Hayata kendimi veremiyorum

ruyamruya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba..
Ben Allah yolunda ilerlemek,ona layık bir kul olmak istiyorum..herşeyin hayırlısı diliyorum..İyi bir kul olmak istiyorum namazlarımı düzenli kılmak istiyorum.Dünyaya bağlanmak istemiyorum.kötü davranışlarda bulunmak istemiyorum.Fakat Hayata kendimi veremiyorum. Namazlarımı son 1 aydır hergün düzenli olarak kılıyordum, 1 haftadır düzen bozuldu....Çok denedim hep böyle 1 ay 2 hafta düzenli kılıyorum sonra kopuyorum...

Ve en önemlisi kalbimi temiz hissetmiyorum iyi bir kul olabilmek için kalbimin temiz olması için dua ettim gözyaşı döktüm..Ben Allah yolunda gitmek istiyorum.. Ama dediğim gibi kalbim bilmiyorum..2 farklı ben var
1'i her zaman olmak istediğim; bana ne denirse densin ne yaşarsam yaşayım hep allah'a teslim olmak ona güvenmek ibadetlerimi düzenli yerine getirip zikirlerimi çekmek..Kuran çalışmak...Her hareketimde her an onu hatırlamak her zaman onu yanımda olduğunu hatırlamak.
2.Ben, İnsanlara karşı herşeye karşı böyle bir artık yeter dercesine kalbimde bir şey oluyor kin mi diğim kin değil nefret değil ama üzüntüden başka birşey artık..ne isyan ne razılık bilmiyorum ama kendimi hiç iyi hissetmediğim ben...Dünyeviliğe takılan ben..

Benim devamlı yani yaşadığım hayatımla sorunlarım var ve ben eskiden yeni bir hayata başlamaya sil baştan istiyordum..Ama yani artık razıyım son şu 5-6 aydır..Ama ben hiçbirşey yapamıyorum okuldan eve geliyorum..hiçbirşey yaptığım yok hiçbirşeye kafamı veriyorum kendimi hiçbirşeye veremiyorum.Dersleri bırak hayata kendimi veremiyorum..sadece düşünüyorum..ve benn napmalıyım..Ve namaz kılıp zikir'i de denedim.fakat hayata kendimi veremiyorum.Kalbimi kirli hissediyorum ve sanki temizlenmicekmiş gibi bilmiyorum yardıma ihtiyacım var..

Ve bir isyanım yok hayata. Allahtan başka kimsemde yok.Tüm dertlerimi ona anlatırım..Zaten yanımda bin insan olsun ne farkeder yine o'dur her kulun Rabbi ve çalınması gereken rahmet kapısı..

Bana gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden allah razı olsun sizden..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Bu yaşta hissetiğin gel-gitler ve kendini araman, bulmaya calişman normaldir..
Eyy insan hem Meleksin hem Hayvan...
'Kızılderili şefinin iki tane köpeği var; birisi beyaz diğeri siyah. Birinin ismi iyilik, diğerinin kötülük. Torun dedeye soruyor:
“Dede bunlar kavga ederlerse hangisi kazanır?” Dede’nin cevabı şu: “Hangisini beslersen o kazanır.”

Anlıyoruz ki biz içimizde hangi yönümüzü beslersek bizim hayatımıza da hâkim olan beslediğimiz o yönümüz olacaktır.
Olayları izlerken baktığımız pencere çok önemli. Beslediğimiz yönümüzle görüyoruz,hayatti ,kendimizi ve karşımızdakini. Öyle değerlendiriyoruz yargılıyoruz.
Dünya bir denizdir iman da gemidir. Kaptan ise ibadet ve taatlerdir. Ahiret de bu denizin sahilidir. Kalbinle Allah'a dön...ki
rahatta huzura saadete eresin...

İnsan fıtratı gereği iyi ve kötü özelliklerle donatılmıştır. Bu özelliklerden hangisini kullanırsa insanın o yönü gelişir.
Allah bir de insana en iyi nimet olan "akıl" bahşetmiştir.Akılla düşünce süzgecini kullanıp muhakeme yeteneğiyle iradeyi kontrol etmeli..
İçindeki iyiliği beselersen iyi olursun. Kötülüğü beslersen kötü olursun.iylik ve kötülük insanın doğasında var. Ama kötülüğü yenmekte insanın elinde.
Bir insanin ilk düşmanı kendi nefsidir bunuda unutmayalım ..

"Ey insan, ne tuhaf bir varlıksın sen. Zıtlıklar sende birleşmiş. Hayvan da melek de yerinde sabit ama sen bunları nefsinde cem etmiş,
ten hayvanıyla can meleğini bir araya getirmişsin. Bu yüzden hem göğe mensupsun hem yere. Bu ikili yapını bil ve ona göre dikkatli davran.
Ta ki tenin canına diş geçirmesin, kötülük iyiliğine baş eğdirmesin. Gökler dururken börtü böcek gibi toprağın altını vatan edinmeyesin"

Insan psikolojisi çok karmakarişık....Bakin Kardesim Kişide hangi meleke hakim ise; o melek, o kişinin o anda sahibi olur.
O kişi, o meleke ile o anda bütünleşmiş, ona tabi olmuştur, onun sözcüsüdür. İlerisinde ona yakınlığı ve bütünlüğü derecesinde onu temsil eden biri olur.

