Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Hadis-i Şerifleri İnkârda: Dört Aşamalı İnkâr Metodu ve Varılan Sonuç
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="omer_ömer" data-source="post: 111059" data-attributes="member: 15295"><p>Aynen doğru.. Hz. Allah, nedenini, niçinini size ya da bana sormayacak. Siz, size nakil olanı doğru anlıyor musunuz ki.?. Ne sahabe, ne de Hz. Resulullah kadar anlamanızı istemiyorum. Yalnızca kendiniz gibi, kendiniz kadar anlamanız yeterli olacaktır. </p><p></p><p>''İSA a.s yeryüzüne tekraren gönderilmeyecek''..! </p><p></p><p>Bu inanış Hıristiyan aleminin inanışıdır. Buna iman eden Muhammedi, Hz. Allah'a noksan sıfat isnat etmiş olur. Çünkü tekrar dünyaya gönderilme hadisesi şayet gerçek olsa idi, Hz. Allah bunu Kuran 'da açıkça bildirmiş olurdu ve böyle bir ayet mevcut değil..</p><p></p><p>İşte şimdi açık ettiniz. Bu durumda size denmez mi.? Madem öyle İsa a.s 'ın yeryüzüne döneceğine ait Kuran 'dan bir tek ayet belirtin..! Bir tek ayet paylaşın..</p><p></p><p></p><p>İsa. a.s 'ın yeryüzüne tekrar ineceğini ifade eden hadis, uydurma hadistir. Hıristiyan aleminin inancına nasıl sahip çıktığınızın farkında değil misiniz.? Hele ki Peygamber efendimize bunu maletmek gafların en büyüğü olsa gerek..! </p><p></p><p>Kuran ehli olduğunuzu varsayarak soruyorum. İncil 'e iman ediyor musunuz.? Şu an, İncil 'in hükmü geçerli midir.? İncil 'in indirildiği peygamberi Hz. İsa a.s 'ın peygamberliği devem ediyor mu.? Hıristiyan alemine göre geçerli olan peygamber, geçerli olan İncil sizce de geçerli mi.? </p><p></p><p>Hangi İslam alimi bunun altına imzasını atıyor.? Birileri kabul etti diye (sizin gibi) bütün insanlığı da bu günaha sürüklemeye nasıl cüret ediyorsunuz.? Ne Allah 'ın ilim ve iradesine uygun, ne de adaletine.. Şayet adaleti ile hükmetmeyen bir Allah inancına sahipseniz, tartışmam. Böyle bir durumda günahkar kullar, Allah 'ın adaletinden davacı olmazlar mı.? </p><p></p><p>''Ya Rabbi, neden İsa .a.s 'a ikinci bir fırsat verdin de bize vermedin. Bize de vermiş olsa idin, biz de günahlardan arınmış olarak sana dönerdik'' demezler mi.? İmanınızı bir sorgulayın derim. Şu an dünyada olsa hanginiz inanır.? Mezarcı diye birisi çıktı kimseyi inandıramadı. Ama belki de sizi inandırabilecek kabiliyette birisi çıkar gelir ve inanırsınız, belli mi olur..!</p><p></p><p></p><p>Kuran'a aykırı bu kadar uydurma bilgiyi nerden topladınız.? Bunca satırlar dolusu, ''<strong>KULCA</strong>'' ifadeler kullanacağınıza, ''<strong>ALLAH KELAMI</strong>'' bir tek ayet paylaşmanız yeterli olurdu. Ama maalesef öyle bir ayet söz konusu değil. Çünkü İsa a.s tekraren dünyaya gönderilmeyecek..! </p><p></p><p>Yukarıda kullanmış olduğunuz ifadelerin yersiz ve uydurma olduğunu şu ayet açıkça ortaya koyuyor;</p><p></p><p>Sana da kendinden önceki Kitabı doğrulayıcı ve onu kollayıp koruyucu olarak