Haşhaşlı Kurabiye

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351


Malzemeler:

125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı sıvıyağ (fındıkyağı kullandım)
1 adet yumurta sarısı
1 çorba/yemek kaşığı sirke
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı (silme) acı pul biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1,5-2 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un (yaklaşık)
1 çorba kaşığı haşhaş

Hazırlanışı: Bir kasede önce sıvı malzemeler (iyice yumuşamış tereyağı, sıvıyağ, yumurta sarısı, sirke ve su karıştırılır. Üzerine şeker, tuz ve baharatlar eklenir, karıştırılır, kabartma tozu ve azar azar un eklenerek yoğrulur. 15-20 dk. buzdolabında dinlendirilir. Hamura şekil verilir, tepsiye dizilir, üzerlerine süt-sıvıyağ karışımı sürülür. 180 derecede pişirilir.

Hamura isterseniz kalıpla şekil verebilir ya da rulo şeklinde yuvarlayıp dilimleyebilirsiniz.

Şekil vermek istenirse; Hamur 2-3 parça halinde tezgaha hafif un serpilerek 1/2 cm kalınlığında açılır, kalıplarla şekil verilir. Kalıplarla şekil verince yaklaşık 1 tepsi çıkıyor.

Not: Eğer kurabiyelerin üzerine kalan yumurta akını sürerseniz şekilli olanlardaki gibi bir görüntü oluyor, kurabiyelerin üzerine birşey sürmeseniz de olur. Dilerseniz yumurtanın akını hamura ekleyebilirsiniz
 
Üst Alt