Sevgi Varsa, Taşıdığın Yükün Ağırlığı Vız Gelir derler ama inanin öyle değil bazen insan kendine bile Ağırdır..
dostlarınıza, dostluğunuz ,sevginiz ,zatıniz Yük,Ağırlık olmasin!!Varlığınız ile stress yaratmayin!! Hafif insan mısınız? Eğer değilseniz...o zaman hafif insan olmaya çalışın..
Hafif insan,üzerinde yük olmaz, kapris yapmaz, arayınca suratıni asmaz!Muhabbetlidir!! işin düştü de arıyorsun demez. aklına gelince bir ferahlama hissedersin ve ararsın.
oradadır ve 5 sene önce bıraktığın yerden devam edersin anlatmaya, sabırla dinler seni bir 5 sene daha aramayacağını bildiği halde içtenlikle güler anlattıklarına, güldürür
hikayeleri ile seni de, akıllıca tavsiyeler verir ve yarın yine görüşecekmişsiniz gibi kapatır telefonu...
Hafif insan mısınız? Eğer değilseniz...o zaman hafif olmaya çalışın.
Hafif insan olabilmek kolaydir aslında. Hafif yaşayabilmek, tıpkı hafif yemek yiyerek vücudunuzu rahatlatmanız gibidir.
Başkalarının canını sıkmamak hafif olmaktır.
Çok meraklı olmayıp, herşeye burnunuzu sokmamak, karşınızdakini yormamak hafif insan olabilmektir. Bırakın ruhunuz da hafiflesin, vücudunuz da. Hatta hayatınız bile hafiflesin.
Bırakın didişmeleri, bırakın çekememezlikleri, kıskançlıkları.Kim kimi alt edecek diye düşünmek yerine...nasıl birlikte yükselirizi aramaya çalışmak daha iyi olmaz mı?
Bir başka insanın yüzüne kondurduğunuz gülümsemenin, başka bir insana da bulaşacağını unutmayın. Mutluluk bulaşıcıdır.
Her yerde sıfatlarınız ile üstünlük taslamak yerine hafifliğiniz ile karşınızdaki insanların hayatlarını kolaylaştırmayı deneyin.
Sevdiğiniz insanı kıskançlıklarınız ve asabiyetiniz ile boğmak yerine, onu anlamaya çalışmanın hafifliğini tattırın hem kendinize, hem de ona.
hafif olmaktan kastım...kolaylaştırıcı olun...kimseye yük olmayın.Hareketlerinizle de, tavırlarınızla da ve hayatınızla da kolaylaştırıcı olun.
Sevgi ile severek, sevilerek hayatınizi kolaylaştırin..
Ağır insan mi olmak istiyorsunuz Buyrun O zaman hayatınızı tüm ağırlığı ile yaşayın...hem kendiniz çekin bu ağırlığı, hem de hayatınızdakilere çektirin.
Tıpkı ağır ve yağlı yemekleriniz ile vücudunuza çektirdiğiniz gibi çektirin. Kısacık hayatlarımızı hem kendimize hem de sevdiklerimize daha da zorlaştırın!
ağırlıklar, nefes bile alamaz duruma geliriz o zaman. Halbuki tüy gibi hafif, kuş gibi latif olabilmeli insanın yüreği,ve kendisi ağırlıksız ve pak…
Kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin. Uyuşun, ihtilafa düşmeyin. İnsanlara yumuşak davranın, şiddet göstermeyin.”.
amaa ben Ağır bir insanim..Nerede bir yetim ve Ağırlık görsem Ucundan Alırım...Yerin ve Sevdiklerimizin,çektiği kadar ağırız işte.
bu Ağırlığim bile bazen kendime Ağır geliyorum.....