Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25

1zela86.jpg

Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor.
İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:

Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun.
Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik.
Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi.
Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye.
Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun.
Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil,
Karaciğer: Fesleğen, soğan.
Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran.
Mantar: Tarhun, kekik.
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik.
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç.
Sebzeler: Kekik.
Soğan: Fesleğen, kekik.
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı.
Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun.
Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik.
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak.
Yumurta: Kekik, tarhun.
Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye
 
Üst Alt