Melekler ve cinler, insanın içinde bulunduğu gibi sadece insan içinde değil, makro insan olan kainatın bütününde bulunur.
İnsanı istenen kıvama getirecek yol, İMAN ve bu yolda kendisini ISLAH çalışmalarıdır.

İnsan, insan olduğunu bilmelidir ve bu bilinçle hareket etmelidir. İnsan, başına buyruk değildir ve olamazda. Olur diyorsanız, buyurun oldurun da görelim.Buyurun, dilediğinizce, bir hayvan gibi, istediğiniz araziye dalında göreyim sizi!! Rastgele hareket eden, sorgudan ve sualden muaf bir varlık değildir.
Annen sorgular, baban sorgular, kardeşin sorgular, toplum sorgular, devlet sorgular, gerektiği zaman bir dostun sorgular ,vicdanin sorgular ve nihayet Allah sorgulayacaktır...

"Siz, insanlara iyiliği emrediyorken, kendinizi mi unutuyorsunuz ?"
Bakara suresi 44 ayet.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Namazlarımı son 1 aydır hergün düzenli olarak kılıyordum, 1 haftadır düzen bozuldu....Çok denedim hep böyle 1 ay 2 hafta düzenli kılıyorum sonra kopuyorum...

Ve en önemlisi kalbimi temiz hissetmiyorum iyi bir kul olabilmek için kalbimin temiz olması için dua ettim gözyaşı döktüm..B

Benim devamlı yani yaşadığım hayatımla sorunlarım var ve ben eskiden yeni bir hayata başlamaya sil baştan istiyordum..Ama yani artık razıyım son şu 5-6 aydır..Ama ben hiçbirşey yapamıyorum okuldan eve geliyorum..hiçbirşey yaptığım yok hiçbirşeye kafamı veriyorum kendimi hiçbirşeye veremiyorum.
Bana gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden allah razı olsun sizden..

Es-Selamü Aleyküm.
Ey Derdini Samimiyetle Açan Din Kardeşim,

Mesele kendini iyi veya kötü hissetmen değildir. Önemli olan Allahu Teala'ya doğru itikatle bağlı kalmaktır. Geçen gün yine İslamiforumlar.net'te bir konu daha doğrusu soru okudum. Kardeşimizin aklına kötü kötü düşünceler geliyormuş. Bu hallerinize takılmayın. Sizden daha beter vesvese ve hallerde olan ama Allahu Teala bilir Firdevs Cenneti'nde mertebeleri vardır.

Zaten Allahu Teala kullarının canlarını mallarını bu halleriyle satın almış. Önemli olan şudur: iman ve İTİKAT!!! Mesela senin sonun cennet veya cehennem hangisindesin Allahu Teala biliyor mu diye sorulduğunda EVET diyebilmelisin. O takdir etmiştir ne takdir ettiğini bilmediğimizden ümidi bırakma. Yeter ki Ehli Sünnetten ayrılma Allah seni kapısından çevirmeyecektir. Hüsnü zan üzere öyle devam et.Ama dua ile değişme payı her zaman vardır duayı terketme hüzne kapılma. Rad Suresi 39. Sure: "Allah dilediği mahv-ü isbat da eder ve ümmülkitab onun nezdindedir." (Elmalılı Meali (Orjinal)). Yani: Allah dilediğini imha eder, dilediğini de yerinde bırakır. Ana kitap O'nun katındadır.

Senin durumuna hüzün denir ve günahlar sevapları aştığı vakit yaşanan durumdur. Sen iman ve itikadinle doğru ol, bırak içinden geçen düşünce ve halleri...

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
İlave yapmak zorunda hissettim kendimi...

Burada yazdıklarım; içinizden geçen düşünce ve içende bulunduğunuz haller içindi, yoksa sadece iman ve itikat yeterlidir diye yanlış anlaşılmasın! Elbette ki iman ve itikad doğru ise muhakkak varacağımız yer cennettir ama ibadet önemsizdir demek tehlikeli olur! Bu söz namaz, oruç, zekatı vs. küçümsemeye girer. Allah korusun!!! Farzları küçümsemek imandan çıkarır, hatta Sevgili Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem'in sünnetini ve hadisini bile küçümsemek imanını çok büyük tehlikeye atar. n Resullullah’ın s.a.v. sünneti de vahiy hükmündedir çünkü kendisine vahiy indiren Allahu Teala Resualullah’ın s.a.v. ayetlere aykırı davranmasına imkan vermez.. Hiç ibadet etmesen ama itikadda sakatlık yoksa günahlarını (Allah affettiyse) cehenneme hiç girmeden cennete girebilirsin bu da bir gerçektir Ehli Sünnete göre kimin ne olacağını (Müminler için) kimse bilemez. Şu kişi kesinlikle cennetliktir diye yemin edemediğimiz gibi kesinlikle cehenneme girecek diye de yemin edemeyiz. Ehli Sünnete göre Allahu Teala’yı kendi beyanı dışında (ayet ve hadisler) cennete göndermeye zorlayıcı veya affını engelleyici hiçbir kuvvet yoktur! O izin vermese Peygamberler bile o kişiye şefaat edemez.

Yoksa ömrü boyunca kafir/müşrik olarak yaşamış ve son saatlerinde iman edip Mümin olarak ölmüş kişinin durumunu nasıl açıklayabilirdik???? İki rekat bile namaz yok, oruç yok, zekat yok…. Tek yaptığı şey ölümünden habersiz bir şekilde tevbe edip iman etmek!!! eceli gelmiş sıfır günahla ahirete gitmiş ama sevap yok. İşte En büyük nimet imandır diye bu yüzden söylerler!!! İman derken inandım demek değil! Nasıl buyrulduysa öyle iman etmek önemlidir. Örneğin: Öğretmeni tanıyorum. Tamam sen benim öğretmenimsin. Ama bana bu ödevi verdin ya ödev umrumda değil! Bana sıfır vermişsin benim için bu not geçerli değil dersek artık öğretmeni kabul etmiş sayılır mıyız?

Biz son zamanlarda iman edip Müslüman olarak ölenlerden daha dezavantajlıyız görünüyoruz!!! Yıllarca ibadet ve iyilik yaptık zannımızca... Sevaplarımız ondan daha fazladır ama hiç haset etmedik mi acaba. Resullullah s.a.v.: "aset ateş nasıl odunu yer yutarsa iyilikleri yer yutar mahveder" buyurmuştur! Acaba kaç kişinin gıybetini yaptık ve bu yüzden sevaplarımız onlara verilecek? Hatta gıybetten dolayı onlara verilecek sevabımız kalmadığı zaman onların günahları bize yükletilecek... O zaman şaşarız işte: ben adam öldürmedim kitabımda adam öldürdüğüm yazıyor!!!! Niye? Çünkü tebve edip pişman olan bir adamı ayıpladım onun gıybetini yaptım..... benim eşcinsellikle veya lezbiyenlikle filan yakından uzaktan alakam yok ama kitabımda bu günahlar yazıyor!!!! Niye? Çünkü bu işleri yapanları gıybet ettim. Kitaplarımızda aklımıza hayalimize gelmeyecek günahlar görmekten Allahu Teala korusun!!!! Bizim işlediğimiz günah ve haramlar başımıza bela olmasın derken uçuk kaçık günahlarla karşılaşırsak halimiz ne olur...

Ah şu hayatta gıybet ve kul hakkından uzak dursak ve elimizden geldiğince de samimi şekilde ibadet etsek en önemlisi Allahu Teala'nın kaderine teslim olup Ona doğru şekilde inansak sorunlarımız çoook azalacak! Bize ne onun ne yaptığından, yediğinden, dediğinden, aldığından, sattığından!!!
Çoğumuzun farkında olmadan yaptığı diğer hata ise kader yazıp çizmek!!!!! Şöyle olmasa böyle olmayacaktı, şuraya tutunmasam düşecektim filan.... Ah 1 dk önce çıksam otobüsü kaçırmayacaktım! Milletimiz maalesef çokça kader yazıyor, siliyor, ekliyor. Hadid Suresi 22. Ayette ne buyruluyor?: "Yeryüzüne ve sizin başınıza gelen herhangi bir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce Levh-i Mahfuz’da bulunmasın. Şüphesiz ki bu, Allah’a göre kolaydır."

Yok öyle birşey! Fazla zorlama, olmayacaksa olmayacaktır! Fazla endişelenme, olacaksa zaten mutlaka olacaktır. Sen elinden geleni yap! Zaten başına gelmeyecekse senden şaşacak, başına gelecekse mutlaka isabet edecek. Eğer yanlış olduğunu bilsek, Allahu Teala'yı hakkıyla tanımış olsak böyle hatalar yapmazdık, kasıtlı şekilde böyle konuşmazdık diye düşünüyorum..Allahu Teala cahilliklerimizden dolayı işlediğimiz hata ve günahlarımızı af ve mağfiret etsin inşaAllah. Her günah Allahu Teala'yı hakkıyla bilmemekten ötürü yani gafletten dolayı işlenir.

Bu dünya hayatı çok şeritlidir. Doğru tabela Ehli Sünnet'tir. Bu tabelayı takip et! isterse bunalmış olasın! Ehli Sünnet dışı yollar taşlı çukurludur. Zaten imanımızın nuru ne kadar ki? Gazı azalmış ocak gibi pır pır ediyor. Ehli Sünnet yolu dosdoğrudur pır pır eden imanla bile çok yol alabilirsin.

Sorunun cevabı bu yazılarımın içindedir umarım. Selamlar

ruyamruya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gerçekten ablacım ve abicim çok yardımcı oldunuz çok teşşekkür ederim Allah sizden razı olsun ... Yazılarınızla kendimi çok daha iyi hissettim..

Üst Alt