Hayal kırıklığına uğradım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Değerli Gönül Dostum konudan sorudan iyice uzaklaştik ve konu dağıttildi..ha sahi Soru ne idi ne oldu...?saskn..
konuyu dağıtmak ve özünden uzaklaşmak kafa karışıklığına sebep olur..
:tüüh:,
İnsanlara akıl ,irade,idrak seviyelerine, durumlarına göre hitap edelim..
Selamu aleyküm cümleten hayırlı günler.
Evet adminim konu baya dağılmış, şimdi benbu karşılıklı yazışmaları bölüp başkabir bölüme taşırsam olmaz, konuyu kilitlesem diğer kardeşlerimiz yazamıyacak en iyisimi karşılıklı yazışmalara(tartışmalara) son verip yeni paylaşılan dertlere ortak olalım kardeşlerimize yardımcı olup teselli verelim.
Not: Özkan kardeşim kusura bakma benim senin kadar derin dini bilgim yok, sizde değerli bilgilerinizi diğer bölümlerde konu açarak paylaşırsanız daha makbule geçer.
He budemek değildirki hiçbir derde ortak olmayın, tam tersi kardeşlerimize de yardımcı olun ama böyle uzatarak değil.
Bu not hepimiz için geçerlidir. SEVGİ ve SAYGILARIMLAacilangul1

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Not:Özkan kardeşim kusura bakma benim senin kadar derin dini bilgim yok, sizde değerli bilgilerinizi diğer bölümlerde konu açarak paylaşırsanız daha makbule geçer.
He budemek değildirki hiçbir derde ortak olmayın, tam tersi kardeşlerimize de yardımcı olun ama böyle uzatarak değil.
Bu not hepimiz için geçerlidir. SEVGİ ve SAYGILARIMLAacilangul1

Aleyküm Selam. Estağfirullah derin bilgim filan yok. Birkaç hadis bilmekle hele ki amelleri eksik olan birisi olarak bana susmak düşer aslında.

Sizler gibi amel bakımından istikrarlı kişiler elbette daha yüksek konulara değiniyor, din kardeşlerimize teselli veriyorsunuz.

Ben ise birinci merdivenden düşmemeye çalışan biriyim. Sizin gibi içki içmeyin gibi tavsiyelerde bulunacak derecede değilim.

Farkındaysanız konunun aslı içki içmek olduğu halde, içki haramdır, içenler şöyledir, içki içenlerden uzak durun gibi tavsiyede bulunamadım. Ancak içki içen, pişman olup tövbe eden biri varsa, o günahı hiç işlememiştir diyebiliyorum, elimden bu geliyor.
Amacım evvela iyi niyetli karşelerime Allah'ın affedici olduğunu anlatmaktır. Sonsuz cehennemde ebedi kalmak yerine en azından bir merdiven yukarı çıksın da imanını kurtarsın diye gayret ediyorum.
Elhamdülillah içki içmiyorum ama derecek yüksek değil, amel noktasında insanlara içki içmeyin demek yerine içki içen biri tövbe etse o günahı hiç işlememiş gibidir şeklinde geniş daire çizip doğru yolu görmesine vesile olmaya çalışıyorum. Ancak iman ve itikat konusunda ilmim kadarıyla insanları uyarıyorum. Sizin "Peygamber(s.a.v) efendimiz bunu nezaman demiş veya nezaman kızmış
Sen böyle birşeye inanıyormusun?
" sözünüzde biraz tehlike sezdim.

O zaman yaşasan, birileri Peygamberimizden s.a.v. duyup, size gelip bunu aktarsalar; "Sen böyle birşeye inanıyormusun" der miydiniz yine? Sizin şahsınıza değildi yazdıklarım. Bana yönelttiğiniz soruyaydı. Durduk yere şahsınıza yazmadım yani.

Selamet içinde kalın.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Aleyküm Selam. Estağfirullah derin bilgim filan yok. Birkaç hadis bilmekle hele ki amelleri eksik olan birisi olarak bana susmak düşer aslında. brrvo

Sizler gibi amel bakımından istikrarlı kişiler elbette daha yüksek konulara değiniyor, din kardeşlerimize teselli veriyorsunuz. >BUNA HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN.<

Ben ise birinci merdivenden düşmemeye çalışan biriyim. Sizin gibi içki içmeyin gibi tavsiyelerde bulunacak derecede değilim. >BEN KİMSEYE İÇKİ İÇME, ŞUNU YAPMA, BUNU YAPMA DEMEM İÇEN KENDİNE İÇER, ÇÜNKÜ HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR, BİZDE BACAKLARINDAN ASILMASINLAR DİYE BAZI ÖNERİLERDE BULUNUR TESELLİ VERİP YOL GÖSTERİRİZ.<

