Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Hadis-i Şerifleri İnkârda: Dört Aşamalı İnkâr Metodu ve Varılan Sonuç
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="omer_ömer" data-source="post: 111046" data-attributes="member: 15295"><p>Ben de İsa a.s 'ın yeryüzüne inmeyeceğini ifade ediyorum. Neden insin..?</p><p></p><p>. Birincisi Hz. Allah 'ın böyle bir ayeti yok.! Kesin ve net.. </p><p>. İkincisi gelmesine sebep ne.? </p><p>. Üçüncüsü, gelmesi gerekse idi son peygamber Hz. Muhammed Mustafa s.t.a.v efendimize bu görevin verilmesi gerekmez miydi.? </p><p>. Şayet ''gelmeyecek'' ama geldiğini farz edelim.. İşin en başında siz dahil, kimi inandıracak.? </p><p>. Sizin imanınız bunu nasıl kabullene biliyor.? </p><p>. Hz. Allah 'ın adalet ve kanununa bunu nasıl yakıştırdınız.? Nasıl yapıştırdınız.? </p><p></p><p>İlahi kanuna ters.. Ölen, ölmüştür ve tekraren dünyaya gelmeyi, gelmesini düşünmek iman zafiyetidir. </p><p></p><p>Örneğin, desem ki, ben Mesihim.. Bunu kabullenebilecek bir babayiğit arıyorum.. Bütün dünya aleminde beni Mesih olarak kabul edebilecek bir babayiğit..! Aklından zoru olan, hangi şeriata tabii olursa olsun, kendisini benim Mesih olduğuma inandıra bilecek bir babayiğit çıkar mı.?</p><p></p><p>Hadis konusunda, ayetler konusunda ise;</p><p></p><p>1. Peygamberimiz efendimiz hayatta iken, tek bir hadis yazılmasına müsaade etmiş midir.?</p><p>2. Dinin ikinci kaynağı, Peygamberimiz efendimizin sünneti midir.? Yoksa bahsini ettiğiniz hadisler mi.?</p><p>3. Kuran ayetleri ile Hadisler arasında çelişki yoktur. Doğru. Her okuyan bu ayrımı yapabilecek bilgi donanımına sahip mi.?</p><p>4. Madem ki hadisler içerisine ''<strong>eller</strong>'' dahil oluyor..! Ayetler dururken, neden hadisler üzerine bu kadar yoğunlaşıyorsunuz.? </p><p></p><p>Mesela size hadis değil, tek bir ayetle şöyle bir örnek versem..! Benim bu paylaşımımdan ne anladığınızı öğrenebilir miyim.? <strong>Ahkâf suresi 13</strong> 'te;</p><p></p><p>... Şüphesiz: "<strong>Rabbimiz Allah'tır</strong>" deyip de sonra dosdoğru olanlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.</p><p></p><p>... “<strong>Rabbimiz Allah 'tır</strong>.” deyip, sonra (dinin hükümlerine uyarak) doğru gidenler (var ya), onlara bir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardır.</p><p></p><p>... <strong>Rabbimiz Allah’tır</strong> diyen, sonra istikamet üzere gidenlere ne (gelecek) korkusu ne de (geçmişin) üzüntüsü vardır.</p><p></p><p>Buyrulmakta.. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Şimdi size soruyorum.! Yukarıdaki paylaşımımda ifade etmek istediğimi anladınız mı.?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="omer_ömer, post: 111046, member: 15295"] Ben de İsa a.s 'ın yeryüzüne inmeyeceğini ifade ediyorum. Neden insin..? . Birincisi Hz. Allah 'ın böyle bir ayeti yok.! Kesin ve net.. . İkincisi gelmesine sebep ne.? . Üçüncüsü, gelmesi gerekse idi son peygamber Hz. Muhammed Mustafa s.t.a.v efendimize bu görevin verilmesi gerekmez miydi.? . Şayet ''gelmeyecek'' ama geldiğini farz edelim.. İşin en başında siz dahil, kimi inandıracak.? . Sizin imanınız bunu nasıl kabullene biliyor.? . Hz. Allah 'ın adalet ve kanununa bunu nasıl yakıştırdınız.? Nasıl yapıştırdınız.? İlahi kanuna ters.. Ölen, ölmüştür ve tekraren dünyaya gelmeyi, gelmesini düşünmek iman zafiyetidir. Örneğin, desem ki, ben Mesihim.. Bunu kabullenebilecek bir babayiğit arıyorum.. Bütün dünya aleminde beni Mesih olarak kabul edebilecek bir babayiğit..! Aklından zoru olan, hangi şeriata tabii olursa olsun, kendisini benim Mesih olduğuma inandıra bilecek bir babayiğit çıkar mı.? Hadis konusunda, ayetler konusunda ise; 1. Peygamberimiz efendimiz hayatta iken, tek bir hadis yazılmasına müsaade etmiş midir.? 2. Dinin ikinci kaynağı, Peygamberimiz efendimizin sünneti midir.? Yoksa bahsini ettiğiniz hadisler mi.? 3. Kuran ayetleri ile Hadisler arasında çelişki yoktur. Doğru. Her okuyan bu ayrımı yapabilecek bilgi donanımına sahip mi.? 4. Madem ki hadisler içerisine ''[B]eller[/B]'' dahil oluyor..! Ayetler dururken, neden hadisler üzerine bu kadar yoğunlaşıyorsunuz.? Mesela size hadis değil, tek bir ayetle şöyle bir örnek versem..! Benim bu paylaşımımdan ne anladığınızı öğrenebilir miyim.? [B]Ahkâf suresi 13[/B] 'te; ... Şüphesiz: "[B]Rabbimiz Allah'tır[/B]" deyip de sonra dosdoğru olanlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir. ... “[B]Rabbimiz Allah 'tır[/B].” deyip, sonra (dinin hükümlerine uyarak) doğru gidenler (var ya), onlara bir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardır. ... [B]Rabbimiz Allah’tır[/B] diyen, sonra istikamet üzere gidenlere ne (gelecek) korkusu ne de (geçmişin) üzüntüsü vardır. Buyrulmakta.. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Şimdi size soruyorum.! Yukarıdaki paylaşımımda ifade etmek istediğimi anladınız mı.? [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Hadis-i Şerifleri İnkârda: Dört Aşamalı İnkâr Metodu ve Varılan Sonuç
Alt