Kitabı gerçekle indirdik. Artık onların aralarında Allah'ın indirdiğiyle hükmet ve sana gelen gerçekten ayrılıp onların keyiflerine uyma! <strong>Sizden<span style="color: rgb(226, 80, 65)"> her biriniz</span> için <span style="color: rgb(226, 80, 65)">bir şeriat</span> ve bir <span style="color: rgb(226, 80, 65)">yol</span> belirledik. <span style="color: rgb(226, 80, 65)">Allah isteseydi</span>, hepinizi <span style="color: rgb(226, 80, 65)">bir tek ümmet yapard</span>ı, fakat size verdiği nimetler içinde <span style="color: rgb(226, 80, 65)">sizi sınamak istedi</span></strong>. Öyleyse hayır işlerine koşun, hepinizin dönüşü Allah'adır. <strong>O size ayrılığa düştüğünüz şeyleri haber verecektir</strong>. (<strong>Maide suresi 48</strong>)</p><p></p><p>Yetmez mi..? </p><p></p><p>Vefat ettirdi ve iş bitirildi.. Tekrar dünyaya gönderilmeyecek..</p><p></p><p>Bu ayet, mizan kurulduğunda, kıyamette Hz. İsa a.s 'ın muhatap olacağı sorudur. </p><p></p><p>Ve yine <strong>Allah demişti ki</strong>: "Ey Meryem oğlu Îsa, sen mi insanlara ''Beni ve annemi, Allah'tan başka iki tanrı edinin'' dedin.? Haşa, dedi, Sen yücesin, benim için gerçek olmayan bir şeyi söylemek benim haddime değildir! <strong><span style="color: rgb(226, 80, 65)">Eğer demiş olsaydım, sen bunu bilirdin</span></strong>, sen benim nefsimde olanı bilirsin, ben senin nefsinde olanı bilmem, çünkü gizlileri bilen yalnız sensin, sen!" (<strong>Maide suresi 116</strong>)</p><p></p><p><strong>Ben onlara</strong>: Benim ve sizin Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin, diye senin bana emretmiş olduğundan başka bir şey söylemedim. <strong>Ben onların içinde olduğum sürece onları kolladım, fakat <span style="color: rgb(226, 80, 65)">sen beni vefat ettirince </span>onları gözetleyen Sen oldun</strong>. Sen her şeyi görensin. (<strong>Maide suresi 117</strong>)</p><p></p><p>Hz. Allah, İsa a.s 'ın, kıyamette, terazi kurulduğunda, kitaplar açıldığında bu soruya muhatap kalacağını bildiriyor. Sen beni vefat ettirince onları gözetleyen sen oldun ifadesi yetmiyor mu.?</p><p></p><p><strong>Zuhruf suresi 61</strong></p><p><strong><span style="color: rgb(226, 80, 65)"><span style="font-size: 26px">O</span></span>, kıyametin kopacağını gösterir bir ilimdir. <span style="color: rgb(44, 130, 201)">O saatin geleceğinden hiç şüphe etmeyin</span>, <span style="color: rgb(226, 80, 65)">bana uyun, doğru yol budur</span></strong><span style="color: rgb(226, 80, 65)">.</span></p><p></p><p>Bu ayetin muhatabı, Peygamberimiz s.t.a.v efendimizdir. İşaret edilen ise Hz. Kuran 'dır.. ''<strong>Bana uyun doğru yol budur</strong>'' ne demek.? Bir de sıkılmadan İsa a.s 'ın ismini Kuran yerine koyarak aldatmaya yönelik ifadeler kullanıyorsunuz, yazık.