:selamun aleyküm abla, biliyor musun benim de gidecek yerim olmuyor bazen herkesten her şeyden kendi kendimden bile kaçmak istediğim zaman... nereye gidebilirsin ki? diyelim bir dostuna gittin bir..iki...bilemedin üç kere daha fazla ne kadar gidebilirsin? ne kadar çok gitsen de o anlık rahatlatır sözleriyle teselli eder .. ya sonra yine aynı hengameye geri dön..
herkesten çok seven, bıkmadan usanmadan her zaman bizi dinlemeye hazır olan, biz nankörlük etsek bile kendimize zulm etsek dahi bizi bırakmayan en merhametliye ALLAH'ımıza (Azze ve Celle) yönelmişsin ondan büyük ondan güzel dost, vekil mi var? :imkansiz:.

Üst Alt