Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Hadisler uydurma mi dir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mucahid1" data-source="post: 82855" data-attributes="member: 7447"><p>Hadislere inaniyorsun demekte hata. Cogu hadislerin uydurma oldugunu herkez zaten biliyor. Ben suan aslinda bi arayis icerisindeyim. Cunku bir yandan butun hadislerin tamami uydurma mi acaba diye dusunmuyorum degil. Ki bunu dusundugun an bazi problemler ile karsilasiyorsun. Cunku kuranda ki islam , bizim hadis kitaplarina gore uyguladigimiz islam ile alakasi yok.</p><p></p><p>Yani kisacasi , eger ki milletimiz , kuranda ki dini uygulamak isterse , namazdan tut , oruca kadar cok buyuk ve radikal degisimler gerceklesmesi gerecektir. Yani kuranda mesela alevi veya sunni diye birsey yok. Yani butun muslumanlar kuran catisi altinda birlessin diyor mesela kuran. Yani kuranda ki islam , mezheplere bir yer vermiyor. Hatda Allah mezhebi olanlara cok sert sekilde cevap verdigide acik bi sekilde kuranda bellidir. </p><p></p><p>Bu forumda ki , kuran bilgi sahibi olanlardan cevap bekiyorum. Size gore hadislerin tamami uydurmamidir , yoksa degilmidir. Eger degilse , bunu nasil kanitlayabiliriz. Yani kuran ile celisen bir hadis , dogru olabilir diyemeyiz dogal olarak. Yani demek istedigim sey bu , mesela ben sahih hadis buhari kitabinida incelemis olan birisiyim. Yani Buharinin yazdigi hadis kitabinda bile celiskili hadisler var. Yani buna mesela sahih deniliyor. Simdi bu konu tartismaya acilmasi gerekiyor. Milletin kafasi bu konuda karismis durumdadir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mucahid1, post: 82855, member: 7447"] Hadislere inaniyorsun demekte hata. Cogu hadislerin uydurma oldugunu herkez zaten biliyor. Ben suan aslinda bi arayis icerisindeyim. Cunku bir yandan butun hadislerin tamami uydurma mi acaba diye dusunmuyorum degil. Ki bunu dusundugun an bazi problemler ile karsilasiyorsun. Cunku kuranda ki islam , bizim hadis kitaplarina gore uyguladigimiz islam ile alakasi yok. Yani kisacasi , eger ki milletimiz , kuranda ki dini uygulamak isterse , namazdan tut , oruca kadar cok buyuk ve radikal degisimler gerceklesmesi gerecektir. Yani kuranda mesela alevi veya sunni diye birsey yok. Yani butun muslumanlar kuran catisi altinda birlessin diyor mesela kuran. Yani kuranda ki islam , mezheplere bir yer vermiyor. Hatda Allah mezhebi olanlara cok sert sekilde cevap verdigide acik bi sekilde kuranda bellidir. Bu forumda ki , kuran bilgi sahibi olanlardan cevap bekiyorum. Size gore hadislerin tamami uydurmamidir , yoksa degilmidir. Eger degilse , bunu nasil kanitlayabiliriz. Yani kuran ile celisen bir hadis , dogru olabilir diyemeyiz dogal olarak. Yani demek istedigim sey bu , mesela ben sahih hadis buhari kitabinida incelemis olan birisiyim. Yani Buharinin yazdigi hadis kitabinda bile celiskili hadisler var. Yani buna mesela sahih deniliyor. Simdi bu konu tartismaya acilmasi gerekiyor. Milletin kafasi bu konuda karismis durumdadir. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Hadisler uydurma mi dir?
Alt