</p><p></p><p></p><p><strong>Zuhruf suresi 57</strong></p><p>Meryem oğlu, bir misal olarak anlatılınca hemen kavmin, ondan ötürü yaygarayı bastılar:</p><p></p><p><strong>Zuhruf suresi 58</strong></p><p>Meryem oğlu, bir misal olarak anlatılınca hemen kavmin, ondan ötürü yaygarayı bastılar:</p><p></p><p><strong>Zuhruf suresi 5</strong>9</p><p>O, sadece kendisine nimet verdiğimiz ve İsrail oğullarına örnek kıldığımız bir kuldur.</p><p></p><p><strong>Zuhruf suresi 60</strong></p><p>Eğer dileseydik, sizden şu dünyada yerinize geçen melekler yapardık.</p><p></p><p><strong>Zuhruf suresi 61</strong></p><p><strong>O, kıyametin kopacağını gösterir bir ilimdir. <span style="color: rgb(44, 130, 201)">O saatin geleceğinden hiç şüphe etmeyin</span>, <span style="color: rgb(226, 80, 65)">bana uyun, doğru yol budur</span></strong><span style="color: rgb(226, 80, 65)">.</span></p><p></p><p>Şimdi soruyorum..! Örnek olarak sunduğunuz ayetlerde, İsa a.s 'ın yeryüzüne tekrar gönderileceği hangi ayette bildirilmiş.?</p><p></p><p>Tekrar soruyorum..! Bu paylaşmış olduğunuz ayetler ''<strong>KURAN</strong>'' dan değil mi.? Peki bu ayetlerin muhatabı kim.? </p><p></p><p>Peki, muhatap neye ve kime çağırıyor, neye davet ediyor.? Hiç mi Allah 'tan korkmuyorsunuz da Hıristiyan aleminin inancını, Muhammedi insanlara yaftalamaya, yamamaya çabalıyorsunuz.? </p><p></p><p>Allah ıslah etsin. Allah adına yalan yanlış şeyler uyduruyorsunuz. Daha zalimini mi arayalım.?</p><p></p><p>Yalan, yanlış bir kamyon dolusu kulca kelam.. Ayet gösterin, ayet numarası verin. Birilerinin, siz dahil anladığı, ifadelendirdiği gibi değil, Allah Kelamı bir tek ayet gösterin.. Manalandırılmamış, kulca kelama yer verilmemiş..</p><p></p><p></p><p>Vay anasına sayın seyirciler.. Bütün kapıları kapattığınızı <strong>zann</strong>ediyorsunuz. Arkadaşım..! Ayet, Ayet, Ayet.. Sizin yahut birilerinin ayetlerden anladığı değil. </p><p></p><p>İsa a.s peygamberlik verildiğinde, Zebur, Tevrat ve kendisine indirilen İncil 'in muhatabı idi.. Kuran kendisinden sonra yaklaşık 620 sene sonra indirildi ve İsa a.s Kuran ile hükmetmedi, İncil ile hükmetti. Yani iddia ediyorsun ya, kitaptan kasıt Zebur olamaz Kuran diye..! Kuran hiç olamaz. Kuran öğretilmiş olsa idi, İncil 'e ne gerek var. Sınıf atlar direk Kuran 'dan bahsederdi..! İnsanları kandırmayın, insanların akılları ile dalga geçmeyin. </p><p></p><p>Allah Kelamı 'nı ortaya koyun ve bırakın. Yorum getirmeyin. Kul anladığını yaşar, anladığını yaşamakla mükelleftir. Senin veya sizin kafa karıştırmaktan başka hiç bir ilmi tutanağı olmayan bu paylaşımlarınız, ümmeti Muhammedin yalan, yanlış şeylere inanmasına sebebiyet verir ve Allah indinde bundan sizler de hakettiğinizi alırsınız merak buyurmayın..</p><p></p><p></p><p><strong>Nisa suresi 155</strong></p><p>Sözlerini bozmalarından, Allah'ın ayetlerini inkar etmelerinden, haksız yere peygamberleri öldürmelerinden ve "Kalplerimiz kılıflı" demelerinden ötürü. Hayır, fakat inkarlarından ötürü Allah o kalplerin üzerini mühürlemiştir. Artık pek az inanırlar.</p><p></p><p><strong>Nisa suresi156</strong></p><p>Küfürlerinden ve Meryem'e büyük bir iftira atmalarından.</p><p></p><p><strong>Nisa suresi 157</strong></p><p>Biz Allah'ın elçisi, Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük! demelerinden ötürü. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar; fakat kendilerine, benzer gösterildi. Onun hakkında ayrılığa düşenler, ondan yana tam bir kuşku içindedirler. O hususta kesin bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu yakinen öldürmediler.</p><p></p><p><strong>Nisa suresi 158</strong></p><p>Hayır, Allah onu kendisine yükseltti. Allah daima üstündür, hüküm ve hikmet sahibidir.</p><p></p><p><strong>Nisa suresi 159</strong></p><p>Andolsun, Kitap ehlinden hiç kimse yoktur ki, ölümünden önce ona inanacak olmasın. Kıyamet günü de O, onların aleyhine şahit olacaktır.</p><p></p><p>Özellikle <strong>Nisa suresi 159</strong>. ayeti, menfaat ve çıkarına uygunmuş gibi gösteriyorsunuz.</p><p></p><p>Şimdi yine soruyorum; Şahsınız ehli kitaptan sayılmıyor musunuz.? Peki imanın şartı olan amentüde, bütün peygamberlere imanınız var mı, yok mu.? Bunun yanı sıra bütün kitaplara, suhuflar dahil, iman ediyor musunuz.? Etmiyor musunuz.? </p><p></p><p>Varsayalım iman ettiniz..! Peki, <strong>''Andolsun, Kitap ehlinden hiç kimse yoktur ki, ölümünden önce ona inanacak olmasın'' ..! </strong>Hitabının muhatabı kim.?</p><p></p><p>Bütün kitap ehli olanlar, biz, <strong>Siz </strong>değil miyiz.? Arkadaşım, Kuran ayetlerinden bahsederken, ne tırnak içi, ne parantez içi yazılara itibar etmeyin ve bunları Allah Kelamı yerine koymayın. Bulanıklığa sebebiyet veriyorsunuz. Allah Kelamı 'nı yalın olarak sunmak mecburiyetin var. Kul, itibar ettiğinde bilecek ki Allah Kelamına inandım, Rabbim böyle buyuruyor..</p><p></p><p></p><p>Ayet dururken neyin hadisi.? Kendinize alan açmak adına yanlış şeyler uyduruyorsunuz. O kadar teferruata gerek yok bir tek ayet her şeyi kökünden halleder.. Var mı ..?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="omer_ömer, post: 111059, member: 15295"] Aynen doğru.. Hz. Allah, nedenini, niçinini size ya da bana sormayacak. Siz, size nakil olanı doğru anlıyor musunuz ki.?. Ne sahabe, ne de Hz. Resulullah kadar anlamanızı istemiyorum. Yalnızca kendiniz gibi, kendiniz kadar anlamanız yeterli olacaktır. ''İSA a.s yeryüzüne tekraren gönderilmeyecek''..! Bu inanış Hıristiyan aleminin inanışıdır. Buna iman eden Muhammedi, Hz. Allah'a noksan sıfat isnat etmiş olur. Çünkü tekrar dünyaya gönderilme hadisesi şayet gerçek olsa idi, Hz. Allah bunu Kuran 'da açıkça bildirmiş olurdu ve böyle bir ayet mevcut değil.. İşte şimdi açık ettiniz. Bu durumda size denmez mi.? Madem öyle İsa a.s 'ın yeryüzüne döneceğine ait Kuran 'dan bir tek ayet belirtin..! Bir tek ayet paylaşın.. İsa. a.s 'ın yeryüzüne tekrar ineceğini ifade eden hadis, uydurma hadistir. Hıristiyan aleminin inancına nasıl sahip çıktığınızın farkında değil misiniz.? Hele ki Peygamber efendimize bunu maletmek gafların en büyüğü olsa gerek..! Kuran ehli olduğunuzu varsayarak soruyorum. İncil 'e iman ediyor musunuz.? Şu an, İncil 'in hükmü geçerli midir.? İncil 'in indirildiği peygamberi Hz. İsa a.s 'ın peygamberliği devem ediyor mu.? Hıristiyan alemine göre geçerli olan peygamber, geçerli olan İncil sizce de geçerli mi.? Hangi İslam alimi bunun altına imzasını atıyor.? Birileri kabul etti diye (sizin gibi) bütün insanlığı da bu günaha sürüklemeye nasıl cüret ediyorsunuz.? Ne Allah 'ın ilim ve iradesine uygun, ne de adaletine.. Şayet adaleti ile hükmetmeyen bir Allah inancına sahipseniz, tartışmam. Böyle bir durumda günahkar kullar, Allah 'ın adaletinden davacı olmazlar mı.? ''Ya Rabbi, neden İsa .a.s 'a ikinci bir fırsat verdin de bize vermedin. Bize de vermiş olsa idin, biz de günahlardan arınmış olarak sana dönerdik'' demezler mi.? İmanınızı bir sorgulayın derim. Şu an dünyada olsa hanginiz inanır.? Mezarcı diye birisi çıktı kimseyi inandıramadı. Ama belki de sizi inandırabilecek kabiliyette birisi çıkar gelir ve inanırsınız, belli mi olur..! Kuran'a aykırı bu kadar uydurma bilgiyi nerden topladınız.? Bunca satırlar dolusu, ''[B]KULCA[/B]'' ifadeler kullanacağınıza, ''[B]ALLAH KELAMI[/B]'' bir tek ayet paylaşmanız yeterli olurdu. Ama maalesef öyle bir ayet söz konusu değil. Çünkü İsa a.s tekraren dünyaya gönderilmeyecek..! Yukarıda kullanmış olduğunuz ifadelerin yersiz ve uydurma olduğunu şu ayet açıkça ortaya koyuyor; Sana da kendinden önceki Kitabı doğrulayıcı ve onu kollayıp koruyucu olarak Kitabı gerçekle indirdik. Artık onların aralarında Allah'ın indirdiğiyle hükmet ve sana gelen gerçekten ayrılıp onların keyiflerine uyma! [B]Sizden[COLOR=rgb(226, 80, 65)] her biriniz[/COLOR] için [COLOR=rgb(226, 80, 65)]bir şeriat[/COLOR] ve bir [COLOR=rgb(226, 80, 65)]yol[/COLOR] belirledik. [COLOR=rgb(226, 80, 65)]Allah isteseydi[/COLOR], hepinizi [COLOR=rgb(226, 80, 65)]bir tek ümmet yapard[/COLOR]ı, fakat size verdiği nimetler içinde [COLOR=rgb(226, 80, 65)]sizi sınamak istedi[/COLOR][/B]. Öyleyse hayır işlerine koşun, hepinizin dönüşü Allah'adır. [B]O size ayrılığa düştüğünüz şeyleri haber verecektir[/B]. ([B]Maide suresi 48[/B]) Yetmez mi..? Vefat ettirdi ve iş bitirildi.. Tekrar dünyaya gönderilmeyecek.. Bu ayet, mizan kurulduğunda, kıyamette Hz. İsa a.s 'ın muhatap olacağı sorudur. Ve yine [B]Allah demişti ki[/B]: "Ey Meryem oğlu Îsa, sen mi insanlara ''Beni ve annemi, Allah'tan başka iki tanrı edinin'' dedin.? Haşa, dedi, Sen yücesin, benim için gerçek olmayan bir şeyi söylemek benim haddime değildir! [B][COLOR=rgb(226, 80, 65)]Eğer demiş olsaydım, sen bunu bilirdin[/COLOR][/B], sen benim nefsimde olanı bilirsin, ben senin nefsinde olanı bilmem, çünkü gizlileri bilen yalnız sensin, sen!" ([B]Maide suresi 116[/B]) [B]Ben onlara[/B]: Benim ve sizin Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin, diye senin bana emretmiş olduğundan başka bir şey söylemedim. [B]Ben onların içinde olduğum sürece onları kolladım, fakat [COLOR=rgb(226, 80, 65)]sen beni vefat ettirince [/COLOR]onları gözetleyen Sen oldun[/B]. Sen her şeyi görensin. ([B]Maide suresi 117[/B]) Hz. Allah, İsa a.s 'ın, kıyamette, terazi kurulduğunda, kitaplar açıldığında bu soruya muhatap kalacağını bildiriyor. Sen beni vefat ettirince onları gözetleyen sen oldun ifadesi yetmiyor mu.? [B]Zuhruf suresi 61 [COLOR=rgb(226, 80, 65)][SIZE=7]O[/SIZE][/COLOR], kıyametin kopacağını gösterir bir ilimdir. [COLOR=rgb(44, 130, 201)]O saatin geleceğinden hiç şüphe etmeyin[/COLOR], [COLOR=rgb(226, 80, 65)]bana uyun, doğru yol budur[/COLOR][/B][COLOR=rgb(226, 80, 65)].[/COLOR] Bu ayetin muhatabı, Peygamberimiz s.t.a.v efendimizdir. İşaret edilen ise Hz. Kuran 'dır.. ''[B]Bana uyun doğru yol budur[/B]'' ne demek.? Bir de sıkılmadan İsa a.s 'ın ismini Kuran yerine koyarak aldatmaya yönelik ifadeler kullanıyorsunuz, yazık. [B]Zuhruf suresi 57[/B] Meryem oğlu, bir misal olarak anlatılınca hemen kavmin, ondan ötürü yaygarayı bastılar: [B]Zuhruf suresi 58[/B] Meryem oğlu, bir misal olarak anlatılınca hemen kavmin, ondan ötürü yaygarayı bastılar: [B]Zuhruf suresi 5[/B]9 O, sadece kendisine nimet verdiğimiz ve İsrail oğullarına örnek kıldığımız bir kuldur. [B]Zuhruf suresi 60[/B] Eğer dileseydik, sizden şu dünyada yerinize geçen melekler yapardık. [B]Zuhruf suresi 61 O, kıyametin kopacağını gösterir bir ilimdir. [COLOR=rgb(44, 130, 201)]O saatin geleceğinden hiç şüphe etmeyin[/COLOR], [COLOR=rgb(226, 80, 65)]bana uyun, doğru yol budur[/COLOR][/B][COLOR=rgb(226, 80, 65)].[/COLOR] Şimdi soruyorum..! Örnek olarak sunduğunuz ayetlerde, İsa a.s 'ın yeryüzüne tekrar gönderileceği hangi ayette bildirilmiş.? Tekrar soruyorum..! Bu paylaşmış olduğunuz ayetler ''[B]KURAN[/B]'' dan değil mi.? Peki bu ayetlerin muhatabı kim.? Peki, muhatap neye ve kime çağırıyor, neye davet ediyor.? Hiç mi Allah 'tan korkmuyorsunuz da Hıristiyan aleminin inancını, Muhammedi insanlara yaftalamaya, yamamaya çabalıyorsunuz.? Allah ıslah etsin. Allah adına yalan yanlış şeyler uyduruyorsunuz. Daha zalimini mi arayalım.? Yalan, yanlış bir kamyon dolusu kulca kelam.. Ayet gösterin, ayet numarası verin. Birilerinin, siz dahil anladığı, ifadelendirdiği gibi değil, Allah Kelamı bir tek ayet gösterin.. Manalandırılmamış, kulca kelama yer verilmemiş.. Vay anasına sayın seyirciler.. Bütün kapıları kapattığınızı [B]zann[/B]ediyorsunuz. Arkadaşım..! Ayet, Ayet, Ayet.. Sizin yahut birilerinin ayetlerden anladığı değil. İsa a.s peygamberlik verildiğinde, Zebur, Tevrat ve kendisine indirilen İncil 'in muhatabı idi.. Kuran kendisinden sonra yaklaşık 620 sene sonra indirildi ve İsa a.s Kuran ile hükmetmedi, İncil ile hükmetti. Yani iddia ediyorsun ya, kitaptan kasıt Zebur olamaz Kuran diye..! Kuran hiç olamaz. Kuran öğretilmiş olsa idi, İncil 'e ne gerek var. Sınıf atlar direk Kuran 'dan bahsederdi..! İnsanları kandırmayın, insanların akılları ile dalga geçmeyin. Allah Kelamı 'nı ortaya koyun ve bırakın. Yorum getirmeyin. Kul anladığını yaşar, anladığını yaşamakla mükelleftir. Senin veya sizin kafa karıştırmaktan başka hiç bir ilmi tutanağı olmayan bu paylaşımlarınız, ümmeti Muhammedin yalan, yanlış şeylere inanmasına sebebiyet verir ve Allah indinde bundan sizler de hakettiğinizi alırsınız merak buyurmayın.. [B]Nisa suresi 155[/B] Sözlerini bozmalarından, Allah'ın ayetlerini inkar etmelerinden, haksız yere peygamberleri öldürmelerinden ve "Kalplerimiz kılıflı" demelerinden ötürü. Hayır, fakat inkarlarından ötürü Allah o kalplerin üzerini mühürlemiştir. Artık pek az inanırlar. [B]Nisa suresi156[/B] Küfürlerinden ve Meryem'e büyük bir iftira atmalarından. [B]Nisa suresi 157[/B] Biz Allah'ın elçisi, Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük! demelerinden ötürü. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar; fakat kendilerine, benzer gösterildi. Onun hakkında ayrılığa düşenler, ondan yana tam bir kuşku içindedirler. O hususta kesin bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu yakinen öldürmediler. [B]Nisa suresi 158[/B] Hayır, Allah onu kendisine yükseltti. Allah daima üstündür, hüküm ve hikmet sahibidir. [B]Nisa suresi 159[/B] Andolsun, Kitap ehlinden hiç kimse yoktur ki, ölümünden önce ona inanacak olmasın. Kıyamet günü de O, onların aleyhine şahit olacaktır. Özellikle [B]Nisa suresi 159[/B]. ayeti, menfaat ve çıkarına uygunmuş gibi gösteriyorsunuz. Şimdi yine soruyorum; Şahsınız ehli kitaptan sayılmıyor musunuz.? Peki imanın şartı olan amentüde, bütün peygamberlere imanınız var mı, yok mu.? Bunun yanı sıra bütün kitaplara, suhuflar dahil, iman ediyor musunuz.? Etmiyor musunuz.? Varsayalım iman ettiniz..! Peki, [B]''Andolsun, Kitap ehlinden hiç kimse yoktur ki, ölümünden önce ona inanacak olmasın'' ..! [/B]Hitabının muhatabı kim.? Bütün kitap ehli olanlar, biz, [B]Siz [/B]değil miyiz.? Arkadaşım, Kuran ayetlerinden bahsederken, ne tırnak içi, ne parantez içi yazılara itibar etmeyin ve bunları Allah Kelamı yerine koymayın. Bulanıklığa sebebiyet veriyorsunuz. Allah Kelamı 'nı yalın olarak sunmak mecburiyetin var. Kul, itibar ettiğinde bilecek ki Allah Kelamına inandım, Rabbim böyle buyuruyor.. Ayet dururken neyin hadisi.? Kendinize alan açmak adına yanlış şeyler uyduruyorsunuz. O kadar teferruata gerek yok bir tek ayet her şeyi kökünden halleder.. Var mı ..? [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Hadis-i Şerifleri İnkârda: Dört Aşamalı İnkâr Metodu ve Varılan Sonuç
Alt