Farkındaysanız konunun aslı içki içmek olduğu halde, içki haramdır, içenler şöyledir, içki içenlerden uzak durun gibi tavsiyede bulunamadım. Ancak içki içen, pişman olup tövbe eden biri varsa, o günahı hiç işlememiştir diyebiliyorum, elimden bu geliyor.
Amacım evvela iyi niyetli karşelerime Allah'ın affedici olduğunu anlatmaktır. Sonsuz cehennemde ebedi kalmak yerine en azından bir merdiven yukarı çıksın da imanını kurtarsın diye gayret ediyorum.
Elhamdülillah içki içmiyorum ama derecek yüksek değil, amel noktasında insanlara içki içmeyin demek yerine içki içen biri tövbe etse o günahı hiç işlememiş gibidir şeklinde geniş daire çizip doğru yolu görmesine vesile olmaya çalışıyorum. Ancak iman ve itikat konusunda ilmim kadarıyla insanları uyarıyorum. Sizin "Peygamber(s.a.v) efendimiz bunu nezaman demiş veya nezaman kızmış
Sen böyle birşeye inanıyormusun?
" sözünüzde biraz tehlike sezdim. >PARDON YANLIŞ YAZMIŞIM, SEN BU KENDİ YAZDIKLARINA İNANIYORMUSUN? DİYECEKTİM.<

O zaman yaşasan, birileri Peygamberimizden s.a.v. duyup, size gelip bunu aktarsalar; "Sen böyle birşeye inanıyormusun" der miydiniz yine? Sizin şahsınıza değildi yazdıklarım. Bana yönelttiğiniz soruyaydı. Durduk yere şahsınıza yazmadım yani. >O ZAMANLARDA YAŞAYAN BİRİLERİ BU SÖZLERİ EFENDİMİZDEN DUYUP, GELİPTE BANA ANLATSALARDI TABİKİ İNANIRDIM DA PEKİ BUNU SİZE KİM ANLATTI.
BAKIN SİZİN YAZDIĞINIZ YAZI VE GERÇEĞİ (Mazeretsiz olarak evde namaz kılan erkeklerin, evlerini başlarına yıkasım geliyor” mealinde Hadis-i Şerifler olduğu rivayet ediliyor. (Bkz.: Riyazüssalihîn, Rumuz-u Hadis v.s.)
NE DİYOR? MEALİNDE HADİS-İ ŞERİFLER OLDUĞU RİVAYET EDİLİYOR<

Selamet içinde kalın.
Güzel kardeşim, yazdıkların ama şahsıma, ama sorduğum soruya idi, bu birşey ifade etmez neticede cevap verdin eyvallah, ama sen şu rivayet in ne demek olduğunu istersen bi araştır, ben söylenti olarak biliyorum, söylenti de, dilden dile dolaşarak çoğalır, mesela sen bir arkadaşına benim hakkımda birşey söylüyorsun oda söylediğin kelimeye birkaç kelime daha ekleyip gelip bana aktarıyor.
AKTARMA, BİR SÖZÜ KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARMA. BİR KONUDA ÇIKARTILAN SÖYLENTİ. İSLÂM HUKUKUNUN TEMEL KAYNAKLARINDAN HADİSLERİN RÂVİLERİNCE KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARILMASI VE NİHÂYET HADİS KİTAPLARINDA DERLENENE KADAR GELMESİ. Bilmem anlatabilebildimmixxzzl..

UZUN LAFIN KISASI; SİTEMİZİN DERT ORTAĞI GÖNÜL SIZIM HOCAMIZDIR, BİZLER SE GÖNÜL SIZIM HOCAMIZIN YORUMUNDAN SONRA AKLIMIZIN ERDİĞİ KADAR BİRŞEYLER YAZMAYA ÇALIŞIRIZ...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selamünaleyküm, değerli kardeşlerim bu şekilde tartışmanın hiç kimseye faydası yok! Biz de zamanında çok tartışmalara girdik bu forumda. Gördük ki bu tartışmalar ne bize ne de başkasına fayda vermedi. Bu tür mesajları kimse okumaz, ilgi göstermez. Emeklerinize ve harcanan zamana yazık. Her zaman söylediğim gibi insanlar yüz yüze bile tartışırken anlaşma sağlanamıyor. Böyle yazarak bir sonuca varacağınızı mı sanıyorsunuz? Günümüzde bir sürü ilahıyatçı var, ekranlardan izliyorsunuz. Hangisi bir biriyle anlaşmış? Birinin ak dediğine öteki kara diyor. Biri hadis düşmanı, öteki kafasına göre yorum yapıyor. Diğeri mezhep yok diyor, bir başkası var diyor. Birisi çıkmış islamı sosyalizme sokmaya çalışıyor. Bir başkası tervih vardır diyor, öteki çıkıp bidattır bu yoktur diyor. En doğrusunu Allah c.c bilir. Bu nedenle fazla uzatmadan bu konuyu kapatıyoruz. Lütfen bu başlığa artık mesaj göndermeyelim! Zaten konu amacından fazlasıyla sapmış durumda. Hem kendimize hem başkasına faydalı paylaşımlarda buluşalım inşAllah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt